Facebook Pixel Παναθηναϊκός - Λεβαδειακός: Στο... ρελαντί ο Παναθηναϊκός - Ο Βέρμπιτς τον έστειλε μόνο του στην κορυφή! (ΒΙΝΤΕΟ)
Ποδόσφαιρο
| 2022-09-03 22:28:00

Στο... ρελαντί ο Παναθηναϊκός - Ο Βέρμπιτς τον έστειλε μόνο του στην κορυφή! (ΒΙΝΤΕΟ)

Στο... ρελαντί ο Παναθηναϊκός - Ο Βέρμπιτς τον έστειλε μόνο του στην κορυφή! (ΒΙΝΤΕΟ)

Νίκη να' ναι και όπως να 'ναι. Ο Παναθηναϊκός, στη χειρότερή του εμφάνιση μέχρι τώρα στο πρωτάθλημα, πήρε ακόμα μία επαγγελματική νίκη (1-0) κόντρα στον αξιοπρεπή Λεβαδειακό στο «Απ. Νικολαΐδης», φτάνοντας έτσι στο ζητούμενο: To 3 στα 3 και την κορυφή της Super League με 9 βαθμούς! Αϊτόρ ο MVP για το Τριφύλλι, ο οποίος μοίρασε την ασίστ στον Βέρμπιτς για το πρώτο γκολ του Σλοβένου με την πράσινη φανέλα.

Παναθηναϊκός - Λεβαδειακός: Δίχως να εντυπωσιάσει ο Παναθηναϊκός πέτυχε ακόμα μία επαγγελματική νίκη απέναντι στο Λεβαδειακό στη Λεωφόρο (1-0), κάνοντας έτσι το 3 στα 3 στο πρωτάθλημα και παραμένοντας μόνος πρώτος στην κορυφή. Κορυφαίος του γηπέδου ο Αϊτόρ, άνοιξε λογαριασμό με τα πράσινα ο Βέρμπιτς.

Το ματς

Με μεταβολή της διάταξης από 4-3-3 σε 4-2-3-1 κατέβασε τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο για το ματς της 3ης αγωνιστικής απέναντι στον Λεβαδειακό ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς, ο οποίος άφησε τον Πέρεθ στον πάγκο και αφαίρεσε ένα χαφ από τον άξονα, προκειμένου να χωρέσει την τριάδα των Βέρμπιτς, Αϊτόρ, Παλάσιος πίσω από τον Σπόραρ. Στους Πράσινους, μάλιστα, χρειάστηκαν μόλις 3 λεπτά για να φτάσουν σε αυτό που αναζητούσαν: Το γκολ. Ο Αϊτόρ συγκεκριμένα εκτέλεσε στο 3' το φάουλ που κέρδισε από αριστερά ο Γκάνεα και ο Βέρμπιτς, εκμεταλλευόμενος την άστοχη έξοδο του Μάρκοβιτς, πέτυχε με κεφαλιά το πρώτο του γκολ με τη φανέλα του Τριφυλλιού για το 1-0!

Ο Αϊτόρ ήταν πρωταγωνιστής και στη δεύτερη καλή στιγμή του αγώνα στο 9', όταν το δυνατό σουτ που επιχείρησε ο Ισπανός έξω από την περιοχή, πέρασε πάνω από τα δοκάρια των Βοιωτών. Μετά την επίτευξη του τέρματος, πάντως, ο Παναθηναϊκός χαλάρωσε κάπως και έδωσε τη δυνατότητα στο Λεβαδειακό να κρατήσει περισσότερο μπάλα. Όπως έκανε και κόντρα στον ΟΦΗ, ο Γιοβάνοβιτς δεν επέλεξε να παίξει η ομάδα του στα... κόκκινα, αλλά να δώσει μπάλα στον αντίπαλο και να βρει χώρους στο ανοιχτό γήπεδο, ώστε με ακόμη ένα γκολ να τελειώσει ουσιαστικά το ματς.

Στο 26' ο Λεβαδειακός ωστόσο ήχησε το «καμπανάκι» στον Παναθηναϊκό, καθώς οι φιλοξενούμενοι με μια καρφωτή κεφαλιά του Βινίσιους έφτασαν πολύ κοντά στην ισοφάριση, με τον Μπρινιόλι όμως να «ίπταται» και να διώχνει σε κόρνερ! Στο 33ο λεπτό ήταν σειρά του Παναθηναϊκού να χάσει τεράστια ευκαιρία για το 2-0. Ο Κουρμπέλης έκλεψε μπροστά από το κέντρο, ο Αϊτόρ πάσαρε στον Παλάσιος που μπήκε στα όρια της μικρής περιοχής, ο Αργεντινός έκοψε ξανά την μπάλα για τον Αϊτόρ, ωστόσο ο Ίβηρας εξτρέμ δεν κράτησε την ισορροπία του και το πλασέ που έπιασε πέρασε ψηλά άουτ. Το παιχνίδι από εκεί και έπειτα δεν επεφύλασσε κάτι το ιδιαίτερο μέχρι την ανάπαυλα, με τον Παναθηναϊκό να πηγαίνει στα αποδυτήρια για το ημίχρονο με το πολύτιμο 1-0 υπέρ του.

Με την εκκίνηση της επανάληψης οι Πράσινοι παρατάχθηκαν χωρίς αλλαγές στο χορτάρι, σε αντίθεση με τον Λεβαδειακό που εμφανίστηκε με τους Μουτίνιο και Σκβάρκα αντί των Χάμοντ και Λούα-Λούα. Σε μία προσπάθεια του Γιάννη Ταουσιάνη να κάνει πιο επιθετική την ομάδα του. Και όντως, ο Λεβαδειακός στο 51' ήταν αυτός που είχε την πρώτη ευκαιρία του δευτέρου μέρους, με τον Βρακά να χώνεται ανάμεσα στα στόπερ του Τριφυλλιού αλλά να μην βάζει καλά το πόδι του στην τελική εκτέλεση.

Ο Παναθηναϊκός δεν κρατούσε καθόλου μπάλα στο δεύτερο ημίχρονο, κάτι που ο Γιοβάνοβιτς επιχείρησε να αλλάξει βάζοντας τον Πέρεθ στον αγωνιστικό χώρο αντί του Βέρμπιτς. Με αυτή την αλλαγή, ταυτόχρονα, το σχήμα μεταβλήθηκε σε 4-3-3 με τον Αϊτόρ να μετατοπίζεται ως αριστερός εξτρέμ στη θέση, δηλαδή, που κάλυπτε μέχρι πρότινος ο Σλοβένος.

Για τους Πράσινους η πρώτη τελική στο δεύτερο ημίχρονο ήρθε στο 67' από τον Παλάσιος, όταν από ωραία συνεργασία με τον Τσέριν το πλασέ του Αργεντινού έξω από την περιοχή κατέληξε, εύκολα, στην αγκαλιά του Μάρκοβιτς. Πραγματικά μεγάλη στιγμή για την ομάδα του Γιοβάνοβιτς, πάντως, ήταν η δυνατή κεφαλιά που έπιασε ο Σάρλια στο 72' και πέρασε ελάχιστα πάνω από τα δοκάρια των Βοιωτών. Στο 89' έπειτα από κάθετη του Τσέριν, ο Σπόραρ βγήκε σε καθαρό τετ-α-τετ αλλά νικήθηκε από τον Μάρκοβιτς, Ο Παναθηναϊκός ήλεγξε το παιχνίδι στα εναπομείναντα λεπτά (σ.σ. οι φιλοξενούμενοι έμειναν και με 10 στις καθυστερήσεις λόγω αποβολής του Βινίσιους) και διατήρησε μέχρι τέλους αυτό το 1-0 επί του Λεβαδειακού, κάνοντας έτσι το 3 στα 3 στο πρωτάθλημα (9β.) και παραμένοντας μόνος πρώτος στην κορυφή. Περιμένοντας, πλέον, την επόμενη αγωνιστική την ΑΕΚ στο «Απ. Νικολαΐδης» για το μεγάλο ντέρμπι της Αθήνας.

Οι ενδεκάδες

Παναθηναϊκός (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Κώτσιρας, Σάρλια, Πούγγουρας, Γκάνεα (82' Σάντσες), Κουρμπέλης, Τσέριν, Βέρμπιτς (61' Πέρεθ), Παλάσιος, Αϊτόρ, Σπόραρ (89' Ιωαννίδης).

Λεβαδειακός (Γιάννης Ταουσιάνης): Μάρκοβιτς, Κωνσταντινίδης, Βινίσιους, Μπαχανάκ, Βήχος, Μέχια, Χάμοντ (46' Σκβάρκα), Μπελμόντ (81' Βουτσάς), Βράκας (66' Νίκας), Λούα-Λούα (46' Μουτίνιο), Δούμτσιος.

 
Παναθηναϊκός - Λεβαδειακός | 1-0, παρθενικό γκολ του Βέρμπιτς με κεφαλιά" itemprop="description" />

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags