Facebook Pixel ΑΕΚ - Παναθηναϊκός: "Χωρίς VAR δεν θα έδινε κανένα πέναλτι σε ΠΑΟ - Αχαρακτήριστος Καμπάκοφ - Προσοχή στο σπίτι μας"
Ποδόσφαιρο
| 2022-09-12 19:47:00

"Χωρίς VAR δεν θα έδινε κανένα πέναλτι σε ΠΑΟ - Αχαρακτήριστος Καμπάκοφ - Προσοχή στο σπίτι μας"

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
"Χωρίς VAR δεν θα έδινε κανένα πέναλτι σε ΠΑΟ - Αχαρακτήριστος Καμπάκοφ - Προσοχή στο σπίτι μας"

Γιατί είναι λάθος οι αποφάσεις του Βούλγαρου και το νέο γήπεδο της ΑΕΚ! Ο Λύσσανδρος Γεωργαμλής στο Sportdog για το ντέρμπι της Λεωφόρου και τις φωνές της Ένωσης για τη διαιτησία.

Η ΑΕΚ ηττήθηκε 2-1 από τον Παναθηναϊκό στο πρώτο ντέρμπι της χρονιάς με τους «κιτρινόμαυρους» να έχουν σοβαρότατα παράπονα από τη διαιτησία του Βούλγαρου, Καμπάκοφ. Μάλιστα εξεδόθη αιχμηρή ανακοίνωση, στην οποία η Ένωση κάνει λόγο για «σφαγή» και «παράγκα» του Κλάτενμπεργκ που συνεχίζει τη λειτουργία της και κάλεσε την ΚΕΔ να αποκλείσει από ορισμούς διαιτητές που σχετίζονται με το προηγούμενο καθεστώς.

«Τα πέναλτι ήταν κάτι παραπάνω από αυστηρά. Αν δεν υπήρχε VAR ούτε καν θα συζητάγαμε αν είναι πέναλτι», αναφέρει στο Sportdog ο Λύσσανδρος Γεωργαμλής! Ο παλαίμαχος της ΑΕΚ και αντιδήμαρχος Νέας Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας, ο οποίος έχει φορέσει και τη φανέλα του Παναθηναϊκού, στάθηκε στον παράγοντα διαιτησία, η οποία «έκρινε» το αποτέλεσμα του ντέρμπι, ενώ παράλληλα μίλησε για την είσοδο της ομάδας στην OPAP ARENA – ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ.

Διαβάστε όσα μας είπε:

Ποιά άποψη σχηματίσατε από το αθηναϊκό ντέρμπι;

«Ήταν ένα κλασσικό ντέρμπι. Είναι αρχή της χρονιάς ακόμα. Οι ομάδες δεν έχουν βρει ρυθμό. Η ΑΕΚ ευτύχησε να προηγηθεί σε ένα παιχνίδι εκτός έδρας. Απλά να σταθούμε εκεί που στέκονται όλοι».

Δηλαδή τη διαιτησία;

«Φυσικά. Τα πέναλτι ήταν κάτι παραπάνω από αυστηρά. Αν δεν υπήρχε VAR ούτε καν θα συζητάγαμε αν είναι πέναλτι».

Στην ανακοίνωσή της, η ΑΕΚ έκανε λόγο για πόλεμο. Πώς το σχολιάζετε;

«Από αυτό που είδαμε στη Λεωφόρο, σε αυτά τα συμπεράσματα οδηγούμαστε. Χωρίς VAR, το πρώτο πέναλτι θα είχε σφυριχθεί επιθετικό φάουλ και το δεύτερο φάουλ έξω από την περιοχή. Οι αποφάσεις του διαιτητή ήταν πάρα πολύ αυστηρές για να μην τις χαρακτηρίσω διαφορετικά...».

Η ΑΕΚ πάντως δεν έπαιξε καλά και δεν πέρασε απαρατήρητο....

«Υπάρχουν πολλά παιχνίδια. Η ομάδα τώρα δημιουργείται. Έχει πολλά νέα παιδιά. Πρέπει να κοιτάξει το επόμενο παιχνίδι. Να κερδίσει στο Αγρίνιο και να γυρίσει στο επόμενο παιχνίδι, στη Νέα Φιλαδέλφεια. Θα είναι μία ιστορική στιγμή για την ομάδα».

Η ΑΕΚ έπασχε πολύ εκτελεστικά. Η φάση που χάνει ο Αραούχο στο δεύτερο δεν χάνεται...

«Αυτά γίνονται στο ποδόσφαιρο. Έχουν χαθεί πιο τρανταχτές φάσεις και ευκαιρίες. Το θέμα είναι η ΑΕΚ να βρει διάρκεια. Να βρεθεί ένας κορμός, για να μπορέσει να αποκτήσει ρυθμό. Έχει έρθει ο Σιντιμπέ και νομίζω ότι θα αλλάξει κάποια πράγματα. Ο προπονητής ξέρει περισσότερα από εμάς. Εμείς κάνουμε κριτική από έξω. Η ομάδα θλέλει χρόνο για να βρει ρυθμό και να φορμαριστούν οι παίκτες και να παίξουν αυτό που μπορούν. Γιατί η ΑΕΚ έχει πάρει παίκτες και καλούς».

Εκτός από παράγων της τοπικής αυτοδιοίκησης, είστε Φιλαδελφιώτης από κούνια. Πώς περιμένετε την επιστροφή της ομάδας;»

«Το σπίτι μου είναι 50 μέτρα από το γήπεδο. Το ζούμε καθημερινά. Το γήπεδο μόνο καλό θα κάνει στην ομάδα, αλλά και στην περιοχή. Το αξίζει ο κόσμος της ΑΕΚ. Είναι το νέο σπίτι μας και πρέπει να το προσέχουμε σαν τα μάτια μας».

Ως αντιδήμαρχος Νέας Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας θα ήθελα να σας ρωτήσω αν θα είναι μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου, στα εγκαίνια δηλαδή, τα έργα έξω από το γήπεδο που αφορούν τον δήμο σας.

«Θα είναι έτοιμα σίγουρα».

 

** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μεγάλη διαφορά Γιοβάνοβιτς-Αλμέιδα! Θα...έγραφε ιστορία η ΑΕΚ- Ας είμαστε ειλικρινείς για τα πέναλτι

 

 
Παναθηναϊκός - ΑΕΚ 2-1 |HIGHLIGHTS|" itemprop="name" />

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags