Facebook Pixel Χάμες Ροντρίγκες στην Super League: Ερχεται σε Big 3 με σούπερ τιμή
Ποδόσφαιρο
| 2022-09-10 00:17:00

Για αυτό βλέπει Ελλάδα ο Χάμες - Ερχεται με σούπερ τιμή σε... Big 3 - Μάτα για Παναθηναϊκό!

Οι Μιχείες
Για αυτό βλέπει Ελλάδα ο Χάμες - Ερχεται με σούπερ τιμή σε... Big 3 - Μάτα για Παναθηναϊκό!

Πόσα χρήματα ζητάει και ποιος δεν μπορεί να τον πάρει! Το παρασκήνιο γύρω από τη φημολογία για τον Κολομβιανό σούπερ σταρ και την πιθανή μεταγραφή του στη Super League, αλλά και τι "παίχτηκε" με Χουάν Μάτα-Παναθηναϊκό!

Ένα δημοσίευμα του έγκυρου ισπανικού "Eltiempo", σύμφωνα με το οποίο ο σούπερ σταρ Χάμες Ροντρίγκες  βλέπει θετικά την προοπτική να παίξει για την τρέχουσα σεζόν μπάλα στην Super League, άναψε φωτιές στα ελληνικά ΜΜΕ αλλά και στα social media.

Όπως συμβαίνει μάλιστα με την... αναπαραγωγή θεμάτων μπήκε και η σχετική σάλτσα. Δηλαδή γράφτηκε στην ισπανική ιστοσελίδα πως ο Ολυμπιακός/Παναθηναϊκός/ΠΑΟΚ θα μπορούσαν να καλύψουν τις απαιτήσεις του Κολομβιανού πρώην "γκαλάκτικος", χωρίς καν να διευκρινίζεται αν έχει προταθεί ή αν ενδιαφέρει κάποιον από τους παραπάνω τρεις της ελληνικής Big 4. Κάποιοι όμως, το πήραν και το πήγαν πολύ παραπέρα, κοινώς... βερμπάλισαν ασυστόλως. "

Θετικός για τον Παναθηναϊκό ο Χάμες", " Στην λίστα του Μπότο για δεκάρι ο Ροντρίγκες", " Νέα βόμβα με Χαμες Ροντρίγκες ο Ολυμπιακός; " ήταν οι τρεις πιο ενδεικτικοί τίτλοι, που... ψώνισα από ελληνικές ιστοσελίδες. Με το φοβερό αν αφαιρέσεις τους τίτλους,  τα κείμενα ουσιαστικά ήταν τα ίδια, αναπαραγωγή δηλαδή του δημοσιεύματος της "Eltiempo". Το ... ρεπορτάζ στα καλύτερά του!! Τι, όχι;
 


 
Πάμε τώρα να δούμε αν υπάρχει και τις είδους βάση υπάρχει να έρθει ο 31χρονος Κολομβιανός παικταράς σε κάποιο Μπιγκφοράτο κλά μπ:

1. Ο Χάμες πήγε πέρσι στην Αλ Ράγιαν, με μεταγραφή απο την Έβερτον. Για να δεχτεί να πάει στο Κατάρ πήρε ένα κυριολεκτικά χρυσό συμβόλαιο, με συνολικές ετήσιες αποδοχές 12.000.000 ευρώ για την σεζόν 2021-22!! Όταν η χρηματιστηριακή του αξία είναι μόλις 1 εκατομμύριο παραπάνω (13.000.000). Επίσης οι Καταριανοί έσκασαν transfer fee 8.000.000 ευρώ στα "ζαχαρωτά".

2. Ο Χάμες δεν άντεξε χρόνο στο Κατάρ κι απο το καλοκαίρι έχει ζητήσει απο τον "χρυσοδάκτυλο" ατζέντη του, τον διάσημο Ζόρζε Μέντες, να του βρει ομάδα να γυρίσει στην Ευρώπη. Με το κασέ που έχει αποδείχθηκε πως δεν ήταν και τόσο εύκολο, ακόμη και για τον κορυφαίο agent στον κόσμο. Τον Αύγουστο βρέθηκε κοντά σε  Βαλένθια και Πόρτο αλλά τα 4.000.000 που ζητούσε, για να πήγαινε δανεικός για έναν χρόνο, δεν δοθήκαν ποτέ...

3. Τον Σεπτέμβριο ο Μέντες τον διαπραγματευόταν με την Γαλατά, πάλι με το καθεστώς του δανεισμού. Το πρόβλημα όμως, ήταν στην Αλ Ραγιαν που ζητούσε 1.500.000 loan fee. Στον Χάμες η "Τσιμπ Μπομ" πρόσφερε κοντά στα 2.500.000 για έναν χρόνο. Με τις ημερομηνίες να πιέζουν ασφυκτικά αφού το παράθυρο στην Τουρκία έκλεινε 8 Σεπτεμβρίου και τους Καταριανούς να κινούνται με τους δικούς τους ρυθμούς (όπως όλοι οι Αραβες) δεν είχαμε down deal. Με αποτέλεσμα η Γαλατά να αφήσει τον Χάμες και να πάει στον Μάτα (που ήταν και ελεύθερος),  τον οποίο υπέγραψε δίνοντάς του 1.900.000 τον χρόνο. Παρεμπιπτόντως ο Μάτα, σύμφωνα με την ελληνική πιάτσα agents είχε απασχολήσει πιο πριν και τον Παναθηναϊκό!!

4. Το γεγονός πως απο χθες (Πέμπτη) έκλεισαν οι αγορές τόσο της Ρωσίας όσο και της Τουρκίας, δίνει πολύ μεγάλο πλεονέκτημα στις μεγάλες ελληνικές ομάδες που θέλουν πραγματικά να κάνουν ακόμη σούπερ μεταγραφές. Τύπου Χάμες, για παράδειγμα. Είναι ευκαιρία για Ελλάδα, επειδή το μεταγραφικό παράθυρο εδώ θα παραμείνει ανοικτό μέχρι 15 Σεπτεμβρίου! Οπότε όλα μπορείς να τα περιμένεις...

5. Είναι αλήθεια πως ο Χάμες Ροντρίγκες δεν είναι αρνητικός αλλά το αντίθετο, "βλέπει" πλέον (και) την Ελλάδα για να συνεχίσει την καριέρα του, έστω για τον επόμενο χρόνο. Από την στιγμή που θέλει Ευρώπη και όχι να συνεχίσει αλλού στην αραβική χερσόνησο.

6. Βέβαια για να μπορέσει ένα ελληνικό κλαμπ να "ντιλάρει" παίκτες  σούπερ σταρ τύπου Χάμες (ή Μαρτσέλο), σημαντικό ρόλο παίζει το οικονομικό αλλά δεν αρκεί μόνο αυτό. Πρέπει και να υπάρχουν διάφορες σχέσεις, που ο πολύς κόσμος αγνοεί ή και δεν μαθαίνει ποτέ...

7. Πάμε και στο ψητό: ο Χάμες Ροντρίγκες φέρεται να έχει προταθεί σε όλη την ελληνική Big 4. Και μάλιστα σε σούπερ τιμή, που ξεκινάει απο τα 2.200.000 ευρώ  για ένα χρόνο συν κάποια συγκεκριμένα υψηλά μπόνους. Προφανως με την Αλ Ράγιαν να καλύπτει ένα πολυ μεγάλο μέρος του υπόλοιπου συμβολαίου του. 

8. Υπάρχει άλλωστε το παράδειγμα του Ικάρντι: πήγε ως δανεικός στην Γαλατά, με το τουρκικό κλαμπ να του καλύπτει μόλις 750,000 ευρώ απο το συμβόλαιο των 6.750.000 που έχει στην Παρί. Τα υπόλοιπα προφανώς οι Παριζιάνοι. Για να έχετε συγκριτικό μέτρο ο Ικάρντι στην Γαλατά θα στοιχίσει για ένα χρόνο (σε αποδοχές)  λιγότερα από ότι ο Σπόραρ στον Παναθηναϊκό, ο Ουι Τζο Χουάνγκ στο Ολυμπιακό ή ο Γκρέι στον Άρη!!

9. Τι άλλο αλιεύσαμε απο την μανατζερική πιάτσα για τον Χάμες Ροντρίγκες; Πως συζητάει για Ελλάδα επειδή και οι μεταγραφές των Μαρτσέλο/Βρσάλικο/Μπερνάρ/Βίντα/Πινέδα αποτέλεσαν τον καλύτερο κράχτη για την Super League, ώστε να προσελκύει και σταρ τύπου Χάμες. Ασφαλώς λόγω και  της ιδιαιτερότητας με το ανοικτό μεταγραφικό παράθυρο ως 15/9...

10. Αν μια μεγάλη ελληνική ομάδα, από αυτές που αναφέρθηκαν στο ισπανικό δημοσίευμα, σίγουρα δεν παίζει,  είναι ο ΠΑΟΚ. Λόγω της πολιτικής έσοδα - έξοδα, δεν θα πήγαινε σε συμβόλαιο άνω των 2.000.000 ευρώ για ένα χρόνο και για  παίκτη plus 31.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Νέα σούπερ μεταγραφή Μαρινάκη - Ανακοινώθηκε πρώην άσος της Παρί Σεν Ζερμέν

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags