Facebook Pixel ΑΕΚ - Βόλος: Γκέλα με το... καλησπέρα η ΑΕΚ - Την πλήγωσε ο πρώην - "Σφαλιάρα" από Βόλο με γκολάρα Ντέλετιτς (Vid)
Ποδόσφαιρο
| 2022-08-27 23:31:00

Γκέλα με το... καλησπέρα η ΑΕΚ- Την πλήγωσε ο πρώην- "Σφαλιάρα" από Βόλο με γκολάρα Ντέλετιτς (Vid)

Sportdog Team
Γκέλα με το... καλησπέρα η ΑΕΚ- Την πλήγωσε ο πρώην- "Σφαλιάρα" από Βόλο με γκολάρα Ντέλετιτς (Vid)

Ο Βόλος θριάμβευσε στη Ριζούπολη, επικρατώντας με 1-0 της ΑΕΚ, η οποία προβλημάτισε με την απόδοσή της. Πρωταγωνιστής του ματς ο πρώην παίκτης της Ένωσης, Μίλος Ντέλετιτς, που έκρινε την τύχη της αναμέτρησης πετυχαίνοντας ένα φανταστικό γκολ.

ΑΕΚ - Βόλος: Την πρώτη της ήττα στη φετινή σεζόν, μόλις στη δεύτερη αγωνιστική, γνώρισε η ΑΕΚ, αφού ένα υπέροχο γκολ του Ντέλετιτς στο 19' χάρισε τεράστιο διπλό στον Βόλο με 1-0.

Αυτή ήταν η πρώτη νίκη του Βόλου για φέτος, μετά από το 3-3 της πρεμιέρας με τον Αστέρα Τρίπολης, σε ένα ματς που έκατσε στον πάγκο ως υπηρεσιακός, ενώ στην αντίπερα όχθη, μετά το 3-0 επί της Λαμίας εκτός, η ΑΕΚ γνώρισε μια οδυνηρή ήττα ενόψει της συνέχειας.

Αξίζει να σημειωθεί πως MVP του αγώνα ήταν ο Ντέλετιτς με το τρομερό γκολ που έβαλε, ενώ μεγάλη εμφάνιση έκανε και ο Κλέιμαν, ο οποίος έκανε πολλές επεμβάσεις, πριν η Ένωση γίνει ακόμη περισσότερο επιθετική.

Στα αρνητικά για την ομάδα του Αλμέιδα η αρκετά κακή εμφάνιση του Άμραμπατ και το γεγονός ότι δεν μπόρεσε σε κανένα σημείο του αγώνα να... βάλει στα σχοινιά τον Βόλο, ο οποίος πάτησε πάνω στο γκολ του πρώην παίκτη της ΑΕΚ και πήρε ένα ιστορικό διπλό.

Πλέον, ο Βόλος βρίσκεται μόνος πρώτος στην κορυφή, ενώ η ΑΕΚ είναι δεύτερη, με τις δύο ομάδες να έχουν φυσικά ένα ματς περισσότερο. Την επόμενη αγωνιστική ο Βόλος υποδέχεται τον ΟΦΗ, ενώ η ΑΕΚ υποδέχεται τον ΠΑΣ Γιάννινα.

Το ματς

Η ΑΕΚ ξεκίνησε τον αγώνα θέλοντας να έχει την κατοχή και τον έλεγχο της αναμέτρησης, ωστόσο ο Βόλος μπήκε πιο δυνατά, παρά την τρομερή ατμόσφαιρα των γηπεδούχων! Κάπως έτσι η πρώτη μεγάλη φάση ήρθε για την ομάδα από την Μαγνησία, με τους φιλοξενούμενους να βγάζουν γρήγορη αντεπίθεση, ωστόσο ο Φερνάντεθ είδε τον Στάνκοβιτς να μπλοκάρει το σουτ του. Η διάθεση της ΑΕΚ να τρέξει και να πρεσάρει σε όλο το γήπεδο είχε ως αποτέλεσμα ο Βόλος να βγάλει και δεύτερη φάση στο 7΄. Πιο συγκεκριμένα ο Φερνάντεθ σέντραρε από τα αριστερά, ωστόσο ο Ντέλετιτς δεν πέτυχε το ψαλιδάκι με το οποίο επιχείρησε να χριστεί σκόρερ. Στη συνέχεια ο Μεταξάς έκανε σουτ, το οποίο μπλόκαρε ξανά ο Στάνκοβιτς.

Η ΑΕΚ έβγαλε όμως αντίδραση και πάτησε περιοχή στην αμέσως επόμενη φάση, με τον Αραούχο να κάνει το σουτ, ωστόσο είδε τον Άλχο να παρεμβαίνει στη φάση. Στα πρώτα λεπτά ξεχώρισε για την κινητικότητα του ο Πινέδα, ενώ στο 14΄ η ΑΕΚ είδε τον Αραούχο να είναι σε θέση οφσάιντ, σε μια φάση που υπήρξαν έντονες διαμαρτυρίες και ένταση. Ο

Βόλος εκμεταλλεύτηκε αυτή την ένταση και στο 19΄ βρήκε δίχτυα με τον Ντέλετιτς να ανοίγει το σκορ. Αξίζει να σημειωθεί πως έκανε κλέψιμο και έπιασε ένα άπιαστο σουτ στη γωνία του Στάνκοβιτς, ο οποίος αιφνιδιάστηκε. Μάλιστα, ο Σέρβος δεν πανηγύρισε το γκολ, μιας και έχει αγωνιστεί στο παρελθόν στην ΑΕΚ.

Ο Κλέιμαν στο 26΄ βγήκε ως λίμπερο και έσωσε με τον ώμο μια κατοχή για την ομάδα του πριν γίνει απειλητικός ο Πινέδα, με την ΑΕΚ να παίζει πιο παθιασμένα και με ακόμη περισσότερη πίεση. Η πρώτη πραγματικά τεράστια ευκαιρία για τους γηπεδούχους ήρθε στο 32΄. Σε εκείνο το σημείο ο Γιόνσον πέρασε την μπάλα στον Τσούμπερ, ο οποίος σούταρε και ανάγκασε τον Κλέιμαν να κάνει νέα επέμβαση. Το μεγάλο μειονέκτημα για την ανάπτυξη της ΑΕΚ ήταν ο Άμραμπατ, ο οποίος δεν έκανε το καλύτερο παιχνίδι του με την κίτρινη φανέλα. Το πρώτο μέρος δεν είχε άλλη ευκαιρία για την ΑΕΚ, παρότι ο Βόλος έπαιζε πιο πίσω από ότι στην αρχή του ματς.

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους ο Αλμέιδα έβγαλε τον κακό Άμραμπατ, αλλά και τον Πέτρο Μάνταλο, βάζοντας στο γήπεδο τους Γκαρσία και Γκατσίνοβιτς. Η πρώτη φάση της Ένωσης στο δεύτερο μέρος ήρθε στο 51΄, με το σουτ του Γκατσίνοβιτς να μην νικάει τον Κλέιμαν. Στο 59 ο Χατζισαφί σέντρα, ο Εσκοβάλ έκανε λάθος εκτίμηση της μπάλας, ωστόσο ο Κλέιμαν ήταν ξανά σε ετοιμότητα.

Στο 64΄ ο Λιβάι έκλεψε την μπάλα και έκανε ένα σκαφτό πλασεδάκι από την δεξιά πλευρά της περιοχής του Βόλου, ωστόσο η μπάλα πήγε άουτ. Στο 65΄ ο Αλμέιδα μετέτρεψε το 3-5-2 σε 4-4-2 και 3΄ αργότερα ο Ρόντα μπήκε στην περιοχή, με τον Λούνα να τον προλαβαίνει πριν γίνει επικίνδυνος. Σ

τη συνέχεια... πάγωσε ο ρυθμός με τον Βόλο να χάνει την πρώτη του μεγάλη ευκαιρία στο δεύτερο μέρος στο 78΄, με τον Φαν Βέερτ να πιάνει διαγώνιο σουτ, το οποίο έφυγε δίπλα από το αριστερό δοκάρι. Η ΑΕΚ... απάντησε στο 80΄, με τον Σιμάνσκι να πιάνει πλασέ στην κίνηση, μετά από γύρισμα του Λιβάι, ωστόσο ο Κλέιμαν μπλόκαρε για μια ακόμη φορά. Μια από τις πιο μεγάλες φάσεις της Ένωσης ήρθε στο 87΄, με τον Γκαρσία να πιάνει κεφαλιά, στέλνοντας τη μπάλα άουτ.

Στις καθυστερήσεις ο Βόλος έβγαλε μια ακόμη γρήγορη φάση, ωστόσο το γκολ του Τσοκάνη ακυρώθηκε ως οφσάιντ!

Οι συνθέσεις:

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Στάνκοβιτς - Βίντα, Τζαβέλλας, Χατζισαφί - Σιμάνσκι - Άμραμπατ (46' Γκατσίνοβιτς), Γιόνσον (82' Αλμπάνης), Πινέδα (65' Ρότα), Τσούμπερ - Μάνταλος (46' Λιβάι Γκαρσία), Αραούχο.

Βόλος (Κώστας Μπράτσος): Κλέιμαν - Άλχο, Σιέλης, Εσκοβάλ, Λούνα - Μεταξάς (56' Ματίγια), Τσοκάνης - Ντέλετιτς (81' Πίρινεν), Πάολο Φερνάντες, Βίκτορ Φερνάντεθ (71' Ουές) - Φαν Βέερτ.
 

 
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags