Facebook Pixel UEFA: Έρχονται σημαντικές αλλαγές στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο - Εξέλιξη βόμβα με European Super League!
| 2022-09-13 23:14:00

Έρχονται σημαντικές αλλαγές στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο - Εξέλιξη βόμβα με European Super League!

Sportdog Team
Έρχονται σημαντικές αλλαγές στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο - Εξέλιξη βόμβα με European Super League!

Δεν αποκλείεται σύντομα να γίνουν νέες αλλαγές που θα φέρουν τα πάνω - κάτω...

Δεν φαίνεται πως έχει εγκατελείψει η UEFA την υπόθεση της δημιουργίας της European Super League! Ούτε φυσικά και την δικαστική διαμάχη που υπάρχει.

Εξάλλου, δικαστήριο της Ισπανίας είχε δικαιώσει το καλοκαίρι του 2021 τις ομάδες της ESL (Ρεάλ, Μπαρτσελόνα, Γιουβέντους) και υποχρέωνε την UEFA να σταματήσει κάθε ενέργεια εναντίον των ιδρυτικών συλλόγων της Super League, ενώ και νωρίτερα δεν είχε επιβληθεί καμία απολύτως πειθαρχική κύρωση σε αυτούς.

Πάντως, το φετινό καλοκαίρι η συγκεκριμένη δικαστική υπόθεση συνεχίστηκε, αυτή τη φορά στο Ευρωπαϊκό Δικαστηριο, όπου οι δύο πλευρές παραστάθηκαν εκφράζοντας η καθεμία τα επιχειρήματά της, ενώ η απόφαση που θα ληφθεί αναμένεται να αλλάξει σημαντικά το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, ειδικά αν δικαιωθούν οι ομάδες.

Η εισήγηση του Ελληνα Γενικού Εισαγγελέα Αθανασίου Ράντου αναμένεται στα μέσα του ερχόμενου Δεκεμβρίου, ενώ το πιθανότερο είναι ότι 2-3 μήνες αργότερα θα εκδοθεί και η απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου. 

Μάλιστα, η UEFA προσέγγισε συλλόγους της ESL, οι οποίες ουσιαστικά αυτό που επιδιώκουν είναι να επαναπροσδιοριστούν οι απαιτήσεις και τα οφέλη των ομάδων, από τη συμμετοχή τους στις κορυφαίες ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Κόκκινη γραμμή, επίσης, είναι η συμμετοχή στη λήψη αποφάσεων. 

 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags