Facebook Pixel ΠΑΟΚ - Ζακάρια Λαμπιάντ: 10αρι που θα ξεσηκώσει την Τούμπα - "Φαντεζί παίκτης, ανώτερος του Φερνάντες - Τον πλήρωσε ο Άγιαξ"!
Ποδόσφαιρο
| 2022-08-31 23:33:00

10αρι που θα ξεσηκώσει την Τούμπα - "Φαντεζί παίκτης, ανώτερος του Φερνάντες - Τον πλήρωσε ο Άγιαξ"!

του Γιώργου Κτενά
10αρι που θα ξεσηκώσει την Τούμπα - "Φαντεζί παίκτης, ανώτερος του Φερνάντες - Τον πλήρωσε ο Άγιαξ"!

"Πολυθεσίτης και ελεύθερος, παίζει επίσης 8άρι, εξτρέμ και σέντερ φορ"! Στον Δικέφαλο ψάχνουν τον παίκτη που έχει ζητήσει ο Λουτσέσκου και ο οποίος θα τους... ανεβάσει επίπεδο δημιουργικά και στη λίστα τους υπάρχει μία εξαιρετική περίπτωση. Καλή ηλικία, χωρίς ομάδα και με βαρύ βιογραφικό.

ΠΑΟΚ - Ζακάρια Λαμπιάντ: Νέο όνομα στο ρεπορτάζ του Δικέφαλου που φαίνεται ότι απασχολεί τους Θεσσαλονικείς για την ενίσχυση της θέσης 10, καθώς ο διεθνής μαροκινός άσος έχει τα γαλόνια για να σηκώσει την Τούμπα στο πόδι.

Με θητεία σε κορυφαία κλαμπ στην Ολλανδία, όπως είναι η Αϊντχόφεν, ο Άγιαξ αλλά και σε Φίτεσε και Ουτρέχτη, αλλά και σε Σπόρτινγκ Λισαβόνας κι Φούλαμ, ο 29χρονος άσος είναι χωρίς ομάδα και ψάχνει πού θα συνεχίσει την καριέρα του.

Την ίδια στιγμή που ο Δικέφαλος έχει στη λίστα του και τον Πάολο Φερνάντες, του Βόλου, το sportdog επικοινώνησε με τον δημοσιογράφο Σωτήρη Μίχο, που γνωρίζει άριστα το ολλανδικό ποδόσφαιρο, προκειμένου να μάθουμε όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες για τον Λαμπιάντ!

"Πολυθεσίτης και ελεύθερος - 10άρι, 8άρι, εξτρέμ και σέντερ φορ - Ποιότητα για τον ΠΑΟΚ"

"Είναι προϊόν τής ακαδημία της Αϊντχόφεν, Μαροκινός, έχει παίξει και σε μικρές ομάδες της Ολλανδίας, είναι πολυθεσίτης, χρησιμοποιεί και τα δύο πόδια και τώρα είναι ελεύθερος", ανέφερε αρχικά ο καλός συνάδελφος και στη συνέχεια συμπλήρωσε: "Παίζει 10άρι, 8άρι, εξτρέμ και σέντερ φορ. Ο Άγιαξ τον είχε αγοράσει πριν από 4 χρόνια, αλλά δεν κατάφερε ποτέ να στεριώσει εκεί Ειδικά, τώρα, του λείπει ο αγωνιστικός ρυθμός"

Ο ΠΑΟΚ ψάχνει για παίκτη στη θέση 10 - Μπορεί να αντεπεξέλθει με αξιώσεις εκεί;

"Φυσικά και μπορεί, αλλά πέρσι σε όλη τη σεζόν είχε μόνο 2 συμμετοχές και αυτές ως αλλαγή. Δεν έχει καθόλου αγωνιστικό ρυθμό δηλαδή. Αλλά έχει ποιότητα. Επίσης, το γεγονός ότι υπάρχει ο Ελ Καντουρί στην ομάδα, που είναι επίσης Μαροκινός, μπορεί να λειτουργήσει θετικά για να προσαρμοστεί άμεσα".

"Με Ζίβκοβιτς, Τόμας, Ντάντας και Καντουρί - Φαντεζί παίκτης - Κάθετες και τελείωμα φάσεων"

Σε ποια 11άδα θα ταίριαζε στον Δικέφαλο;

"Αρχικά να πω ότι όταν ήταν πιτσιρικάς θεωρούνταν από τα μεγαλύτερα ταλέντα στο ολλανδικό ποδόσφαιρο, κι αυτό δεν μπορεί να ήταν τυχαίο. Είναι βραχύσωμος, θα ταίριαζε με Ζίβκοβιτς και Τόμας. Ο ΠΑΟΚ έτσι κι αλλιώς πηγαίνει σε κοντό σχήμα, γενικότερα, καθώς και ο Ντάντας έχει επίσης χαμηλό κέντρο βάρους".

Μπορεί να συνυπάρξει με τον Ντάντας στην 11άδα;

"Ο Ντάντας είναι καθαρό 8άρι, άσχετα αν τον βάζει 10άρι ο Λουτσέσου, ενώ ο Λαμπιάντ είναι 10άρι, είναι πιο δημιουργικός, θα περάσει κάθετα την μπάλα, θα τελειώσει φάσεις, είναι πιο φαντεζί παίκτης. Και με τον Νάντας λίγο πιο πίσω θα ταίριαζε, αλλά και με τον Καντουρί που επίσης είναι πολυθεσίτης".

"Ακουγόταν το όνομά του - Πολύ καλή περίπτωση ο Πάολο Φερνάντες - Ποιοτικότερος ο Λαμπιάντ"

Γενικά ποια είναι η αίσθηση που έχεις για εκείνον;

"Είναι διεθνής, είναι γνωστός γιατί ακουγόταν το όνομά του τα προηγούμενα χρόνια, καθώς πρόπερσι είχε αρκετές συμμετοχές, είχε γκολ. Αλλά πέρσι είχε μείνει εκτός και λόγω ενός τραυματισμού και έπειτα δεν πήρε παιχνίδια στα πόδια του".

Τέλος, πες μου, σε σχέση με τον Πάολο Φερνάντες που είναι ο άλλος που ακούγεται για τη θέση 10 στον ΠΑΟΚ, ποιον θεωρείς καλύτερη επιλογή;

"Ο Φερνάντες είναι ποιοτικός, έχει δυνατά χαρακτηριστικά με καλή ντρίπλα, σουτ, πολύ καλή περίπτωση από τη Σούπερ Λιγκ δηλαδή. Αλλά υστερεί σε ποιότητα ως παίκτης σε σχέση με τον Λαμπιάντ".

 

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Από ΠΑΟΚ... Ολυμπιακό ο Δώνης - Συμφωνία με Μπότο/Λουτσέσκου - Χάλασε για εξωαγωνιστικούς λόγους

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags