Facebook Pixel ΠΑΟΚ: Μετράνε αντίστροφα στον ΠΑΟΚ - Έρχεται κομβική στιγμή για τη Νέα Τούμπα
Ποδόσφαιρο
| 2022-09-05 19:06:00

Μετράνε αντίστροφα στον ΠΑΟΚ - Έρχεται κομβική στιγμή για τη Νέα Τούμπα

Sportdog Team
Μετράνε αντίστροφα στον ΠΑΟΚ - Έρχεται κομβική στιγμή για τη Νέα Τούμπα

Εξαιρετικά κομβικές ημέρες πριν τα αποκαλυπτήρια για τη Νέα Τούμπα είναι αυτές από την περασμένη Τετάρτη και μετά, αφού οι Populous και Salfo έχουν παραδώσει στα χέρια της ΠΑΕ ΠΑΟΚ τα τρία σχέδια για το νέο γήπεδο της ομάδας.

ΠΑΟΚ: Εξαιρετικά κομβικές ημέρες πριν τα αποκαλυπτήρια για τη Νέα Τούμπα είναι αυτές από την περασμένη Τετάρτη και μετά, αφού οι Populous και Salfo έχουν παραδώσει στα χέρια της ΠΑΕ ΠΑΟΚ τα τρία σχέδια για το νέο γήπεδο της ομάδας.

Πρόκειται ξεκάθαρα για το πιο σπουδαίο project στην ιστορία της ομάδας και αναμφίβολα αυτές οι μέρες είναι εξαιρετικά σημαντικές.

Σύμφωνα με τα όσα προκύπτουν από το ρεπορτάζ είναι πως υπάρχουν πολύ μικρές διαφορές στο εσωτερικό design των σχεδίων και επί της ουσίας διαφοροποιούνται κυρίως στο περίβλημα του γηπέδου.

Σε σχέση με το υπάρχον γήπεδο, είναι πως οι σουίτες θα βρίσκονται στο ίδιο ύψος αλλά από εκεί και πέρα, τα τρία σχέδια κινούνται σε γενικές γραμμές στην ίδια κατεύθυνση.

Σε ένα από τα τρία αρχιτεκτονικά σχέδια της όψης που θα έχει η Νέα Τούμπα υπάρχει μια πρόβλεψη για φτερά του αετού στη σκεπή, αγκαλιάζοντας περιμετρικά το γήπεδο με την πρόβλεψη τα μαγαζιά και οι εμπορικοί χώροι να τοποθετηθούν προς την πλευρά των Θυρών 5-6 όπως και η μπουτίκ αλλά και οι καντίνες του ΠΑΟΚ.

Το δεύτερο σχέδιο θυμίζει περισσότερο εμπορικό κέντρο εξωτερικά, έχοντας βασικό συστατικό το γυαλί ενώ το γυαλί παρατηρείται και στο τρίτο σχέδιο τουλάχιστον τμηματικά που παρουσιάζουν κάποιες άλλες ιδιαιτερότητες.

Αυτή είναι μια πρώτη «ανάγνωση» των σχεδίων που έχει στα χέρια του ο ΠΑΟΚ, τρία σχέδια που κινούνται στο ίδιο μήκος κοστολογικής ανάγνωσης και χωρητικότητας που αγγίζει τις 35.000 θέσεις προκειμένου να ξεκινούν από την ίδια αφετηρία σε ότι αφορά τα χρήματα που χρειάζεται να δαπανηθούν.

Μένει να φανεί τι διορθωτικές κινήσεις απαιτούνται και ποιες θα είναι οι προτάσεις του ΠΑΟΚ μέσα αρχικά από την εσωτερική διαβούλευση. Οι άνθρωποι της ΠΑΕ ΠΑΟΚ εκφράζουν μια πρώτη ικανοποίηση για το γεγονός ότι σε 70 μέρες από την ανάθεση, έχουν λάβει έναν πλήρη σχεδιασμό.

Μόλις ολοκληρωθεί η εσωτερική διαβούλευση, θα μπει στην εξίσωση και ο κόσμος του ΠΑΟΚ, κατανοώντας πως αδημονούν για τα «αποκαλυπτήρια» για να εκφράσει την άποψη του για τα τρία σχέδια που θα βγουν πολύ σύντομα στο φως της δημοσιότητας.

Πηγή: sfina.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags