Facebook Pixel Ολυμπιακός - Χάμες Ροντρίγκες: Χάμες όπως… Ριβάλντο - Έτσι τον έφεραν Ελλάδα Μαρινάκης-Μέντες - Η πιο μπαλάτη 4αδα στην ιστορία!
Ποδόσφαιρο
| 2022-09-14 22:50:00

Χάμες όπως… Ριβάλντο - Έτσι τον έφεραν Ελλάδα Μαρινάκης-Μέντες - Η πιο μπαλάτη 4αδα στην ιστορία!

Οι Μιχείες
Χάμες όπως… Ριβάλντο - Έτσι τον έφεραν Ελλάδα Μαρινάκης-Μέντες - Η πιο μπαλάτη 4αδα στην ιστορία!

Τα χρήματα που χάρισε, το χρυσό συμβόλαιο και τα 148 εκατομμύρια! Ο Ευάγγελος Μίχος αποκαλύπτει στο Sportdog.gr το παρασκήνιο πίσω από τη μεταγραφή βόμβα του Κολομβιανού σούπερ σταρ στο Λιμάνι. Πώς τον έπεισαν να έρθει στη Super League, από πότε συζητούσαν μαζί του οι Πειραιώτες, τα οικονομικά δεδομένα της υπόθεσης και η αγωνιστική του κατάσταση.

Ολυμπιακός - Χάμες Ροντρίγκες: Ο "Ευαγελιστής" απο τα μεσάνυχτα της Παρασκευής (όταν οι υπολοιποι απλώς έκαναν αναπαραγωγή ισπανικό δημοσίευμα και σχεδόν το απέκλειαν), με ρεπορτάζ σας το είχε κάνει...πενηνταράκια , γιατί ήταν εφικτός ο δανεισμός του Χάμες Ροντρίγκες σε Μπιγκφοράτη ελληνική ομάδα, με συγκεκριμένο ποσό αλλά και ξεκάθαρο φαβορί τον Ολυμπιακό

Πάμε τώρα και στο πυκνό παρασκηνιακό follow up της υπόθεσης, περιμένοντας την ανακοίνωση του Κολομβιανού σούπερ σταρ απο τους Πρωταθλητές Ελλάδας

1. O Oλυμπιακός από τον Αύγουστο ενδιαφερόταν για τον Χάμες. Απλά τότε ο Χάμες δεν... έβλεπε την Ελλάδα, βασικά ήθελε να γυρίσει στην Ισπανία, κατά προτίμηση στην Βαλένθια. Δεν είχε έρθει  ακόμη και το φιλαράκι του,ο Μαρσέλο, στον Θρύλο...

2. Ο Ολυμπιακός όταν πήγε κι αγόρασε (με 6.000.000) τον Πέπ Μπιέλ απο την Κοπεγάγχη, ουσιαστικά αποσυρόταν απο το "κυνήγι"/το να περιμένει τον Χάμες. Αυτή είναι η αλήθεια. Επανήλθε τον Σεπτέμβριο όταν ο ατζέντης  του ενημέρωσε τους "ερυθρόλευκους" πως πλέον "ειναι διαθέσιμος"  και για τα ... μέρη μας ο πελάτης του. Κι απο την στιγμή που απο το λιμάνι...έστειλαν τον Ζινκερνάγκελ στο Βελγιο, άνοιξε μετά ο δρόμος για το deal με τον Κολομβιανό σούπερ σταρ...

3. Καταλυτικός ο ρόλος του  Μαρσέλο, σημαντική η παρουσία του Καρεμπέ για να έρθει ο Χάμες στην Super League αλλά "όλα τα λεφτά"/αυτός που τον φέρνει στον Ολυμπιακό, είναι ο Πορτογάλος "χρυσοδάκτυλος", ο Ζόρζε Μέντες. Ο ατζέντης που μέσα σε μια νυκτα έστειλε τον Σα στον Ολυμπιακό, έπεισε και έφερε τον Ποντένσε στους "ερυθρόλευκους" (απαίτησε όμως και να πουληθεί στην Γούλβς) αλλά και "χρεώσε" τον Μαρινάκη με transfer fee 15.000.000 το 2018, για την αγορά του Καρβάλιο απο την Μπενφίκα!!  Και στην Ελλάδα ο Μεντες ούτε τον Σαββίδη, ούτε τον Μελισσανίδη, ούτε  τον Αλαφούζο εμπιστεύεται για τέτοια deals!!! Ντε φάκτο αυτό

4. Aσφαλώς και δεν είναι τυχαίο πως οι ομάδες που έφτασαν κοντά σε συμφωνία με τον Χαμες το προηγούμενο διάστημα, ήταν όλες της... επιρροής Μέντες. Η Πόρτο, η Βαλένθια, η Γαλατά! Κλάμπ με τα οποία  διαχρονικά έχει πολύ καλή σχέση και συνεργασία. Άλλωστε ο Μέντες ήταν εκείνος που τον προηγούμενο Σεπτέμβριο έπειθε τον πολύ επιφυλακτικό μέχρι αρνητικό Κολομβιανό άσο, ώστε να αφήσει την Πρέμιερ Λιγκ και την Έβερτον για τα τρελα λεφτα των Καταριανών. Με τον άσο βέβαια πολύ γρήγορα να το μετανιώνει και να νιώθει σαν πουλί σε χρυσό κλουβί!!

5. Η Αλ Ραγιάν πλήρωσε 8.000.000 στην Έβερτον για την αγορά του Χάμες και στον άσο έκανε 3ετες συμβόλαιο με 6.000.000 ευρώ τον χρόνο. Για την πρώτη του σεζόν όμως, του "έσκασε" μπροστά και ένα δώρο υπογραφής άλλων 6 εκατομμυρίων, ώστε να τον πείσει να μετακομίσει στο Κατάρ. Δηλαδή πέρσι ο Χάμες πήρε 12 εκατομμύρια απο τους Καταριανούς κι αυτό ήταν έργο Μέντες (ενδεχομένως μεγάλο μέρος του bonus των 6.000.000 να πήγε και σε αυτόν)!!!

6. Ο Χάμες στο Κατάρ ήταν...δυστυχισμένος παρά τα τρελά λεφτα. Ταλαιπωρήθηκε κι απο τραυματισμούς (πέρσι έκανε μόλις 15 ματς, αλλά με πολύ καλά στατιστικά σε αυτά και 5 γκολ/7 ασιστ) ενώ απο το καλοκαίρι και μετά...έκανε τα δικά του για να τους αναγκάσει να τον αφήσουν να φύγει. Μέχρι και για fake τραυματισμούς κατηγορήθηκε, πως προσποιούταν για ενοχλήσεις, κάτι που δεν πρέπει να απείχε απο την πραγματικότητα!

7. Στα 31 του χρόνια ο Χάμες μπορεί να μην πάει στο Μουντιάλ αλλά θέλει να παραμείνει ο αρχηγός της Εθνικής Κολομβίας. Θα μπορούσε να καθίσει πάνω στο "χρυσό" του συμβόλαιο αλλά ήθελε ξανά την χαρά του παιχνιδιού και τον ανταγωνισμό του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Μιλάμε άλλωστε για παίκτη με 2 Τσάμπιονς και 1 Γιουρόπα Λιγκ, 2 ευρωπαϊκών Σουπερ Κάπ που έχει πάρει πρωταθλήματα και Κύπελλα με Πόρτο, Μπάγερν και Ρέαλ Μαδρίτης.

8. Με plus 148.000.000 ευρώ συνολικά  σε transfer & loan fee μέχρι τώρα στην καριέρα του, λογικά πρέπει να αποτελεί τον κορυφαίο παίκτη σε τζίρους, που έχει περάσει απο το ελληνικό πρωτάθλημα. Άλλωστε είχε πάρει μεταγραφή 75 εκατ. απο την Μονακό στην Ρεάλ, τότε που η χρηματιστηριακή του αξία ήταν 80.000.000 ευρώ!!

9. Στην Γαλατά είχε συμφωνήσει να πάει με 2,5 εκατ. για ένα χρόνο αλλά ο δανεισμός του χάλασε επειδή η Αλ Ραγιαν ζητούσε πεισματικά loan fee. Στον Ολυμπιακό, αν πιστέψουμε την ενημερωμένη πιάτσα agents έρχεται πάνω κάτω με το ίδιο ποσό ως  ετήσιες αποδοχές συν μπόνους (χοντρικά απο 2,2 ως 2,5 εκατ.) αλλά με την εξης σημαντική διαφορά: για να... απεγκλωβιστεί απο το Κατάρ και να παίξει ξανά στην Ευρώπη, για τους "ερυθρόλευκους", ο Χάμες... απαρνήθηκε για την τρέχουσα σεζόν ένα σημαντικό ποσό απο τα συνολικά 6.000.000 ευρώ του συμβολαίου του. Εμμέσως ήταν σαν να πλήρωσε αυτός/ η πλευρά του ένα loan fee!!

10. Επικοινωνιακά και εμπορικά μιλάμε για τεράστια επιτυχία του Ολυμπιακού. Μέσα σε 2 εβδομάδες η παγκόσμια ποδοσφαιρική κοινωνία θα μιλάει... παραμιλάει για τις δυο "μυθικές" μεταγραφές που έκανε στους πρωταθλητές Ελλάδας ο ιδιοκτήτης τους (και ιδιόκτητής της Νότιγχαμ, έχει κι αυτό την σημασία του), Βαγγέλης Μαρινάκης. Αν υπολογίσουμε μάλιστα πως ο Μαρσέλο έχει 58.000.000 followers στο instagram και ο Χάμες που έρχεται άλλους 50.000.000, μιλάμε για δυο accounts με συνολικούς ακόλουθους plus 108.000.000 σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της γής, που θα διαφημίζουν τον Ολυμπιακό και την Ελλάδα!!

11. Αγωνιστικά δεν μπορεί να αμφισβητηθεί η ποιότητα, οι παραστάσεις, τα χαρακτηριστικά του Χαμες. Και για τον Ριβάλντο έλεγαν διάφορα όταν είχε έρθει στον Ολυμπιακό του Κόκκαλη αλλά έπαιξε μπάλα  και έκανε εύκολα την διαφορά στο ελληνικό πρωτάθλημα. Το ίδιο περιμένω κι από τον επίσης αριστεροπόδαρο, "δεκαρίζων", Χάμε Ροντρίγκες. Άλλωστε με το πρωτάθλημα να διακόπτεται λόγω Μουντιάλ για 2 μήνες και να υπάρχουν και τα πλέι οφ, θα έχει τον χρόνο του ο Κολομβιανός για να ετοιμαστεί.  Και ο Ολυμπιακός για να μονταριστεί, να γίνει ομάδα/γκρούπ. Με τον Κορμπεράν ή κάποιον άλλον κόουτς...

12. Μια επιθετική 4άδα με Ελ Αραμπί στην κορυφή, τον Χάμες απο πίσω του, Μπιέλ δεξιά και Μαρτσέλο αριστερα, μπορεί να είναι η πιο μπαλάτη (συνολικά) στην ιστορία του ελληνικού πρωταθλήματος. Θα πρέπει βέβαια πρώτα να την δούμε και στο χορτάρι και φυσικά να...δέσουν.

 ΥΓ.  Ο Κασάμι είναι ελεύθερος και δεν υπάρχει βιασύνη για να κλείσει αλλά περιθώριο μέχρι τέλος του μήνα....

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Μόνο ο Μαρινάκης τέτοιες μεταγραφές, φτιάχνει υπερομάδα - Κάνει πλάκα ο Μαρσέλο, παικτάρα ο Χάμες"

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags