Facebook Pixel Ολυμπιακός – Απόλλων Λεμεσού: Ήρωας Βατσλίκ, έστειλε τον Ολυμπιακό στο Europa League - Πρόκριση θρίλερ ξανά στα πέναλτι!
Ποδόσφαιρο
| 2022-08-26 00:45:00

Ήρωας Βατσλίκ, έστειλε τον Ολυμπιακό στο Europa League - Πρόκριση θρίλερ ξανά στα πέναλτι!

Sportdog Team
Ήρωας Βατσλίκ, έστειλε τον Ολυμπιακό στο Europa League - Πρόκριση θρίλερ ξανά στα πέναλτι!

Αν και οι Κύπριοι σόκαραν τους Ερυθρόλευκους ισοφαρίζοντας στο 90’ και στέλνοντας την αναμέτρηση στην παράταση, κατάφεραν παρά το αριθμητικό μειονέκτημά να πάρουν την πρόκριση στους ομίλους τους Europa League στην διαδικασία των πέναλτι με ήρωα τον Βάτσλικ που απέκρουσε τρεις εκτελέσεις ποδοσφαιριστών του Απόλλωνα.

Ολυμπιακός – Απόλλων Λεμεσού: Οι Ερυθρόλευκοι έπαιξαν με τη… φωτιά για ακόμα μια φορά φέτος όμως έχοντας ήρωα τον Βατσλίκ, που απέκρουσε τρεις προσπάθειες των Κυπρίων στη διαδικασία των πέναλτι, πήραν την πρόκριση στους ομίλους του Europa League. Οι Πειραιώτες στην κανονική διάρκεια του αγώνα, είχαν πάρει το προβάδισμα μόλις στο 2’, με σκόρερ τον Μασούρα όμως η κυπριακή ομάδα κατάφερε στο 90’ να στείλει τον αγώνα στην παράταση με το τελικό 1-1. Εκεί οι πρωταθλητές παρά την πίεση των φιλοξενούμενων, μετά την αποβολή του Μπα με δεύτερη κίτρινη, άντεξαν και με τον Τσέχο γκολκίπερ να κάνει για ακόμα μια φορά σούπερ εμφάνιση θα στην κλήρωση του Europa League το μεσημέρι της Παρασκευής (26/8)

Το ματς:

Ο αγώνας στο Φάληρο θα ξεκινήσει με τον καλύτερο τρόπο για τους Ερυθρόλευκους μιας και μόλις στο 2’ θα ανοίξουν το σκορ. Μετά από τραγικό λάθος του Χάρη Μαυρία, ο Ρέαμπτσιουκ θα κλέψει την μπάλα, θα μπει στην περιοχή και θα γυρίσει παράλληλα στον Μασούρα που δεν θα δυσκολευτεί και με ωραίο πλασέ θα κάνει το 1-0. Μετά γκολ των γηπεδούχων οι Κύπριοι θα ανεβάσουν την πίεσή τους στον αγωνιστικό χώρο, μιας και ήθελαν να σκοράρουν για να έχουν ελπίδες πρόκρισης. Οι φιλοξενούμενοι θα πάρουν την κατοχή της μπάλας, με τους Πειραιώτες να προσπαθήσουν να χτυπήσουν στην κόντρα, με την πρώτη απειλή από μεριάς Απόλλωνα θα έρθει με ένα σουτ από τον Μαυρία, με τον Βατσλίκ να μπλοκάρει.

Οι πρωταθλητές θα φτάσουν κοντά και σε δεύτερο γκολ, όταν στο 15’ ο Μασούρας θα κάνει πολύ ωραία ενέργεια από τα δεξιά και σεντράρει με τον Ελ Αραμπί να δέχεται την μπάλα, αλλά να μην προλαβαίνει να σουτάρει πριν μπλοκάρει ο Γιοβάνοβιτς. Όσο η ώρα περνούσε οι Ερυθρόλευκοι θα πάρουν και πάλι τον έλεγχο του παιχνιδιού και προσπάθησαν να… παγώσουν τον ρυθμό θέλοντας να χαλάσουν το παιχνίδι των Κυπρίων. Στο 21’ οι παίκτες του Κορμπεράν θα φτάσουν και πάλι κοντά σε δεύτερο γκολ, με τον Κούντε να κάνει ένα πλασέ, έξω από την περιοχή, με τον Γιοβάνοβιτς όμως να διώχνει εντυπωσιακά σε κόρνερ. Εφτά λεπτά μετά οι Κύπριοι θα απειλήσουν με τον Φίλιξ να σουτάρει δυνατά έξω από την περιοχή, με τον Μπα όμως να αποσοβεί τον κίνδυνο, ενώ στην επόμενη φάση ο Κούντε και πάλι θα απειλήσει με μια προσπάθεια από μακριά, με τον τερματοφύλακα του Απόλλωνα να μπλοκάρει και πάλι.

Το δεύτερο μέρος θα ξεκινήσει με τους φιλοξενούμενους να δείχνουν διάθεση να πιέσουν και μάλιστα στο 51’ να έχουν μια ακόμα καλή στιγμή όταν ο Πίττας θα μπει στην περιοχή και θα σουτάρει από πλάγια θέση με την μπάλα να κοντράρει στον Μπα, να αλλάζει πορεία αλλά τον Βατσλίκ να μπλοκάρει. Οι Κύπριοι θα είναι αυτοί που θα έχουν την καθολική κατοχή της μπάλας, χωρίς όμως να μπορούν να δημιουργήσουν ευκαιρίες, κάτι που θα χάσει ο Ολυμπιακός στο 62’. Μετά από πολύ ωραία ενέργεια του Ραντζέλοβιτς που θα βγάλει την σέντρα ο Ελ Αραμπί θα πάρει την κεφαλιά από καλό σημείο, όμως θα μπλοκάρει ο Γιοβάνοβιτς!

Περνώντας στο τελευταίο μέρος του αγώνα οι Ερυθρόλευκοι θα χάσουν ακόμα μια φάση για να... τελειώσουν την υπόθεση πρόκριση, όταν στο 71' ο Κούντε θα σουτάρει έξω από την μεγάλη περιοχή, όμως η μπάλα θα σταματήσει στο δοκάρι του Γιοβάνοβιτς. Έξι λεπτά μετά και πάλι οι παίκτες του Κορμπεράν θα φτάσουν κοντά στο 2-0, όταν ο Ελ Αραμπί θα πάρει όλους τους παίκτες πάνω του, με την σέντρα να φτάνει στον Μασούρα, που θα κάνει καλή κίνηση και θα σουτάρει από πλάγια θέση, με την μπάλα να φεύγει όμως άουτ. Στο 83' ο Απόλλωνας θα... αγγίξει την ισοφάριση όταν ο Ονγκέντα θα σουτάρει έξω από την περιοχή με την μπάλα να φεύγει ελάχιστα έξω από το δεξί δοκάρι του Βατσλίκ. Τα τελευταία λεπτά θα βρει την κυπριακή ομάδα να πιέζει για να βρει το γκολ που θα οδηγούσε την αναμέτρηση σε παράταση, όμως ο Ολυμπιακός θα χάσει ακόμα μια τεράστια ευκαιρία για γκολ. Μετά από εκτέλεση φάουλ του Βαλμπουενά και σοπύτ του Εμβιλά, ο Σισέ θα πάρει την κεφαλιά με τους αμυντικούς των Κυπρίων να διώχνουν πάνω στην γραμμή. Στην επόμενη φάση οι προσπάθειες των παικτών του Απόλλωνα θα βρουν... δικαίωση στο 90'. Μετά από σέντρα από τα αριστερά, ο Ρομπέρζ πήρε την κεφαλιά και ο Πίττας αφύλακτος έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα.

Η παράταση θα ξεκινήσει με τους Ερυθρόλευκους να χάνουν ακόμα μια μεγάλη ευκαιρία, όταν στο 93' ο Ντε Λα Φουέντε θα γυρίσει στον Ελ Αραμπί, που θα στοπάρει με το στήθος και θα κάνει το σουτ, όμως η μπάλα θα κοντράρει και θα φύγει ελάχιστα έξω. Οι Πειραιώτες θα μείνουν με 10 παίκτες όταν στο 100' ο Μπα θα δει δεύτερη κίτρινη κάρτα για ανατροπή του Γιάνγκα, μετά από λάθος του Αγκιμπού αλλάζοντας τις ισορροπίες στον αγώνα. Οι πάικτες του Απόλλωνα, από εκείνο το σημείο και μετά, είχαν την μπάλα στα πόδια τους παγώνοντας τον ρυθμό της αναμέτρησης και έχοντας τον έλεγχο. Το παιχνίδι θα συνεχιστεί με τους παίκτες του Ολυμπιακού να αδυνατούν να βγουν μπροστά για να ζητήσουν το γκολ της πρόκρισης και τους Κυπρίους να μην θέλουν να πάρουν ρίσκα κάτι που οδήγησε τον αγώνα στην διαδικασία των πέναλτι.

Στην… ρώσικη ρουλέτα ο Βατσλίκ θα αποκρούσει τις προσπάθειες των Κυριάκου και Οτενγκά, αρχικά, την ίδια στιγμή που οι Εμβιλά και Άβιλα θα δώσουν προβάδισμα στους Ερυθρόλευκους. Ο Ραντζέλοβιτς θα χάσει το πρώτο… match ball βλέποντας τον Γιοβάνοβιτς να τον αποκρούει την προσπάθεια, όμως ο Τσέχος τερματοφύλακας του Ολυμπιακού θα πει «όχι» στο πέναλτι του Μπα στέλνοντας τον Πειραιώτες στην φάση των ομίλων του Europa League με σκορ 3-1.

Σκόρερ: 2’ Μασούρας - 90' Πίττας

Ολυμπιακός: Βατσλίκ, Άβιλα, Σισέ, Μπα, Ρέαμπτσιουκ, Εμβιλά, Χουάνγκ (79' Βαλμπουενά), Κούντε (84' Α. Καμαρά), Μασούρας (84' Ντε Λα Φουέντε), Ζινκερνάγκελ (55’ Ραντζέλοβιτς), Ελ Αραμπί (103' Μανωλάς).

Απόλλων Λεμεσού: Γιοβάνοβιτς, Μαυρία, Πεμπέρν, Ρομπέρζ, Καμά, Σαχάρ (67' Μπα), Κολ (81' Κυριάκου), Φίλιξ (67' Ονγκέντα), Πίττα, Ντιγκινί (81' Γιάνγκα), Χέντι (57’ Ζράντι (97' Καμπράλ)).

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags