Παναιτωλικός - Άρης: Ο Παναιτωλικός εξέθεσε τις σοβαρές αμυντικές αδυναμίες του Άρη και τον νίκησε με 3-1, παίρνοντας την πρώτη του νίκη στο φετινό Πρωτάθλημα, μετά την ήττα της πρεμιέρας από τον ΠΑΟΚ.

Ο Παναιτωλικός πήρε μια τεράστια νίκη επί του Άρη με 3-1, προσγειώνοντας ανώμαλα τους φιλοξενούμενους που φώναζαν ότι πάνε φέτος για το πρωτάθλημα. Τα γκολ για τον Παναιτωλικό που είχε και δύο δοκάρια τα πέτυχαν οι Σενγκέλια, Καρέλης και Νταγκό, ενώ είχε ισοφαρίσει προσωρινά με γκολάρα ο Πάλμα, στο πρώτο μέρος. Πάντως, στο δεύτερο οι Αγρινιώτες ήταν καλύτεροι και θα μπορούσε το σκορ να είχε μεγαλύτερη έκταση, εάν ο Καρέλης δεν είχε χάσει δύο τεράστιες ευκαιρίες για να βάλει το δεύτερο του προσωπικό γκολ.

Εάν μπορούσαμε να χρίσουμε κάποιον MVP αυτός θα ήταν ο Νταγκό, μιας και είχε συμμετοχή στο 2ο γκολ του Παναιτωλικού, ενώ ήταν και ο άνθρωπος που... τελείωσε την αναμέτρηση κάνοντας το 3-1. Αξίζει να σημειωθεί πως ο Παναιτωλικός τελείωσε το ματς με 10, λόγω της αποβολής του Ντίας στις καθυστερήσεις.

Αυτή ήταν η πρώτη φετινή νίκη του Παναιτωλικού, μετά από την ήττα από τον ΠΑΟΚ στην πρεμιέρα, ενώ ήταν και η πρώτη ήττα του Άρη, μετά το 3-0 επί του Λεβαδειακού.

Την επόμενη αγωνιστική ο Παναιτωλικός αντιμετωπίζει τον Ατρόμητο εκτός έδρας, ενώ ο Άρης υποδέχεται τον ΠΑΟΚ!

Το ματς

Σε ένα από τα καλύτερα ματς της αγωνιστικής, αν όχι το καλύτερο, ο Παναιτωλικός μπήκε πιο δυνατά ωστόσο ένα... φιλόδοξο σουτ του Φλόρες κατέληξε άουτ. Στο 9΄ η ομάδα από το Αγρίνιο ο Νταγκό έφυγε σε αντεπίθεση, κάνοντας ένα αδύναμο πλασέ, το οποίο απέκρουσε με... τακουνάκι ο Κουέστα, έξω από την εστία του.

Η επομονή των γηπεδούχων δικαιώθηκε στο 15΄, όταν ο Σενγκέλια πάτησε περιοχή και νίκησε τον Κουέστα με συρτό πλασέ στην κλειστή γωνία του Κουέστα για το 1-0. Ο Άρης προσπάθησε να απαντήσει κατευθείαν με τον Πάλμα να σουτάρει στο 19΄ εκτός περιοχής και τον Ανέστη να μπλοκάρει σε δεύτερο χρόνο.

Ο Άρης δικαιώθηκε ένα λεπτό αργότερα, με τον εξαιρετικό Πάλμα να βάζει γκολάρα, μιας και έκανε τρομερή ντρίμπλα στον Κορνέλιους και ένα τρομερό πλασέ στην κλειστή γωνία του Ανέστη. Ο Παναιτωλικός προσπάθησε να ανασυνταχθεί και στο 26΄ ο Καρέλης δεν πρόλαβε να γίνει απειλητικός. Στο 29΄ ο Άρης εκμεταλλεύτηκε το λάθος του Αποστολάκη, ωστόσο το μακρινό σουτ του Μαντσίνι κατέληξε κόρνερ, μετά από απόκρουση του Ανέστη. Στην αμέσως επόμενη φάση ο Άρης διαμαρτυρήθηκε για πέναλτι, μιας και ο Αποστολάκης έκανε δυνατό τζαρτζάρισμα στον Ιτούρμπε, χωρίς η φάση να ελεγχθεί από τον Παπαπέτρου. Το πρώτο μέρος δεν είχε κάποια άλλη μεγάλη φάση, ωστόσο και οι δύο ομάδες είχαν αρκετά καλό ρυθμό στην επίθεση και προβλήματα στην άμυνα.

Στο δεύτερο ημίχρονο και οι δύο ομάδες δεν έκαναν κάποια αλλαγή, ενώ μπήκαν με περισσότερη διάθεση για... άμυνα. Κάτι που βόλεψε τον Άρη, μιας και είχε τον έλεγχο στον μεγαλύτερο βαθμό, από ότι στο πρώτο μέρος, ωστόσο πέρασε ένα δεκάλεπτο για να βρει την πρώτη φάση. Στο 55, λοιπόν, ο Πίρσμαν έκανε γύρισμα, το οποίο έδιωξε αρχικά ο Ανέστης με τη μπάλα να καταλήγει στον Μαντσίνι, ο οποίος όμως έστειλε τη μπάλα πάνω στον πρώην τερματοφύλακα της ΑΕΚ.

Στη συνέχεια πάγωσε κάπως ο ρυθμός και ο Παναιτωλικός κέρδισε το χαμένο έδαφος. Κάπως έτσι έγινε και το 2-1 στο 63΄ με τον Νταγκό να σεντράρει από τα αριστερά, την μπάλα να κοντράρει στον Φαμπιάνο, ο οποίος την έστειλε στο αριστερό δοκάρι του Κουέστα και ο Καρέλης πήρε το ριμπάουντ με κεφαλιά για να δώσει ξανά προβάδισμα στην ομάδα του Γιάννη Αναστασίου.Στη συνέχεια ο Παναιτωλικός συνέχισε να πιέζει και αμέσως μετά ο Καρέλης πέρασε τον Κουέστα, ωστόσο έχασε το γκολ σε κενή εστία! Οι Αγρινιώτες έψαχναν το 3-1 και έχασαν τεράστια ευκαιρία και στο 70΄, με τον Νίκο Καρέλη να παίρνει τη μπάλα από τον Ντουάρτε, ωστόσο αστόχησε σε ευνοϊκή θέση.

Η αντίδραση του Άρη ήρθε... καθυστερημένα, μιας και στο 72΄ ο Γκρέι είδε τον Ανέστη να του λέει όχι με μια σημαντική απόκρουση. Η ομάδα του Γιάννη Αναστασίου δικαιώθηκε στο 77΄, με τον Ντάγκο να καθαρίζει το ματς και να κάνει το 3-1, μετά από εξαιρετική σέντρα του Αποστολάκη, με τον άσο του Παναιτωλικού να πηδάει αρκετά ψηλά. Ο Άρης προσπάθησε να μειώσει στο 82΄ με τον Ζερβίνιο να στέλνει τη μπάλα από πλεονεκτική θέση πάνω στον Γκρέι.

Το μόνο που άλλαξε ήταν το γεγονός ότι στο 94΄ αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη για τους γηπεδούχους ο Ντίας.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Γιάννης Αναστασίου): Ανέστης, Αποστολάκης (83’ Λιάβας), Λάρσον, Κορνέλιους, Χατζηθεοδωρίδης, Μλάντεν, Φλόρες (59’ Ντουάρτε), Σενγκέλια (71’ Μόρσεϊ), Νταγκό (84’ Χουχούμης), Ντίας, Καρέλης (84’ Πέδρο).

ΑΡΗΣ (Χερμάν Μπούργος): Κουέστα, Εμπακατά, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Πίρσμαν, Ντουκουρέ, Μάνου Γκαρθία (73’ Ζερβίνιο), Ιτούρμπε (73’ Ματέο Γκαρσία), Μαντσίνι (61’ Καμάτσο), Πάλμα (61’ Πάπε Σέικ Ντιόπ), Γκρέι (84’ Χατζηιωάννου).