Facebook Pixel Εθνική Ελλάδας: Θα τον καλέσει ο Πογέτ; - Το νέο "διαμαντάκι" του ελληνικού ποδοσφαίρου παίζει στη Μπάγερν!
| 2022-09-07 19:32:00

Θα τον καλέσει ο Πογέτ; - Το νέο "διαμαντάκι" του ελληνικού ποδοσφαίρου παίζει στη Μπάγερν!

Sportdog Team
Θα τον καλέσει ο Πογέτ; - Το νέο "διαμαντάκι" του ελληνικού ποδοσφαίρου παίζει στη Μπάγερν!

Ένας ποδοσφαιριστής ιδιαίτερα ταλαντούχος, αλλά άγνωστος στο ευρύ κοινό, θα μπορούσε να ενισχύσει την Εθνική Ελλάδας στο μέλλον.

Εθνική Ελλάδας: Μπορεί η πλειοψηφία του κόσμου να μην τον γνωρίζει, ωστόσο στην Μπουντεσλίγκα υπάρχει ένας Έλληνας ποδοσφαιριστής που λίγοι γνωρίζουν ότι έχει καταγωγή από τη χώρα μας! Αναφερόμαστε στον Μάρσελ Βένινγκ, ο οποίος το φετινό καλοκαίρι μεταπήδησε ως ελεύθερος από την Μπάγερν Μονάχου (!) στην Άιντραχτ Φρανκφούρτης! Μάλιστα, ο νεαρός άσος είχε πάει στις ακαδημίες των... μόνιμων πρωταθλητών Γερμανίας από το 2017, όπου και έμεινε μέχρι το καλοκαίρι και ενώ είχε υπάρξει μέλος της Μπάγερν κ19.

Όσον αφορά την σύνδεση του με την Ελλάδα, η μητέρα του νεαρού άσου έχει ελληνικές ρίζες, πέρα από ισπανικές, ωστόσο θεωρείται ως ελληνίδα. Κάτι που σημαίνει ότι ο νεαρός άσος θεωρείται πως είναι Ελληνογερμανός.

Το γεγονός ότι έχει ελληνικές ρίζες ένα παιδί που προέρχεται από τις ακαδημίες της Μπάγερν Μονάχου δεν γινόταν να... περάσει απαρατήρητο από τους ανθρώπους της ελληνικής Ομοσπονδίας ποδοσφαίρου. Εξάλλου, είχε γίνει προσπάθεια να φορέσει το εθνόσημο της χώρας μας όταν ήταν στα 18 του, ωστόσο ο ίδιος προτίμησε να φορέσει τη φανέλα της Εθνικής Γερμανίας κ18. Πάντως, αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα και τίποτα, μιας και ο Οδυσσέας Βλαχοδήμος στο παρελθόν είχε φορέσει πρώτα τη φανέλα της Εθνικής Γερμανίας στα χαμηλότερα κλιμάκια, ωστόσο εν τέλει προτίμησε να φορέσει τη φανέλα της Ελλάδας και να είναι εδώ και αρκετά χρόνια βασικός και αναντικατάστατος σε αυτήν!

Όσον αφορά τα στοιχεία του, ο 18χρονος άσος αγωνίζεται κατά βάση ως 8άρι, ενώ μπορεί να παίξει τόσο ως αμυντικός χαφ, όσο και ως επιτελικός. Κοινώς είναι πολυθεσίτης και σίγουρα είναι αρκετά χρήσιμος, την ώρα που στην παρούσα φάση η αξία του φτάνει τις 300 χιλ. ευρώ. Προς το παρόν δεν τον έχουμε δει με την πρώτη ομάδα της Άιντραχτ, ωστόσο έχει πάρει χρόνο συμμετοχής με τη δεύτερη ομάδα και κάνει... παπάδες, μιας και σε 8 αγώνες έχει ήδη σημειώσει 6 γκολ και έχει μοιράσει και 3 ασίστ, απόρροια του ότι εάν συνεχίσει.

Η κλήση Παπανικολάου και η σούπερ σεζόν στην Πολωνία

Αναφορικά με την Εθνική Ελλάδας, έγινε γνωστό πριν λίγο ότι ο Γιάννης Παπανικολάου κλήθηκε από τον Γκουστάβο Πογέτ για τις προσεχείς αναμετρήσεις του Nations League.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Έλληνας άσος είχε αγωνιστεί ως αλλαγή στο Ελλάδα - Κύπρος το περασμένο καλοκαίρι που η χώρα μας είχε επικρατήσει με 3-0, ενώ στην παρούσα φάση είναι από τους πιο έτοιμους Έλληνες ποδοσφαιριστές, βάσει συμμετοχών, μιας και ήδη μετράει 13 αγώνες στο ενεργητικό του με τη φανέλα της ομάδας του, εκ των οποίων οι 6 ήταν για τα προκριματικά του Conference League.

Γενικότερα με την πολωνική ομάδα έχει... βρει την υγειά του, μιας και έχει παίξει συνολικά 61 φορές με 1 γκολ και 5 ασίστ, όντας ο βασικός της αμυντικός χαφ, ενώ έχει εκτοξεύσει και την αξία του στο 1.2 εκατ. ευρώ και δεν αποκλείεται σύντομα να πάρει μεταγραφή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Έρχεται… δεύτερος Μαρσέλο - Χάλασε μεταγραφή η γυναίκα του - Από το Λιμάνι... στον ΠΑΟΚ ο ατζέντης!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags