Facebook Pixel ΠΑΟΚ - Λαμία: "Καθάρισε" τη Λαμία με Κούρτιτς ο... σβηστός ΠΑΟΚ - Φινάλε με ξύλο και Σβαμπ τερματοφύλακα!
Ποδόσφαιρο
| 2022-09-12 21:04:00

"Καθάρισε" τη Λαμία με Κούρτιτς ο... σβηστός ΠΑΟΚ - Φινάλε με ξύλο και Σβαμπ τερματοφύλακα!

Sportdog Team
"Καθάρισε" τη Λαμία με Κούρτιτς ο... σβηστός ΠΑΟΚ - Φινάλε με ξύλο και Σβαμπ τερματοφύλακα!

Με ένα γκολ του Κούρτιτς λίγο πριν το ημίχρονο ο ΠΑΟΚ επικράτησε της Λαμίας στην Τούμπα, ανεβαίνοντας στους 10 βαθμούς και μένοντας έτσι στο -2 από τον πρωτοπόρο Παναθηναϊκό.

Την 100η του νίκη στον πάγκο του ΠΑΟΚ πανηγύρισε ο Ραζβάν Λουτσέσκου, βλέποντας την ομάδα του να παίζει απέναντι στη Λαμία στην Τούμπα τόσο... όσο, προκειμένου να πάρει το τρίποντο και να μείνει σε κοντινή απόσταση (-2) από τον πρώτο του βαθμολογικού πίνακα Παναθηναϊκό. Ο Κούρτιτς το νικητήριο γκολ για τους Ασπρόμαυρους.

Το ματς

Γνωρίζοντας πως με νίκη θα πλησιάσει την κορυφή και τον Παναθηναϊκό στο -2, ο ΠΑΟΚ μπήκε στην Τούμπα με διάθεση να πιέσει από νωρίς τη Λαμία. Αυτό ωστόσο δεν ήταν και το πιο εύκολο πράγμα (ειδικά στο ξεκίνημα), καθώς όπως αναμενόταν οι φιλοξενούμενοι είχαν κατέβει στο γήπεδο με σκοπό να αμυνθούν καλά και να μην αφήσουν διαθέσιμους χώρους.

Παρά την αμυντική της διάθεση, πάντως, η Λαμία ήταν εκείνη που έχασε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία του ματς. Συγκεκριμένα στο 4' ο Τσιλούλης βγήκε στο πλάγιο τετ-α-τετ και εκτέλεσε, με τον Κοτάρσκι να τον σταματά και να σώζει την εστία του Δικεφάλου. Για τους γηπεδούχους η παρθενική τελική ήρθε στο 8', με ένα σουτ του Λύρατζη το οποίο δεν ανησυχήσει τον Σαράνοφ. Αντίθετα, πολύ πιο απειλητικό ήταν το μακρινό σουτ του Βιεϊρίνια στο 14', με την μπάλα αυτή τη φορά να περνά για λίγο δεξιά από το αριστερό δοκάρι.

Στο 23ο λεπτό ήταν η σειρά του ΠΑΟΚ να βγει σε τετ-α-τετ με τον Νάρεϊ, ωστόσο ο Σαράνοφ έδρασε εξαιρετικά και βγήκε λίγο από την εστία κλείνοντας το χώρο και αποκρούοντας, εν τέλει, το πλασέ που επιχείρησε ο Γερμανός μεσοεπιθετικός. Στο 30' η Λαμία και πάλι αναπτύχθηκε υποδειγματικά από δεξιά, αλλά ο Σλίβκα φτάνοντας σχεδόν στη μικρή περιοχή δεν έκανε καλή τελική πάσα διαγώνια στον Μανούσο που ερχόταν, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα στον Κοτάρσκι να επέμβει.

Ο ρυθμός στη συνάντηση είχε αισθητά ανέβει από το 20λεπτο περίπου και μετά, με τον Ντάντας στο 31' να κάνει μία επικίνδυνη σέντρα και να σημαδεύει το δοκάρι, έπειτα και από την επέμβαση του Σαράνοφ. Το πολυπόθητο προβάδισμα για τον Δικέφαλο ήρθε τελικά 12 λεπτά μετά (σ.σ. στο 43'), όταν από κόρνερ του Νάρεϊ ο Κούρτιτς πήρε την κεφαλιά και την έστειλε στα δίχτυα για το 1-0! Σκορ, με το οποίο ΠΑΟΚ και Λαμία πήγαν στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα του ημιχρόνου.

Με την εκκίνηση στο δεύτερο μέρος οι φιλοξενούμενοι επέστρεψαν στον αγωνιστικό χώρο με διάθεση να πιέσουν περισσότερο, γι' αυτό με το "καλημέρα" ανέβασαν τις γραμμές τους πιο κοντά στην περιοχή πια του ΠΑΟΚ. Μάλιστα ξανά η Λαμία είχε την πρώτη τελική και της επανάληψης, με την κεφαλιά του Κορνέζου για την ακρίβεια στο 49'.

Στις ευκαιρίες απάντησε ο ΠΑΟΚ με ένα σουτ του Λύρατζη στο 50ο λεπτό, με τον Ραζβάν Λουτσέσκου να προβαίνει λίγο μετά στις αλλαγές των Αντρίγια ΖίβκοβιτςΜπράντον Τόμας και Ράφα Σοάρες, προκειμένου οι Θεσσαλονικείς να αλλάξουν κάπως εικόνα και ρυθμό. Από πάσα του Ζίβκοβιτς μάλιστα στο 65' η μπάλα έφτασε σε καλό σημείο εντός περιοχής στον Νάρεϊ, με τον Γερμανό όμως να μην πιάνει γεμάτα το σουτ με το αριστερό. Γενικώς, ο Νάρεϊ ήταν μακράν ο πιο δραστήριος παίκτης των γηπεδούχων στο ματς.

Το παιχνίδι δεν διεκδικούσε "δάφνες" ποιότητας, με τον μεν ΠΑΟΚ να μην... καίγεται για ένα δεύτερο γκολ και τη δε Λαμία να θέλει, αλλά να μην μπορεί να δημιουργήσει απειλή προς την εστία του Κοτάρσκι. Ήταν σαφές, πάντως, ότι η αλλαγή ειδικά του Ζίβκοβιτς είχε βελτιώσει αισθητά την μεσοεπιθετική παρουσία του Δικεφάλου. Στις καθυστερήσεις η κατάσταση ξέφυγε, όταν η αψιμαχία του Σιμόν της Λαμίας με τον Μπάτσι (σ.σ. εκ των βοηθών του Λουτσέσκου) οδήγησε σε ευρεία σύρραξη μπροστά από τον πάγκο του Δικεφάλου! Το 1-0 ήταν μέσα σε όλα το τελικό σκορ του αγώνα στην Τούμπα, με τον ΠΑΟΚ να παίρνει το τρίποντο και να παραμένει στο -2 (σ.σ. 10β.) από τον πρωτοπόρο Παναθηναϊκό (σ.σ. 12β.). 100η νίκη του Λουτσέσκου στον "ασπρόμαυρο" πάγκο, αλλά ο τραυματισμός του Κοτάρσκι από τον Μποάκιε (σ.σ. ο Γκανέζος αντίκρισε μετά από χρήση VAR και την κόκκινη κάρτα) στις καθυστερήσεις που φάνηκε σοβαρός, αφήνει τους Θεσσαλονικείς με μια μεγάλη αγωνία.

Οι ενδεκάδες

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Λύρατζης, Κουλιεράκης, Ίνγκασον, Βιεϊρίνια (77' Τσαούσης), Ντάντας, Κούρτιτς (71' Σβαμπ), Μπίσεσβαρ (62' Ζίβκοβιτς), Ντόουγκλας (63' Σοάρες), Νάρεϊ, Ολιβέιρα (63' Τόμας).

Λαμία (Τζανλούκα Φέστα): Σαράνοφ, Σιμόν, Κορνέζος, Αντέτζο, Γκοράνοφ, Τζανδάρης, Μπεχαράνο (83' Γιακουμάκης), Ντε Βινσέντι (58' Ασκόβσκι), Σλίβκα, Τσιλούλης (68' Μαρμεντίνι), Μανούσος (58' Μποάκιε).

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags