Facebook Pixel Ναντ - Ολυμπιακός: Τρικυμία στη Γαλλία και "έμφραγμα" στο 93’ για Ολυμπιακό - Φωνάζει για τη διαιτησία! (ΒΙΝΤΕΟ)
Ποδόσφαιρο
| 2022-09-08 23:53:00

Τρικυμία στη Γαλλία και "έμφραγμα" στο 93’ για Ολυμπιακό - Φωνάζει για τη διαιτησία! (ΒΙΝΤΕΟ)

Sportdog Team
Τρικυμία στη Γαλλία και "έμφραγμα" στο 93’ για Ολυμπιακό - Φωνάζει για τη διαιτησία! (ΒΙΝΤΕΟ)

Ήττα για τον Ολυμπιακό στις καθυστερήσεις, με τους Ερυθρόλευκους να διαμαρτύρονται ότι υπήρξε επιθετικό φάουλ πριν από το νικητήριο γκολ της Ναντ.

Στην πρεμιέρα του για τη φάση των ομίλων του Europa League ο Ολυμπιακός ηττήθηκε στις καθυστερήσεις του αγώνα με 2-1 από τη Ναντ στη Γαλλία!

Πρόκειται για μια αρκετά κακή... ήττα, μιας και στο άλλο ματς η Φράιμπουργκ επικράτησε με 2-1 της Καραμπάγκ, με το σκορ να διαμορφώνεται από το 39΄.

Ο Ολυμπιακός ήταν αρκετά κακός στο πρώτο ημίχρονο και βρέθηκε πίσω στο σκορ από γκολ του Μοχάμεντ, με τους Σισέ και Ρέαμπτσιουκ να μην πατάνε καλά, ωστόσο στο δεύτερο ημίχρονο ευτήχησε να ισοφαρίσει στο 50΄ με το αυτογκόλ των γηπεδούχων και απέκτησε άλλη ψυχολογιά για τη συνέχεια του αγώνα, ωστόσο το γκολ του Γκουεσάν στο 93΄ τα έφερε όλα... τούμπα. Πάντως για τη συγκεκριμένη φάση υπήρξαν έντονες διαμαρτυρίες των ερυθρολεύκων για επιθετικό φάουλ.

Αξίζει να σημειωθεί πως την επόμενη αγωνιστική ο Ολυμπιακός υποδέχεται την Φράιμπουργκ εντός έδρας, ενώ η Καραμπάγκ υποδέχεται τη Ναντ! Τα ματς θα διεξαχθούν την ερχόμενη Πέμπτη.

Το ματς

Ο αγώνας δεν ξεκίνησε με τους... καλύτερους οιωνούς για τον Ολυμπιακό, μιας και μόλις στο δεύτερο λεπτό οι Γάλλοι έχασαν τεράστια ευκαιρία. Για την ακρίβεια ο Άπια κινήθηκε από τη δεξιά πτέρυγα, απελευθερώθηκε με όμορφη τρίπλα και είδε τον Βατσλίκ να αποκρούει το σουτ του, ενώ έβγαλε και δεύτερη απόκρουση στο ριμπάουντ που πήρε ο Μοχάμεντ.

Οι ερυθρόλευκοι προσπάθησαν να βγουν στην αντεπίθεση στο 5΄ με τον Μπιέλ να μην μπορεί να γίνει όσο απειλητικός όσο θα ήθελε. Οι Γάλλοι δύο λεπτά αργότερα επιδίωξαν να απειλήσουν ξανά, ωστόσο ο Βατσλίκ «καθάρισε» μια επικίνδυνη σέντρα του Μουτουσαμί. 

Γενικότερα στα πρώτα λεπτά ο Ολυμπιακός δεν πατούσε καθόλου καλά και έκανε αρκετά λάθη, με την απουσία του Εμβιλά και τη μη παρουσία του Χουάνγκ να γίνονται κάτι παραπάνω από αισθητές. Οι Γάλλοι συνέχισαν να απειλούν από την αριστερή πλευρά της άμυνας της ελληνικής ομάδας και στο 14΄ ο Γκουεσάν... άδειασε τον Ρέαμπτσιουκ, ωστόσο το σουτ του κατέληξε στον Μανωλά, που έκανε σωτήρια επέμβαση.

Οι παίκτες της Ναντ είχαν τον πλήρη έλεγχο του αγώνα και... δικαιώθηκαν για αυτό στο 32΄, μιας και έκαναν το 1-0. Εκεί ο Μπλα έδωσε μια κάθετη μπαλιά για τον Μοχάμεντ, ο οποίος δεν λάθεψε.

 

Οι χειρότεροι παίκτες του συνόλου του Κορμπεράν μέχρι εκείνο το σημείο ήταν οι Ρεάμπτσιουκ και Σισέ! Στο 39΄ ο Ολυμπιακός προσπάθησε να ισοφαρίσει, μετά από ωραία συνεργασία των Μπιέλ και Άβιλα, ωστόσο ο δεύτερος δεν ήταν εύστοχος. Το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε χωρίς κάποια άλλη μεγάλη φάση, με τον Ολυμπιακό να έχει αρκετά προβλήματα μέχρι εκείνο το σημείο της αναμέτρησης.

Παρά την εικόνα της ομάδας του ο Κορμπεράν αποφάσισε να μην ξεκινήσει το δεύτερο ημίχρονο με κάποια αλλαγή. Πάντως, η τύχη του χαμογέλασε στο 51΄, μιας και έκανε το 1-1!

Σε εκείνο το σημείο ο Μπιέλ εκτέλεσε κόρνερ με την μπάλα να βρίσκει τον Μουτασαμί και να καταλήγει στα δίχτυα του Λαφόντ. Ο τρόπος με τον οποίο έφαγαν το γκολ οι Γάλλοι είχε ως αποτέλεσμα να αποπροσανατολίστουν για κάποια λεπτά, ενώ τα στόπερ τους ξεκίνησαν να έχουν υπερβολικά ανεβάσματα, κάτι που έδινε την ευκαιρία στον Ολυμπιακό να βρει χώρους.

 

Μέσα σε δύο λεπτά, στο 55΄ και στο 57΄, ο Μπλας απείλησε δις τον Βατσίλ, ωστόσο τα σουτ του ήταν άστοχα. Με τη συμπλήρωση της μιας ώρας ο Κορμπεράν πέρασε στο ματς τον Μπόυλερ, ο οποίος έκανε το ντεμπούτο του με την κόκκινη φανέλα. Μάλιστα. 4΄ αργότερα έκανε σέντρα σουτ, με τον Λαφόντ να παραχωρεί κόρνερ. Ο Ολυμπιακός πατούσε καλύτερα στο δεύτερο μέρος και κάπως έτσι στο 69΄ ο Κουμπουαρέ έκανε διπλή αλλαγή βάζοντας στο ματς τους Σισοκό και Σιμόν.

 

Μετά τις αλλαγές οι Γάλλοι βρήκαν φρεσκάδα και είδαν τον Ζιρότο στο 73΄ να αστοχεί στην κεφαλιά που έπιασε, ενώ 1΄ αργότερα τη νέα κεφαλιά, από τον Σισοκό, απέκρουσε εντυπωσιακά ο Βατσλίκ!

Στο 80΄ ο Παλουά έπιασε μακρινό σουτ, όντας μόνος του, ωστόσο αυτό έφυγε λίγο πάνω από την εστία του Βατσλίκ η μπάλα. Λίγο αργότερα οι Γάλλοι βρήκαν ξανά δίχτυα, ωστόσο το γκολ ακυρώθηκε ορθώς ως οφσάιντ, μετά από τη χρήση του VAR. 

 Στη συνέχεια ο Κορμπεράν μάζεψε μια μπάλα, όταν αυτή βγήκε εκτός αγωνιστικού χώρου, για να κερδίσει χρόνο και να δώσει οδηγίες στους ποδοσφαιριστές του, με αποτέλεσμα να τον σπρώξει ο Παλουά της Ναντ. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να δράσει ο Αβράαμ Παπαδόπουλος, ο οποίος αποβλήθηκε, ενώ ο άσος των Γάλλων πήρε κίτρινη κάρτα.

Ενώ όλα έδειχαν ότι το ματς θα ερχόταν ισοπαλία, στο 93΄ ο Γκουεσάν με καρφωτή κεφαλιά έκανε το 2-1... αναγκάζοντας τον Ολυμπιακό σε μία... σκληρή ήττα. Πάντως, οι άνθρωποι του Ολυμπιακού διαμαρτυρήθηκαν για επιθετικό φάουλ στη τελευταία φάση, ενώ υπήρξε αρκετή ένταση στο τέλος του ματς.

Οι αρχικές ενδεκάδες:

Ναντ (Αντουάν Κομπουαρέ): Λαφόντ – Άπια, Ζιροτό, Παλουά - Γκουεσάν, Μπλας, Μουτουσαμί, Τσιριβέγια, Μερλέν – Μοχάμεντ, Γκαναγκό

Ολυμπιακός (Κάρλος Κορμπεράν): Βατσλίκ - Ρέτσος, Μανωλάς, Σισέ - Αβιλα, Ρέαμπτσιουκ, Κουντέ, Μπουχαλάκης - Μπιέλ, Μασούρας, Ουί-Τζο Χουάνγκ

 

 

 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags