Facebook Pixel Ο Μητσοτάκης θέλει το Μουντιάλ στην Ελλάδα!
| 2022-09-10 09:54:00

Ο Μητσοτάκης θέλει το Μουντιάλ στην Ελλάδα!

Sportdog Team
Ο Μητσοτάκης θέλει το Μουντιάλ στην Ελλάδα!

"Καυτό" ρεπορτάζ του Sportdog για την προσπάθεια της κυβέρνησης να φέρει στα ελληνικά γήπεδα τη μεγαλύτερη ποδοσφαιρική διοργάνωση του πλανήτη.

Μουντιάλ: Την πρόθεση της Αιγύπτου να καταθέσει, από κοινού υποψηφιότητα με την Ελλάδα και τη Σαουδική Αραβία, για την ανάληψη του Παγκοσμίου Κυπέλλου ποδοσφαίρου του 2030, επιβεβαίωσε την Παρασκευή (09/09) εκπρόσωπος του Υπουργείου Αθλητισμού και Νεότητας της αφρικανικής χώρας.

Σημειώνεται ότι στην πρόθεση κοινής υποψηφιότητας της Ελλάδας με την Αίγυπτο και την Σαουδική Αραβία για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2030 αναφέρθηκε εκτενώς χθεσινό (08.09) ρεπορτάζ της βρετανικής εφημερίδας “Times”, επικαλούμενο πηγές από τη Σαουδική Αραβία.

Στο ρεπορτάζ αυτό, μάλιστα, υποστηρίζεται ότι η αραβική χώρα θα είναι ο βασικός «άξονας» της υποψηφιότητας και ότι μάλιστα σκοπεύει να συνεισφέρει οικονομικά στην κατασκευή των απαραίτητων υποδομών σε Ελλάδα και Αίγυπτο. Από ελληνικής πλευράς, δεν γίνεται κάποιο σχόλιο για το ενδεχόμενο διεκδίκησης του Μουντιάλ.

«Οι τρεις χώρες εργάζονται σκληρά … ο φάκελος της διοργάνωσης βρίσκεται υπό μελέτη», δήλωσε μεταξύ άλλων ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Αθλητισμού και Νεότητας της Αιγύπτου, Μοχάμεντ Φαουζί, στο τηλεοπτικό δίκτυο “DMC”, εκφράζοντας παράλληλά την πεποίθηση ότι η Αίγυπτος θα είναι μία από τις καλύτερες διοργανώτριες χώρες του Παγκοσμίου Κυπέλλου.



Το κυνηγάει... η κυβέρνηση Μητσοτάκη!

Σύμφωνα με πληροφορίες του sportdog.gr η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει κάθε λόγο να επιθυμεί διακαώς το να αναλάβει έστω και στο... 1/3 τη διοργάνωση του Μουντιάλ 2030 η χώρα μας. Ούτως ή άλλως έχει εξαιρετικές σχέσεις σε διπλωματικό επίπεδο τόσο με την Σαουδική Αραβία, όσο και με την Αίγυπτο και είναι κάτι που θέλει να καρπωθεί τόσο ως προς την ουσία του ζητήματος, όσο και... προεκλογικά αφού θα ήταν αναμφίβολα ένα επικοινωνιακό όφελος της κυβέρνησης. Σε αυτό το πλαίσιο ο πρωθυπουργός είχε μιλήσει πρόσφατα με τους προέδρους των FIFA – UEFA.

Ποιες χώρες έχουν θέσει υποψηφιότητα

Για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2030, το οποίο θα σηματοδοτήσει τη συμπλήρωση ενός αιώνα από την έναρξη του θεσμού, έχουν κατατεθεί ως τώρα κοινή υποψηφιότητα τέσσερις χώρες της Νότιας Αμερικής (Ουρουγουάη, Αργεντινή, Χιλή και Παραγουάη), καθώς και οι χώρες της Ιβηρικής Χερσονήσου (Ισπανία-Πορτογαλία), την οποία στηρίζει η UEFA.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags