Facebook Pixel Βαράει... Μπιέλ-ες ο Ολυμπιακός! Σούπερ εμφάνιση στο ντεμπούτο του Ισπανό με γκολ-ασίστ
Ποδόσφαιρο
| 2022-09-03 20:50:00

Βαράει... Μπιέλ-ες ο Ολυμπιακός! Σούπερ εμφάνιση με τριάρα - Γκολ και ασίστ ο Ισπανός

του Παναγιώτη Νικολάου
Βαράει... Μπιέλ-ες ο Ολυμπιακός! Σούπερ εμφάνιση με τριάρα - Γκολ και ασίστ ο Ισπανός

Ο Ισπανός ήταν ο πρωταγωνιστής στη νίκη με 3-1 των Πειραιωτών κόντρα στον Ιωνικό για την 3η αγωνιστική της Super League.

Με τον Πεπ Μπιέλ να σερβίρει γκολ και να σκοράρει στο ντεμπούτο με την ερυθρόλευκη φανέλα, ο Ολυμπιακός επικράτησε 3-1 του Ιωνικού, με τον Κορμπεράν να δίνει την πρώτη συμμετοχή και στον Χουάνγκ Ουί Τζο, ο οποίος ξεκίνησε στην αιχμή του δόρατος. Οι Πειραιώτες που είχαν δοκάρι στο 90' με Ραντζέλοβιτς και ολοκλήρωσαν τη νίκη τους με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Ελ Αραμπί, έχουνε εφτά βαθμούς, παρέμεινε με έναν.

Ντεμπούτο Μπιέλ-Χουάνγκ Ουί Τζο

Με πολλές εκπλήξεις παράταξε τον Ολυμπιακό ο Κάρλος Κορμπεράν. Ο Βάτσλικ υπερασπίστηκε την εστία έχοντας στην άμυνα τους Άβιλα, Μανωλά, Μπα και Ρέαμπτσιουκ από δεξιά προς αριστερά. Μπουχαλάκης και Χουάνγκ Ιν-Μπεόμ συνθέτουν το δίδυμο των κεντρικών χαφ και μπροστά τους κινήθηκε ο Μπιέλ. Οι Ντε Λα Φουέντε, Μασούρας πήραν θέση στα άκρα της μεσαίας γραμμής και ο Χουάνγκ Ουί-Τζο στην επίθεση.

Το ματς

Το ξεκίνημα του παιχνιδιού περιελάμβανε πολύ δυνατές μονομαχίες στο χώρο του κέντρου, με τον Ολυμπιακό να προσπαθεί να πιέσει ψηλά, ο Ιωνικός όμως κράτησε δεμένες τις γραμμές του και έδειχνε αρκετά διαβασμένος. Μάλιστα ήταν αυτός που απείλησε πρώτος στο παιχνίδι. Η ομάδα της Νίκαιας, ύστερα από βαθιά μπαλιά του Μεντόζα, ο Μίλο πλαγιοκόπησε, πέρασε τη μπάλα για τον Μάντζη το σουτ του οποίου ήταν άστοχο. Πέντε λεπτά αργότερα οι γηπεδούχοι βρήκαν το δρόμο προς τα δίχτυα.

Και μάλιστα από στατική φάση. Ο Μπιέλ, σέρβιρε στον Μπουχαλάκη, ο οποίος έπιασε ιδανικό πλασέ με το αριστερό, παρότι είχε μπροστά του πλειάδα παικτών και άνοιξε το σκορ, δεχούμενος το χειροκρότημα της εξέδρας, η οποία πιθανότατα να ικανοποιήθηκε περισσότερο από την έμπνευση και την ασίστ της πρόσφατης ανακοινωθείσας μεταγραφής του Ολυμπιακού. Ο Ισπανός εξτρέμ είχε τρελά κέφια.

Πρωταγωνίστησε σε δύο φάσεις, στο 33' και το 37' ( στη δεύτερη τον έκοψε ο Τσιγκρίνσκι ύστερα από εξαιρετική προσπάθεια) και στο 45' “καθάρισε” την υπόθεση νίκη. Ο Μπιέλ έβγαλε κάθετα για τον Χουάνγκ Ουί Τζο, ο οποίος δεν μπόρεσε να εκτελέσει, περίμενε και σέρβιρε στον Ισπανό, που άδειασε τον Αντούνες και σκόραρε με το δεξί για το 2-0.

Το ματς όμως δεν είχε ακόμα τελειώσει! Γιατί ο Ιωνικός μείωσε στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρους με τον Μεντόσα να σημειώνει το 2-1 με φοβερή απευθείας εκτέλεση φάουλ, με τον Βάτσλικ να μη μπορεί να αποσοβήσει το γκολ, παρότι εκτινάχθηκε προς την κατεύθυνση της μπάλας, η οποία καρφώθηκε στο αριστερό του παραθυράκι. Στο 53' οι Νικαιώτες βρέθηκαν κοντά στην ισοφάριση, αλλά ο Τσέχος τερματοφύλακας αυτήν τη φορά είχε θετική επέμβαση στην κεφαλιά του Μάντζη.

Δύο λεπτά αργότερα ήρθε η στιγμή για τους γηπεδούχους να χάσουν μία ακόμα μεγάλη στιγμή. Ντε Λα Φουέντε και Χουανγκ Ουί Τζο συνεργάστηκαν πολύ ωραία από δεξιά, ο Κροάτης όμως αστόχησε παρότι βρέθηκε μπροστά σε κενή εστία από το μισό μέτρο. Από εκείνο το σημείο και μετά το ματς έχασε ρυθμό λόγω των αλλαγών.

Στο 90' ο Ραντζέλοβιτς διατάραξε την ησυχία πολλών λεπτών! Η προσπάθειά του όμως σταμάτησε στο δοκάρι του Χουτεσιώτη. Στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Βαλεριάνος ανέτρεψε τον Σέρβο, τραβώντας τη φανέλα του και ο διαιτητής, Διαμαντόπουλος, έδειξε το σημείο του πέναλτι,

Ολυμπιακός (Κάρλος Κορμπεράν): Βατσλίκ- Άβιλα (66' Ρέτσος), Μανωλάς, Μπα, Ρέαμπτσιουκ – Χουάνγκ, Μπουχαλάκης – Μασούρας (66' Ραντζέλοβιτς), Μπιέλ (74' Εμβιλά), Ντε λα Φουέντε (74' Ροντρίγκες) – Χουάνγκ Ουί Τζο (60' Ελ Αραμπί)

Ιωνικός (Δημήτρης Σπανός): Χουτεσιώτης - Μύγας, Ρομαό, Τσιγκρίνσκι, Αντούνες, Μίλο (82' Κάνιας) - Βαλεριάνος, Φαντιγκά (46' Μάσας), Μεντόσα - Άοσμαν, Μάντζης (84' Ιωαννίδης)

 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags