Facebook Pixel Αστέρας Τρίπολης - Ολυμπιακός: "Πρόβλημα" με Ελ Αραμπι και Βατσλίκ - Απαράδεκτος Ζινγκερνάγκελ - Μεγάλο το ρίσκο με Φορτούνη
Ποδόσφαιρο
| 2022-08-29 21:45:00

"Πρόβλημα" με Ελ Αραμπι και Βατσλίκ - Απαράδεκτος Ζινγκερνάγκελ - Μεγάλο το ρίσκο με Φορτούνη!

του Παναγιώτη Νικολάου
"Πρόβλημα" με Ελ Αραμπι και Βατσλίκ - Απαράδεκτος Ζινγκερνάγκελ - Μεγάλο το ρίσκο με Φορτούνη!

Οι μεταγραφές που λείπουν και έρχονται και τι έφταιξε στην Τρίπολη! Οι Πειραιώτες πέταξαν ήδη δύο βαθμούς στο πρωτάθλημα, απέναντι σε έναν αντίπαλο που δεν έδειξε κάτι θετικό και θα έπρεπε να είχαν νικήσει. Η φαντασία και οι σωστές ενέργειες που δεν είδαμε και το 10αρι που θέλει ο Κορμπεράν.

Ο Ολυμπιακός ετοιμάζεται για ολική μεταμόρφωση στο πρώτο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου, ωστόσο μέχρι τότε και πιθανότατα για τουλάχιστον ακόμα έναν μήνα, η ομάδα θα έχει σημαντικά προβλήματα και πολλές δυσκολίες σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Αυτό αποδείχθηκε περίτρανα και στην Τρίπολη, όπου οι Πειραιώτες σε αντίθεση με την πρεμιέρα κόντρα στον ΠΑΣ, παρουσιάστηκαν χωρίς σημαντικές αλλαγές παρά τα 120 λεπτά και τα πέναλτι τα μεσάνυχτα της Πέμπτης απέναντι στον Απόλλωνα Λεμεσού. Βέβαια, η κούραση δεν ήταν το μεγάλο πρόβλημα για την ομάδα του Κάρλος Κορμπεράν, καθώς ο Αστέρας Τρίπολης από τα πρώτα λεπτά δεν έδειξε διάθεση να τον… τρέξει. Οι Ερυθρόλευκοι είχαν την κατοχή και προσπαθούσαν σε όλο σχεδόν το παιχνίδι να διασπάσουν την διπλή γραμμή άμυνας, χωρίς αποτέλεσμα.

Οι Πειραιώτες, όπως σε όλα τα παιχνίδια τους μέχρι τώρα, δεν είχαν κίνηση, δεν είχαν ρυθμό και δεν είχαν… φαντασία. Η δοκιμή με τον Φίλιπ Ζινκερνάγκελ σε θέση «10», καθώς δεν μπόρεσε να κυκλοφορήσει την μπάλα, καθυστερούσε το παιχνίδι και μάλιστα είχε κάκιστες επιλογές σχεδόν σε όλα τα στημένα που δοκίμασε. Οι Μασούρας-Ραντζέλοβιτς έτρεξαν, αλλά χωρίς να κάνουν κάτι ιδιαίτερο, οι Ρέαμπτσιουκ – Άβιλα βρέθηκαν σε κακό βράδυ δημιουργικά και αμυντικά, ενώ ο Εμιβλά αν και σταθερός, ήταν πολύ κουρασμένος.

Ο Χουάνγκ Ιν-Μπέομ (γιατί έπαιξε ως αλλαγή και ο δεύτερος Χουάνγκ χωρίς να μπορούμε να βγάλουμε συμπεράσματα) ξεκίνησε ως οκτάρι, ανέβηκε πιο μπροστά, ξαναγύρισε πίσω και γενικά ο Κορμπεράν τον… κούνησε πάρα πολύ στο χορτάρι για να πάρει το κάτι παραπάνω, όμως δεν είχε αποτέλεσμα. Ο Ισπανός πάντως το προσπάθησε και σε αντίθεση με τον Πέδρο Μαρτίνς, μόλις κατάλαβε πως ο αντίπαλός του δεν έχει καμία διάθεση να τον πιέσει, προσπάθησε να γίνει πιο δημιουργικός. Και στο δεύτερο ημίχρονο έριξε στο παιχνίδι και τον Ματιέ Βαλμπουενά, όμως αυτή τη φορά το τρικ δεν έπιασε. Ο Γάλλος, που στο τελευταίο δεκάλεπτο έμεινε από δυνάμεις, έβγαλε τις δύο μπαλιές που χρειαζόταν, όμως το γκολ δεν ήρθε.

Και δεν ήρθε το γκολ γιατί ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί είναι σε πολύ άσχημο φεγγάρι. Ο Μαροκινός έτρεξε ασταμάτητα, βοήθησε αμυντικά και μετά την είσοδο του Χουάνγκ στην επίθεση, βγήκε έξω και προσπάθησε να φτιάξει επιθέσεις από τα πλάγια, όμως τα τελειώματα δεν του βγαίνουν. Είτε θα είναι άτυχος και η μπάλα θα κοντράρει και θα φεύγει ελάχιστα άουτ είτε θα χάνει τα… άχαστα, όπως η κεφαλιά στο τέλος μετά από εξαιρετικό γύρισμα του Βαλμπουενά.

Ο Ολυμπιακός λοιπόν πέταξε από πολύ νωρίς δύο βαθμούς και η πίεση αυξάνεται. Προφανώς και τίποτα δεν έγινε στις 29/8, όμως η καθυστέρηση στις μεταγραφές, η αλλαγή στις μεταγραφές και η εξαιρετική εικόνα του Παναθηναϊκού, δημιουργούν προβληματισμό και… υποχρέωση για τη συνέχεια. Η διοίκηση πρέπει (το έχει αποφασίσει) να φέρει εξτρέμ που θα κάνει τη διαφορά, χαφ και μπακ.

Και ίσως να πρέπει να το ξανασκεφτούν για το 10αρι. Ο Κορμπεράν παίζει με παίκτη σε αυτή τη θέση, σε αντίθεση με τον προκάτοχό του και ο Ζινκερνάγκελ δείχνει πως δεν μπορεί να κάνει τη διαφορά, ενώ η επιλογή να ποντάρουν στην επιστροφή του Κώστα Φορτούνη, είναι μεγάλο ρίσκο!  

ΥΓ. Ο Τόμας Βατσλίκ μπορεί να ήταν ο ήρωας στην Ευρώπη με τα τρία πέναλτι που έπιασε, όμως στην Τρίπολη για ακόμα ένα ματς απέδειξε πως έχει τεράστιο πρόβλημα στις εξόδου. Τόσο στη φάση του γκολ που ακυρώθηκε και δεν κάνει ούτε βήμα από την εστία του όσο και σε μία αντίστοιχη στο πρώτο μέρος, που δεν μιλάει και μπερδεύεται με τον Έμβιλα. Ο Τσέχος γίνεται… επικίνδυνος όταν υπάρχει πίεση στα καρέ του!

 

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μέχρι επτά μεταγραφές, ανατροπή με Μανωλά-Σωκράτη! "Φλερτ" Ντέλε Άλι με Ελλάδα, όχι Ολυμπιακό
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags