Facebook Pixel Ολυμπιακός - Πεπ Μπιέλ: "Δέκα εκατομμύρια για Μπιέλ ο Ολυμπιακός - Μία φάση… γκολ - Αυτή θα είναι η θέση του στην 11αδα"
Ποδόσφαιρο
| 2022-08-31 20:55:00

"Δέκα εκατομμύρια για Μπιέλ ο Ολυμπιακός - Μία φάση… γκολ - Αυτή θα είναι η θέση του στην 11αδα"

"Δέκα εκατομμύρια για Μπιέλ ο Ολυμπιακός - Μία φάση… γκολ - Αυτή θα είναι η θέση του στην 11αδα"

Η καριέρα του στη Δανία και η πρόβλεψη για την 1η του σεζόν στην Ελλάδα! Ο Ισπανός άσος έρχεται στο Λιμάνι για να πάρει φανέλα βασικού και να βοηθήσει δημιουργικά τους Πειραιώτες. Πώς θα τον αξιοποιήσει ο Κορμπεράν, τι έδειξε στην Κοπεγχάγη και όσα περιμένουν από αυτόν οι Πειραιώτες!

Στα 26 του χρόνια ο Ισπανός μεσοεπιθετικός Πέπ Μπιέλ είναι ένας αρκετά ποιοτικός χαφ που αγωνίζεται στην Κοπεγχάγη, θεωρείται ένας από τους κορυφαίους ποδοσφαιριστές στη Δανία τα τελευταία χρόνια. 

Μάλιστα, θα έρθει στον Ολυμπιακό για 6 εκατ. ευρώ, ενώ θα έχει 1 εκατ. ευρώ ετήσιες απολαβές.

Από τα δικαιώματα του παίκτη το 10% το έχει η Σαραγόσα. Ο Μπιέλ είναι κυρίως «δεκάρι» αλλά παίζει και ακραίος επιθετικός αλλά και φορ. Έχει αναδειχθεί από τις Ακαδημίες της Ράγιο Βαγιεκάνο, έχει παίξει στη Β' ομάδα της Μαγιόρκα και τη Σαραγόσα και από το 2019 είναι στην Κοπεγχάγη με την οποία έχει συμβόλαιο σε ισχύ.

Φέτος έχει παίξει 9 αγώνες με 6 γκολ και 3 ασίστ. Στην Κοπεγχάγη έχει 128 ματς με 32 γκολ και 28 ασίστ. Γενικά είναι μία ποιοτική προσθήκη ικανή να ανεβάσει επίπεδο σε μία ομάδα.

Το sportdog.gr ήρθε σε επικοινωνία με έναν από τους μεγαλύτερος, εν Ελλάδα, γνώστες του σκανδιναβικού πρωταθλήματος, Μίλτο Ζωγράφο, ο οποίος ανέλυσε τον τρόπο παιχνιδιού του Μπιέλ, τον οποίο θεωρεί μια αρκετά καλή κίνηση για το ελληνικό πρωτάθλημα.

Αναλυτικά όσα μας είπε ο Μίλτος Ζωγράφος για τον νέο παίκτη του Ολυμπιακού:

Ο Μπιέλ είναι πολύ καλός καλός ποδοσφαιριστής, ωστόσο η αλήθεια είναι πως δεν έχει δοκιμαστεί, εκτός Δανίας, στο υψηλότερο επίπεδο. Γενικότερα αξίζει να σημειωθεί πως οι ποδοσφαιριστές που φεύγουν από την Σκανδιναβία δύσκολα πιάνουν σε πρωταθλήματα άλλης λογικής, μιας και τα συγκεκριμένα κράτη έχουν διαφορετικό τρόπο παιχνιδιού. 

Ήταν κάτι που ίσχυε φυσικά και για τον Φράνσον, ο οποίος στην Νόρκεπινγκ ήταν αρκετά καλός, ωστόσο δεν ήξερα εάν θα έπιανε στην ΑΕΚ, πίστευα ότι ίσως να είχε συμπληρωματικό ρόλο, αλλά εν τέλει δεν κατάφερε να έχει ρόλο στο ροτέισον της ομάδας.

Υπάρχουν ελάχιστες εξαιρέσεις από... ψημένους παίκτες των σκανδιναβικών πρωταθλημάτων που κάνουν το βήμα παραπάνω και όντως πετυχαίνουν! Παραδείγματος χάρη και για τον Ζιγκερνάγκελ όταν έπαιζε στη Νορβηγία ήταν ένας παίκτης που έβγαζε... μάτια με τις εμφανίσεις του και μιλούσαμε κάθε εβδομάδα για το πόσο καλός ήταν. Ωστόσο στην Ελλάδα δείχνει πως ναι μεν είναι ένας καλός παίκτης, αλλά φαντάζει δύσκολο να κάνει τη διαφορά και να ξεχωρίζει. 

Όσον αφορά τον Μπιέλ, πρόκειται για έναν ποδοσφαιριστή που πριν την Δανία έπαιζε στη Β Ισπανίας και είναι ένα δυνατό παιδί και έχει το ταμπεραμέντο και τη μεσοεπιθετική.. φινέτσα, όντας Ισπανός, αλλά η αλήθεια είναι ότι στη Δανία είχε διαφορετική αντιμετώπιση και δεν ξέρω πως θα αντιδράσει όταν θα αρχίσουν να γίνονται... σκληρά μαρκαρίσματα στην Ελλάδα. 

Σίγουρα μιλάμε για έναν αρκετά καλό παίκτη, ο οποίος θα πιάσει στο ελληνικό πρωτάθλημα και θα πρέπει να δούμε πως θα ανταπεξέλθει στα ευρωπαϊκά ματς, ωστόσο το συνολικό ντιλ θα φτάσει τα 10 εκατ. ευρώ και μιλάμε για μεγάλα ποσά για έναν παίκτη που δεν έχει δοκιμαστεί στο υψηλότερο επίπεδο, εκτός Σκανδιναβίας και Κοπεγχάγης.

Είναι πολύ βασικό πάντως το ότι βρίσκεται σε εξαιρετική ηλικία, ενώ ένα μεγάλο του ατού είναι ότι μπορεί να κάνει τη μια φάση.. γκολ και δεν θα χρειάζεται πολλές εκτελέσεις για να βρίσκει δίχτυα. Είναι ένα παιδί που βλέπει σίγουρα γήπεδο και είναι αρκετά ομαδικός. Δεν είναι τυχαίο ότι με τη φανέλα της Κοπεγχάγης έχει σκοράρει 32 φορές και έχει δώσει και 28 ασίστ σε συμπαίκτες του. Όλοι στην Ελλάδα είχαν δει τι έκανε ενάντια στον ΠΑΟΚ!

 

 

Το γεγονός ότι είναι αρκετά ομαδικός και χαμηλών τόνων τον κάνει ιδιαίτερα αγαπητό στους συμπαίκτες του, έχει καλές σχέσεις και είναι χαρακτηριστικό το ότι δεν δημιουργεί θέματα στα αποδυτήρια. Όλα δείχνουν ότι θα μπορέσει να πάρει τη φανέλα του βασικού, ωστόσο το γεγονός ότι δεν είναι ψηλός (1.67μ.) με κάνει να πιστεύω ότι θα τον δούμε περισσότερο ως επιτελικό μέσο και λίγο λιγότερο στα δεξιά της επίθεσης. Μπορεί όμως να παίξει και ως στράικερ.

Άρα στην Σούπερ Λιγκ τι εκτιμάτε ότι θα κάνει;

Πιστεύω ότι θα πιάσει στο ελληνικό πρωτάθλημα, θα μπορέσει π.χ να τελειώσει τη χρονιά με 10 γκολ και 8 ασίστ. Στη Κοπεγχάγη την τελευταία τριετία έχει βάλει 32 γκολ και έχει μοιράσει 28 ασίστ. Kάτι δείχνει αυτό...


*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Κόλπο γκρόσο" 48.5 εκατ. Μαρινάκη με... Μπιέλ - Μόνο έτσι ερχόταν Ελλάδα - Άφησε το Ch. League!


 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags