Facebook Pixel Συγκλονιστικό ματς στην Τούμπα! Ο Νάρεϊ με γκολάρα έσωσε τον ΠΑΟΚ από κηδεία με Ατρόμητο
Ποδόσφαιρο
| 2022-08-28 23:40:00

Συγκλονιστικό ματς στην Τούμπα! Ο Νάρεϊ με γκολάρα έσωσε τον ΠΑΟΚ από κηδεία με Ατρόμητο

του Λάζαρου Γεωργίδη
Συγκλονιστικό ματς στην Τούμπα! Ο Νάρεϊ με γκολάρα έσωσε τον ΠΑΟΚ από κηδεία με Ατρόμητο

Ματσάρα με φοβερό φινάλε! Η ομάδα της Θεσσαλονίκης ισοφαρίστηκε στις καθυστερήσεις, αλλά πέτυχε το 2-1. Ακυρώθηκε γκολ του Ολιβέιρα. Αποβλήθηκε ο Κυβρακίδης.

Το δύο στα δύο έκανε ο ΠΑΟΚ! Η ομάδα της Θεσσαλονίκης επικράτησε 2-1 του Ατρομήτου ύστερα από ένα συγκλονιστικό παιχνίδι. Οι «ασπρόμαυροι» προηγούνταν 1-0, ωστόσο ισοφαρίστηκαν στις καθυστερήσεις από τους Περιστεριώτες. Ωστόσο ο Νάρεϊ με γκολάρα στην εκπνοή έδωσε στους γηπεδούχους τη νίκη.

Τον έβαλε μπροστά ο Κούρτις με πέναλτι

Ο ΠΑΟΚ έδειξε εξ αρχής ότι θέλει να πετύχει ένα γρήγορο γκολ και να καθαρίσει το παιχνίδι. Το πέναλτι που κέρδισε στο 11' με τον Τζήλο να πηγαίνει στο VAR πριν το δώσει, του έδωσε την ευκαιρία να προηγηθεί αρκετά νωρίς με τον Κούρτιτς και να μπει σε θέση οδηγού. Έντεκα λεπτά αργότερα η κεφαλιά του Ίνγκασον ήταν εύκολη λεία για το Γιαννιώτη, ο οποίος είχε καλές επεμβάσεις και κράτησε την ομάδα του. Ειδικά στο τετ α τετ με τον Μπράντον Τόμας στο 24', ο Έλληνας τερματοφύλακας στάθηκε στο ύψος του και διατήρησε το ενδιαφέρον στην αναμέτρηση.

Στο 33' ο Νάρεϊ βρέθηκε πολύ κοντά στο 2-0, αλλά Ντε Μποκ απομάκρυνε σε κόρνερ, με τον Γιαννιώτη να έχει μία άλλη μία καίρια απόκρουση στο 36' σε προβολή του Τόμας. Οι Περιστεριώτες δεν είχαν φανεί επιθετικά σε όλο το πρώτο ημίχρονο. Λίγο πριν οι δύο ομάδες οδηγηθούν στα αποδυτήρια όμως άρχισε να αναθαρρεί. Ο Κοτάρσκι όμως ήταν σε ετοιμότητα στο 42' στο σουτ του Ρομπάιγ, ενώ το σουτ του Γκονζάλες πριν τη λήξη έφυγε λίγο έξω από το δοκάρι.

Στο δεύτερο μέρος ο ΠΑΟΚ διατήρησε τον έλεγχο, ο ρυθμός του παιχνιδιού όμως έπεσε αισθητά, εξαιτίας των αλλαγών. Η παραγωγή φάσεων ήταν επίσης μικρότερη, αν και ο Ατρόμητος βγήκε μπροστά και ήταν συχνότερος επισκέπτης στην περιοχή του Κοτάρσκι που είχε ένα μπλοκάρισμα στο 57' σε σουτ του Μουνίθ, ενώ είδε την κεφαλιά του Κουλιεράκη να φεύγει άουτ, με τον τερματοφύλακ των γηπεδούχων να βρίσκεται εκτός εστίας. Στο 65' πάντως ο Γιαννιώτης φώναξε ξανά παρών, πραγματοποιώντας άλλη μία σημαντική απόκρουση σε κεφαλιά του Ζίβκοβιτς.

Λίγα λεπτά αργότερα ήρθε η στιγμή του εισελθέντα στο δεύτερο ημίχρονο, Ολιβέιρα, για να απειλήσει. Αλλά ο Χατζησαΐας εξουδετέρωσε τον Πορτογάλο. Στο 82' πάντως οι Περιστεριώτες έμειναν με δέκα παίκτες εξαιτίας της κόκκινης στον Κυβρακίδη, ο οποίος την... έψαχνε αρκετή ώρα, αφού είχε κάνει πολύ άσχημα μαρκαρίσματα. Με το αριθμητικό πλεονέκτημα ο ΠΑΟΚ αύξησε την πίεση για να πετύχει ένα δεύτερο γκολ.

Ακυρωμένο γκολ, ισοφάριση-σοκ και λύτρωσημε Νάρεϊ

Οι γηπεδούχοι πίεσαν ψηλά και έκλεψαν με τον Μπίσεσβαρ, ο οποίος έδωσε τον Ολιβέιρα, εκείνος συνεργάστηκε με τον Νάρεϊ, που την επέστρεψε, με τον Πορτογάλο να σκοράρει. Ο διαιτητής, Τζήλος όμως ήλεγξε τη φάση στο VAR και είδε οφσάιντ τον Ολλανδό και ακύρωσε το τέρμα. Το σημείο ήταν καθοριστικό. Γιατί η ομάδα των δυτικών προαστίων, παρότι έπαιζαν με δέκα, είχαν ακόμα... βενζίνη να κάψουν.

Στο 90' μάλιστα παραλίγο να ισοφαρίσουν. Ο Μουνίθ εκτέλεσε φάουλ, με τον Κοτάρσκι να διώχνει θεαματικά, διατηρώντας το 1-0. Στις καθυστερήσεις όμως ο Τζοβάρας ήταν τυχερότερος. Έπειτα από μακρινή μπαλιά, ο Σουάρεθ τροφοδότησε με το κεφάλι τον Τζοβάρα, που σκόραρε από κοντά για το 1-1, το οποίο δεν πανηγύρισε, καθότι είχε ξεκινήσει την καριέρα του από τον ΠΑΟΚ.

Οι γηπεδούχοι όμως δεν είχαν πει ακόμα την τελευταία τους λέξη! Πίεσαν για την ανατροπή. Ύστερα από σέντρα του Ζίβκοβιτς από τα αριστερά ο Νάρεϊ με σκαστό σουτ (η μπάλα κόντραρε και στον Ντε Μποκ) έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 2-1, το οποίο και τελικό σκορ.

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Βιεϊρίνια (76’ Σάστρε), Ινγκασον, Κουλιεράκης, Τσαούσης, Κούρτιτς (80’ Σβαμπ), Ντάντας (76’ Μπίσεσβαρ), Αουγκούστο (81’ Φιλίπε Σοάρες), Νάρεϊ, Α. Ζίβκοβιτς, Τόμας (63’ Ολιβέιρα).

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Κρις Κόουλμαν): Γιαννιώτης, Ντε Μποκ, Κιβρακίδης, Χατζηισαϊας, Σουάρεθ, Γκονζάλες, Κουέν, Μουνίθ (90’+4’ Οικονομίδης), Ρομπάιγ (62’ Κιάρτανσον), Κλωναρίδης (80’ Τζοβάρας), Τζαβίδας (62’ Ροτάριου).   

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags