Facebook Pixel Ολυμπιακός - Φράιμπουργκ: "Το αντίθετο από Ολυμπιακό η Φράιμπουργκ - Εφιάλτης για Ρέαμπτσιουκ - Κίνδυνος θάνατος ο…"
Ποδόσφαιρο
| 2022-09-15 12:30:00

"Το αντίθετο από Ολυμπιακό η Φράιμπουργκ - Εφιάλτης για Ρέαμπτσιουκ - Κίνδυνος θάνατος ο…"

του Γιώργου Κτενά
"Το αντίθετο από Ολυμπιακό η Φράιμπουργκ - Εφιάλτης για Ρέαμπτσιουκ - Κίνδυνος θάνατος ο…"

Οι... επικίνδυνοι παίκτες των Γερμανών και η μεγάλη τους αδυναμία! Το Sportdog.gr παρουσιάζει την αποψινή αντίπαλο των Πειραιωτών που έχει ξεκινήσει εντυπωσιακά τη σεζόν και δείχνει ένα εξαιρετικό σύνολο, ξεχωρίζει τους ποδοσφαιριστές που αποτελούν μόνιμη πηγή κινδύνου και αναλύει γιατί ήταν η χειρότερο κλήρωση για τους Ερυθρόλευκους!

Ολυμπιακός - Φράιμπουργκ: Υψίστης σημασίας μπορεί να θεωρηθεί για τους Πειραιώτες το παιχνίδι με τη γερμανική ομάδα, στο πλαίσιο των ομίλων τού Γιουρόπα Λιγκ, καθώς αρχής γενομένης από αυτό το ματς αλλά και με τον Άρη που ακολουθεί στο πρωτάθλημα, θέλουν να επιστρέψουν στις νίκες και τις καλές εμφανίσεις. 

Το sportdog επικοινώνησε με τον δημοσιογράφο Ανέστη Ζαχαράκη, άριστο γνώστη του γερμανικού ποδοσφαίρου, προκειμένου να μας αναλύσει την αντίπαλο του Ολυμπιακού, που δεν είναι κάποια εύκολη ή ασήμαντη ομάδα στη Μπουντεσλίγκα τα τελευταία χρόνια.

"Το καλύτερο ξεκίνημα στην ιστορία της - Οργανωμένη, σοβαρή, επικίνδυνη στα στημένα - Καλή αμυντικά"

"Κάνει το καλύτερο ξεκίνημα της ιστορίας της φέτος, δεν θα δεις παίκτες-σταρ στην ομάδα, έχει την ταμπέλα της μικρομεσαίας και αυτό προσπαθεί να αλλάξει τα τελευταία χρόνια: Αρχίζοντας με το γήπεδό της που είναι καινούργιο, και με την πρώτη παρουσία της πέρσι στον τελικό Κυπέλλου. Μέχρι το τέλος διεκδίκησε πέρσι την έξοδο στο Τσάμπιονς Λιγκ αλλά και η έξοδος στο Γιουρόπα Λιγκ ήταν επιτυχία", ανέφερε αρχικά ο Α. Ζαχαράκης και στη συνέχεια πρόσθεσε:

"Δεν είναι σπουδαιο μέγεθος στη Γερμανία, αλλά έχουν στόχο να το αλλάξουν και να σταθεροποιηθούν ψηλά στις θέσεις. Χωρίς να εντυπωσική φέτος, είναι οργανωμένη, σοβαρή και πολύ επικίνδυνη στις στατικές φάσεις. Τη Λεβερκούζεν την κέρδισε 3-2 και τα 2 γκολ ήταν από κόρνερ. Έχει χάσει μόνο από την Ντόρτμουντ, αλλά μέχρι το 75ο λεπτό ήλεγχε εντελώς το ματς και κέρδιζε 1-0. Με την Κάραμπαγκ είχε ένα 20λεπτο καλό και αρκούσε για να την κερδίσει. Επίσης, έδειξε ότι αμυντικά είναι σε καλή κατάσταση".

"Η Φράιμπουργκ το αντίθετο από Ολυμπιακό - Αυτούς να προσέξει - Πρόβλημα ο Ρέαμπτσιουκ"

Τι να περιμένουμε στο Καραϊσκάκη;

"Γενικά η Φράιμπουργκ είναι κλαμπ που είναι ορισμός της ομάδας, το αντίθετο από αυτό που βλέπουμε τώρα στον Ολυμπιακό: Στρωμένη εδώ και 3-4 χρόνια, κάνει λίγες μεταγραφές, μόλις 3 παίκτες 11άδας έφερε φέτος, και έχει προπονητή που την δουλεύει εδώ και 11 χρόνια. Μιλάμε για προπονητή που αυτή τη στιγμή στη Γερμανία τον σέβονται όλοι, καταπληκτική προσωπικότητα, με πολιτική άποψη, όλα".

Τι πρέπει να προσέξει από εκείνη ο Ολυμπιακός;

"Πρώτη απειλή ο διεθνή ιταλός εξτρέμ Γκρίφο, με εξαιρετικά στημένα, ηγέτης της ομάδας αλλά η Φράιμπουργκ δεν βασίζεται στις ατομικές εξάρσεις του. Δεύτερη απειλώ ο Ντόαν, Ιάπωνας μεσοεπιθετικός που πέρσι ήταν στην Αϊντχόφεν. Στην επίθεση παίζει ο Γκρέκοριτς, πάνω από 1,90, δεν είναι ο ορισμός του σκόρερ αλλά έχει δέσει καλά με την ομάδα. Με την Καραμπάγκ δεν έπαιξε αυτός, αλλά γενικά αποφεύγει το ροτέισον ο προπονητής της Φράιμπουργκ.  4-2-3-1 παίζει συνήθως, αλλά είναι προπονητής που δεν χαμπαριάζει και μπορεί να το γυρίσει το σύστημα. Έχει διεθνή Ολλανδό τερματοφύλακα, στόπερ ο Γερμανός Γκίντερ, που είναι υποψήφιος για να βρεθεί με την εθνική ομάδα στο Μουντιάλ, ο Λίνχαρτ είναι πλάι του, ο Γκούντερ παίζει αριστερός μπακ (-αδικείται που δεν έχει πάρει μεταγραφή σε μεγάλη ομάδα της Γερμανίας) και δεξιά στην άμυνα υπάρχει ο Σιλντίγια, που δεν είναι πολύ ψημένος παίκτης - Περισσότερο είναι στόπερ αλλά τον βάζουν δεξιό μπακ για να έχει ισορροπία από αριστερά που ανεβαίνει διαρκώς ο Γκούντερ. Στα χαφ έχουν τον Χόφλερ, κλασικό 6άρι, και δίπλα του παιζει ο Εγκεστάιν που έχει σουτ-κανόνι! Μπροστά παίζει ο Γκρέγκοριτς, που με το κεφάλι είναι κίνδυνος-θάνατος και σπάει καλά τις μπάλες, ο Γκρίφο σουτάρει και συγκλίνει με το ανάποδο πόδι, ο Ντόαν είναι γρήγορος και θα έχει πρόβλημα ο Ρέαμπτσιουκ από την πλευρά του. Επιτελικός θα παίζει ο Γιόνγκ, που είναι διεθνής με την εθνική Κορέας, έξυπνος, με καλή κάθετη, αέρινος".

"Αυτό είναι το αρνητικό της - Να μην τους δώσουν στημένα - Από τις χειρότερες κληρώσεις για Ολυμπιακό"

Τι θα μπορούσε να εκμεταλλευτεί ο Ολυμπιακός;

"Πάρα πολύ καλή ομάδα, οργανωμένη, συμπαγής. Αλλά δεν έχει εμπειρία να διαχειρίζεσαι αγώνας Πέμπτη-Κυριακή. Την περασμένη Κυριακή, για παράδειγμα, έβγαλε σημάδια κόπωσης, στο δεύτερο ημίχρονο, δεν είχε ένταση και πήρε ισοπαλία. Είναι το μόνο πράγμα που μπορώ να πω ως αρνητικό. Αυτό δεν ξέρω πώς θα το διαχειριστούν στη Φράιμπουργκ, γιατί είναι πρωτόγνωρο για αυτούς. Έχει παίκτες και στον πάγκο, αν και δεν έχει τόσο μεγάλο βάθος, αλλα είναι ομάδα προπονητή και δύσκολα θα εκτεθεί στο Καραϊσκάκη. Θα είναι προσκετική".

Οπότε πώς θα πρέπει να στήσει τον Ολυμπιακό ο Κορμπεράν;

"Πρέπει να έχει υπομονή, κατοχή, να μην επιστρέψει στη Φράιμπουργκ τη μετάβαση, να προσέξουν πολύ τα ανεβάσματα του Γκούντερ, και να δώσουν βοήθειες στον Ρέαμπτσιουκ με τον Nτοάν. Και όσο λιγότερα στημένα τους δώσουν, τόσο θα έχουν αυξημένες πιθανότητες να πάρουν αποτέλεσμα. Χρειάζεται ύψος, κορμιά αυτό το ματς ο Ολυμπιακός. Σισέ και Μπα μπορούν να διαχειριστούν καταστάσεις ψηλά στην άμυνα, για παράδειγμα. Στο κομμάτι της έντασης δεν ξέρω αν μπορεί να ανταπεξέλθει ο Ολυμπιακός, γιατί αν είναι καλα η Φράιμπουργκ μπορεί να βγάλει ένα 30λεπτο πολύ υψηλής έντασης. Γενικά είναι πολύ καλή ομάδα και από τις χειρότερες κληρώσεις για τον Ολυμπιακό".

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Χάμες όπως… Ριβάλντο - Έτσι τον έφεραν Ελλάδα Μαρινάκης-Μέντες - Η πιο μπαλάτη 4αδα στην ιστορία!

 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags