Facebook Pixel Παναθηναϊκός - ΑΕΚ: Παναθηναϊκός για πρωτάθλημα - Κέρδισε και την ΑΕΚ με ανατροπή και δύο πέναλτι! (ΒΙΝΤΕΟ)
Ποδόσφαιρο
| 2022-09-11 23:31:00

Παναθηναϊκός για πρωτάθλημα - Κέρδισε και την ΑΕΚ με ανατροπή και δύο πέναλτι! (ΒΙΝΤΕΟ)

Παναθηναϊκός για πρωτάθλημα - Κέρδισε και την ΑΕΚ με ανατροπή και δύο πέναλτι! (ΒΙΝΤΕΟ)

Τι κι αν έπαιζε το πρώτο του ντέρμπι; Ο Παναθηναϊκός ήταν ανώτερος συνολικά από την ΑΕΚ και με ανατροπή... 4 λεπτών, υπέταξε και την Ένωση στη Λεωφόρο κάνοντας το 4x4 στο πρωτάθλημα!

Ποιος θα τον σταματήσει; Ο φοβερός Παναθηναϊκός του Γιοβάνοβιτς κέρδισε δίκαια και την ΑΕΚ στη "Απ. Νικολαΐδης", διατηρώντας έτσι το απόλυτο με 12 βαθμούς (4x4) στο πρωτάθλημα. Η Ένωση άνοιξε το σκορ με τον Πινέδα, αλλά δύο πέναλτι του Αϊτόρ και του Σπόραρ αρκούσαν για να βαφτεί... πράσινο το τρίποντο στο αθηναϊκό ντέρμπι!

Το ματς

Μέσα σε μία φανταστική ατμόσφαιρα στη Λεωφόρο ξεκίνησε το ντέρμπι ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και ΑΕΚ, με το Τριφύλλι να χρειάζεται μόλις 5 λεπτά για να φτάσει μία ανάσα από το γκολ. Συγκεκριμένα στο 5ο λεπτό ο Γκάνεα άνοιξε στο χώρο από αριστερά στον Σπόραρ, ο Σλοβένος με εκπληκτικό "τσίμπημα" άδειασε τον Τζαβέλα, βγήκε στο πλάγιο τετ-α-τετ, όμως το Στάνκοβιτς σταμάτησε με τα πόδια το πλασέ του!

Η Ένωση φαινόταν πως ήθελε να δώσει χώρο στον Παναθηναϊκό και να περιμένει πιο πίσω, επιδιώκοντας σε πρώτη φάση τουλάχιστον να απειλήσει μέσω αντεπιθέσεων. Όταν πίεζαν οι Κιτρινόμαυροι, ο Γκατσίνοβιτς είχε λάβει ειδική οδηγία και συνέκλινε προς τον άξονα, προκειμένου να μη δίνει χώρο στον Πέρεθ να φτιάχνει παιχνίδι για τους γηπεδούχους.

Στο 17' ο Παναθηναϊκός έγινε ξανά απειλητικός με ένα σουτ του Παλάσιος έξω από την περιοχή, το οποίο όμως πέρασε ψηλά άουτ και δεν ανησύχησε τον Στάνκοβιτς. Στο 19' και πάλι ο Παλάσιος βγήκε στην αντεπίθεση από τα δεξιά, ωστόσο η πάσα του στον Σπόραρ που έμπαινε με φορά στην περιοχή ήταν δυνατή και ως αποτέλεσμα, ο Σλοβένος φορ δεν πρόλαβε (όντας σε εξαιρετική θέση) να κάνει επαφή με την μπάλα.

Η αλήθεια ήταν ότι μετά το αρχικό καλό ξεκίνημα των Πράσινων, η ΑΕΚ μετά το 20λεπτο ισορρόπησε. Όχι παίρνοντας την πρωτοβουλία, αλλά μη αφήνοντας τον Παναθηναϊκό να κυκλοφορεί με την ίδια ευκολία την μπάλα. Πάντως αν κάποιος φαινόταν να βρίσκεται πιο κοντά στο γκολ, αυτό ήταν το Τριφύλλι. Στο 26ο λεπτό οι Πράσινοι σπατάλησαν άλλη μια απίστευτη ευκαιρία για το 1-0, όταν από κόρνερ του Τσέριν ο Κουρμπέλης πήρε εντελώς αμαρκάριστος στο δεύτερο δοκάρι την κεφαλιά, αλλά ο αρχηγός του Παναθηναϊκού έχοντας όλη την εστία "πιάτο", σημάδεψε έξω για χιλιοστά!

Για την ΑΕΚ η πρώτη καλή στιγμή ήρθε στο 29', με ένα τεχνικό πλασέ του Γκατσίνοβιτς έξω από την περιοχή. Στο 31' η Ένωση κέρδισε πέναλτι ξανά με τον Γκατσίνοβιτς (σ.σ. από άτσαλο μαρκάρισμα του Κώτσιρα), ωστόσο η απόφαση ανακλήθηκε μέσω VAR καθώς είχε προηγηθεί οφσάιντ. Στο 35' και από φάση που ξεκίνησε από λάθος του Πέρεθ στο κέντρο, ο Αραούχο πήρε την μπάλα και πάτησε περιοχή, πάσαρε στο ύψος του πέναλτι στον Πινέδα, με τον τελευταίο να "τσιμπάει" την μπάλα από τον Μπρινιόλι και να κάνει το 0-1!

Στο 41ο λεπτό ο Παναθηναϊκός κέρδισε πέναλτι σε χέρι του Χατζισαφί μετά από κεφαλιά του Σπόραρ. Δύο λεπτά μετά ο Αϊτόρ ανέλαβε την εκτέλεση και με εύστοχο χτύπημα έκανε το 1-1 μέσα σε πανδαιμόνιο! Κι όμως, αυτό δεν ήταν το τελικό σκορ του ημιχρόνου. Ο Παναθηναϊκός στις καθυστερήσεις κέρδισε και δεύτερο πέναλτι, με τον Γκάνεα να... γκρεμίζεται από τον Λιβάι. Ο Σπόραρ αυτή τη φορά έστησε την μπάλα στα 11 βήματα και με άψογη εκτέλεση νίκησε τον Στάνκοβιτς για το 2-1 και την ανατροπή του Τριφυλλιού!

Με την εκκίνηση στο δεύτερο μέρος η ΑΕΚ μπήκε στον αγωνιστικό χώρο πιο δυναμικά και με διάθεση να πιέσει παραπάνω για να βρει, όσο το δυνατόν γρηγορότερα, γκολ ισοφάρισης. Ο Παναθηναϊκός αντίθετα ήταν πιο παθητικός, δίνοντας εκείνος αυτή τη φορά την μπάλα στους Κιτρινόμαυρους.

Στο 55' η Ένωση είχε μεγάλη ευκαιρία για το 2-2, όταν από κόντρες η μπάλα κατέληξε στον Αραούχο που σούταρε δυνατά με το δεξί, για να δει τον Μπρινιόλι να κάνει εκπληκτική επέμβαση διώχνοντας σε κόρνερ. Στο 57ο λεπτό ο Αλμέιδα προχώρησε σε μια κίνηση που δεν βλέπουμε συχνά, καθώς προχώρησε σε τετραπλή αλλαγή με τους Μοχαμάντι, Άμραμπατ, Μάνταλο και Ελίασον, να πατούν στο χορτάρι αντί των Χατζισαφί, Σιμάνσκι, Γιόνσον και Γκατσίνοβιτς αντίστοιχα.

Ο Παναθηναϊκός στο 61' έχασε μοναδική ευκαιρία για να κάνει το 3-1, όταν ο Σπόραρ έβγαλε με... μαγικό τρόπο τον Αϊτόρ σε τετ-α-τετ, με τον Ισπανό υπό την ασφυκτική πίεση του Βίντα να σημαδεύει το αριστερό κάθετο δοκάρι του Στάνκοβιτς! Στο 72' ήταν η σειρά της ΑΕΚ εκ νέου να κάνει αισθητή την παρουσία της, με την Ένωση να αναπτύσσεται εξαιρετικά από τα δεξιά, τον Άμραμπατ να πασάρει στον Αραούχο, ωστόσο το πλασέ που έπιασε ο Αργεντινός πέρασε ψηλά άουτ, καθώς δεν είχε καλή ισορροπία στο σώμα του (σ.σ. εκτέλεσε πέφτοντας).

Στο 78ο λεπτό το ντεμπούτο του με την πράσινη φανέλα έκανε ο Μπερνάρ, μέσα σε καθολική αποθέωση στη Λεωφόρο. Στο 85' ήρθε και δεύτερο δοκάρι για τον Παναθηναϊκό, με τον Στάνκοβιτς να... ίπταται και να ακουμπά με τα ακροδάχτυλα την μπάλα σε απίστευτο σουτ του Παλάσιος και την μπάλα, εν τέλει, να σταματά στο οριζόντιο αυτή τη φορά δοκάρι!

Οι ενδεκάδες

Παναθηναϊκός (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Κώτσιρας, Σάρλια, Πούγγουρας, Γκάνεα, Κουρμπέλης (74' Βέρμπιτς), Πέρεθ, Τσέριν, Αϊτόρ (78' Μπερνάρ), Παλάσιος (90+2' Βαγιαννίδης), Σπόραρ (78' Ιωαννίδης).

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Στάνκοβιτς, Ρότα, Βίντα, Τζαβέλας, Χατζισαφί (58' Μοχαμάντι), Σιμάνσκι (57' Άμραμπατ), Γιόνσον (57' Μάνταλος), Γκατσίνοβιτς (58' Ελίασον), Λιβάι Γκαρσία, Πινέδα, Αραούχο (76' Φαν Βέερτ).

 
 
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags