Facebook Pixel Τσάμπιονς Λιγκ: Οι Έλληνες της διοργάνωσης
| 2022-09-06 18:05:00

Οι Έλληνες του Τσάμπιονς Λιγκ

Οι Έλληνες του Τσάμπιονς Λιγκ

Μετράμε αντίστροφα για την έναρξη των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ που θα έχουν έντονο ελληνικό στοιχείο.

Οι όμιλοι του Τσάμπιονς Λιγκ ξεκινούν από σήμερα το απόγευμα και όλο το ενδιαφέρον του κόσμου θα εστιαστεί εκεί! Μπορεί να μην υπάρχει για δεύτερη σερί χρόνια ελληνκή ομάδα στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, ωστόσο δεν θα μπορούσαν να λείπουν από τη διοργάνωση... Έλληνες ποδοσφαιριστές!

Ξεκινώντας από δύο παίκτες που έπαιξαν και πέρυσι στους ομίλους, τη διαφορά ως ονόματα, αναμφίβολα, κάνουν οι Κώστας Τσιμίκας και Οδυσσέας Βλαχόδημος.

Ο Έλληνας αριστερός μπακ μπορεί να μην είναι βασικός στην Λίβερπουλ, ωστόσο για τρίτη διαδοχική χρονιά είναι ενεργός στο ροτέισον της Λίβερπουλ, ενώ έχει καταφέρει σε αυτό το διάστημα να μοιράσει και 8 ασίστ, στα 37 ματς που έχει παίξει.

Όσον αφορά τον Οδυσσέα Βλαχοδήμο, παρά όλα τα σενάρια των μεταγραφών που είχαν ακουστεί για τον ίδιο, παραμένει κανονικά παίκτης της Μπενφίκα. Είναι και φέτος βασικός με τους Πορτογάλους, ενώ στα προκριματικά μέτρησε 4 συμμετοχές και δέχθηκε μόλις 2 γκολ.

Συνεχίζουμε με... Κοπεγχάγη που διαθέτει δύο Έλληνες. Στην ομάδα από τη Δανία παίζουν οι Μάριος Οικονόμου και Κάρλος Ζέκα. Πάντως, ο πρώτος έχει χάσει για τα καλά τη θέση του στο ροτέισον και το πιθανότερο είναι στην πρώτη ευκαιρία να αποτελέσει παρελθόν.

Όσον αφορά τον Κάρλος Ζέκα, πρόκειται για τον αρχηγό της Κοπεγχάγης και πλέον έχει αναρρώσει για τα καλά από τη ρήξη χιαστού που είχε υποστεί. Εξάλλου, ήδη έχει καταγράψει φέτος 5 συμμετοχές και ήταν βασικός στα δύο κρίσιμα ματς με την Τραμπζονσπόρ των Μπακασέτα και Σιώπη.

Από εκεί και πέρα στο Τσάμπιονς Λιγκ παίζει και η Σέλτικ του Γιώργου Γιακουμάκη, ο οποίος έχει χάσει στην εκκίνηση της σεζόν τη φανέλα του βασικού, ωστόσο έχει προλάβει φέτος ήδη να σημειώσει 3 γκολ σε 5 αγώνες και ελπίζει να επιστρέψει ξανά σε μόνιμη βάση στην βασική ενδεκάδα των Κελτών.

Τελευταίο αφήσαμε τον... rookie Σωτήρη Αλεξανδρόπουλο, ο οποίος αποτελεί τη δεύτερη μεγαλύτερη πώληση στην ιστορία του Παναθηναϊκού. Μένει να δούμε πόσο ενεργό ρόλο θα έχει στο ροτέισον του Αμορίμ.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags