Facebook Pixel Ολυμπιακός: "Μετά το Μουντιάλ ο Κασάμι - Έρχεται για αντι-Κούντε στον Ολυμπιακό - Τρέχουν για Μαρσέλο"
Ποδόσφαιρο
| 2022-09-13 18:55:00

"Μετά το Μουντιάλ ο Κασάμι - Έρχεται για αντι-Κούντε στον Ολυμπιακό - Τρέχουν για Μαρσέλο"

του Γιώργου Κτενά
"Μετά το Μουντιάλ ο Κασάμι - Έρχεται για αντι-Κούντε στον Ολυμπιακό - Τρέχουν για Μαρσέλο"

Πότε θα είναι έτοιμοι να παίξουν και πόσο έχει αλλάξει ο Ελβετός. Γιατί η επιστροφή του έμπειρου χαφ θα βοηθήσει τους Πειραιώτες και ποιο είναι το μεγάλο μειονέκτημά του. Τι συμβαίνει με τον Βραζιλιάνο και γιατί βιάζονται να μπει στην 11αδα;

Ολυμπιακός: Πολύ κοντά στην επιστροφή στον Ολυμπιακό φαίνεται ότι βρίσκεται ο Παϊτίμ Κασάμι, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες βρίσκεται ήδη στην Ελλάδα για τις σχετικές επαφές και, μάλιστα, ήταν στο Καραϊσκάκη για να παρακολουθήσει τον αγώνα με τον Βόλο.

Το sportdog επικοινώνησε με τον Γιώργο Κούλη, δημοσιογράφο που γνωρίζει άριστα το ελβετικό ποδόσφαιρο, προκειμένου να μας πει για την περσινή σεζόν του έμπειρου χαφ με τη Βασιλεία, αλλά και ευρύτερα πώς είναι σε σχέση με τον παίκτη που θυμόμαστε πριν από μερικά χρόνια στον Ολυμπιακό.

"Εξτρέμ και 8άρι - Έχει χάσει σε ταχύτητα - Καλά ματς μετα το Μουντιάλ"

"Πέρσι ήταν πολύ καλός, βοήθησε αρκετά τη Βασιλεία, ήταν και σε κάποια ματς αρχηγός. Αγωνίστηκε και ως εξτρέμ και ως 8άρι στο 4-3-3. Τα στοιχεία του λίγο-πολύ τα ξέρουμε, είναι δυναμικός, καλός με το κεφάλι, αλλά έχει χάσει σε ταχύτητα", ανέφερε αρχικά ο καλός συνάδελφος.

Σε σχέση με τον παίκτη που θυμόμαστε, δηλαδή, πώς είναι;

"Είναι πιο βαρύς, κάπως πιο αργός. Το πρόβλημα είναι ότι είναι εκτός δράσης από τον περασμένο Μάη που ολοκληρώθηκε το πρωτάθλημα. Και είναι βαρύ κορμί, θα χρειαστεί πολύ χρόνο για να επανέλθει. Θεωρώ ότι τα καλά ματς θα τα κάνει μετά το Μουντιάλ".

"Δεν χρειάζεται χρόνο προσαρμογής - Μαζί με Κούντε και Εμβιλά - Δεν μπορεί να κάνει τη διαφορά"

Πώς περιμένεις να εμφανιστεί τώρα, αν τελικά υπογράψει;

"Αν τον κλείσει τώρα θα παίξει ως αλλαγή. Το καλό με την περίπτωσή του είναι ότι δεν χρειάζεται χρόνο προσαρμογής. Αλλά σίγουρα χρειάζεται χρόνο για να πάρει μπρος".

Πώς μπορεί να ταιριάξει καλύτερα στην 11άδα του Ολυμπιακού;

"Ο Ολυμπιακός θέλει 6άρι και με τη Ναντ έδειξε ότι χωρίς τον Εμβιλά υπάρχει θέμα. Αλλά είναι 8άρι και θα διεκδικεί μαζί με Κουντέ τη θέση στα χαφ. Σε 4-3-3 ταιριάζει καλύτερα, με Εμβιλά και Χουάνγκ. Όπως στην πρώτη του θητεία στον Ολυμπιακό, όταν έπαιζε με Μιλιβόγεβιτς και Καμπιάσο".

Θεωρείς ότι με το ρόστερ που έχει ο Ολυμπιακός, μπορεί να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο ο Κασάμι;

"Με τα χαφ που έχει τώρα, επειδή υπάρχει πρόβλημα, ο Κασάμι με το καλό αριστερό του μπορεί να σουτάρει από μακριά. Θα δώσει βοήθειες, αλλά δεν ξέρω αν έρχεται για βασικός. Και μόνο που είναι ελεύθερος, πάντως, άρα δεν χρειάζονται χρήματα για την απόκτησή του,  θεωρείται καλη μεταγραφη για τη Σούπερ Λιγκ. Αλλά δεν πιστεύω ότι μετά από τόσα χρόνια μπορεί να κάνει τη διαφορά".

"Υπομονή Κασάμι - Για αυτό υπάρχει προσπάθεια με Μαρσέλο - Καλύτερος πέρσι ο Ρέαμπτσιουκ γιατί..."

Ολόκληρο θέμα έχει προκύψει με τον Κασάμι και την επιστροφή του στο Λιμάνι, δεδομένου ότι ο πρώην άσος της ομάδας βρίσκεται ήδη στην Ελλάδα.

Το ζήτημα είναι η αποχή του από την δράση από τον περασμένο Μάη, όταν και αποχώρησε από τη Βασιλεία, καθώς με το σκαρί που έχει δεν είναι εύκολο να βρεθεί ξανά άμεσα σε ρυθμούς ομάδας.

Το συνηθισμένο είναι παίκτες αυτού του επιπέδου να χρειάζεται 3-6 εβδομάδα, κάνοντας αρχικά ατομικές προπονήσεις και έπειτα εντάσσονται στο σύνολο. Γιατί στηρίζονται πολύ στην εμπειρία τους και γνωρίζουν πώς να καθοδηγήσουν το σώμα τους. Προφανώς υπάρχουν κίνδυνοι για θλάσεις και μυϊκούς τραυματισμούς, περισσότερο από ο,τι στους υπόλοιπους παίκτες, αλλά ξέρουν πώς να προφυλάξουν τον εαυτό τους: Με το παραμικρό τσίμπημα ζητούν αλλαγή.

"Για τον Μαρσέλο και τον Κασάμι, επειδή ήταν σε μεγάλη αποχή, χρειάζεται υπομονή. Ήδη ο Μαρσέλο έχει προχωρήσει λίγο στις προπονήσεις, αλλά κυρίως τέτοιοι παίκτες βασίζονται στην εμπειρία τους, ξέρουν καλά το σώμα τους. Για τον Μαρσέλο υπάρχει μεγαλύτερη προσπάθεια για να μπει πιο σύντομα γιατί βλέπουμε ότι και ο Ρέαμπτσιουκ δεν είναι σε καλή κατάσταση", ανέφερε στο sportdog o γνωστός αθλητίατρο-ορθοπαιδικό χειρουργό dr. Σταύρο Αλευρογιάννη, διευθυντή κλινικής ρομποτικής ορθοπεδικής χειρουργικής γόνατος και ισχίου, στο Metropolitan General.

Γιατί η αλήθεια είναι ότι ο Ρέαμπτσιουκ δεν είναι σε καλή κατάσταση φέτος και αυτό μπορεί να οφείλεται στο γεγονός ότι επί 1,5 χρόνο έπαιζε χωρίς ανάσα. "΄Είναι φορτωμένος με πολλούς αγώνες, είναι γεγονός. ίσως για αυτό πέρσι να ήταν καλύτερος", ανέφερε ο Σ. Αλευρογιάννης για τον Μολδαβό αριστερό μπακ, που φέτος δεν έχει αρχίσει καθόλου καλά στο πρωτάθλημα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Βόμβα με γνωστό ξένο προπονητή - Έρχεται άμεσα Ελλάδα - Με 1.7 εκατ. Τσέκα για ΠΑΟ-Ολυμπιακό!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags