Facebook Pixel Ολυμπιακός - Europa League: Δεν τον σώζει ούτε ο... Χάμες - "Σβηστή" τριάρα η Φράιμπουργκ στο Φάληρο - Κάκιστος Ολυμπιακός! (Vid)
Ποδόσφαιρο
| 2022-09-15 21:38:00

Δεν τον σώζει ούτε ο... Χάμες- "Σβηστή" τριάρα η Φράιμπουργκ στο Φάληρο- Κάκιστος Ολυμπιακός! (Vid)

του Παναγιώτη Νικολάου
Δεν τον σώζει ούτε ο... Χάμες- "Σβηστή" τριάρα η Φράιμπουργκ στο Φάληρο- Κάκιστος Ολυμπιακός! (Vid)

Για ακόμη ένα ευρωπαϊκό του παιχνίδι ο Ολυμπιακός ήταν τραγικός και η Φράιμπουργκ, χωρίς καν να πιεστεί, πέρασε "αέρα" από το Φάληρο με 3-0! Σε ακόμα πιο δύσκολη θέση ο Κάρλος Κορμπεράν.

Ο Ολυμπιακός μπορεί μεταγραφικά να... κλέβει την παράσταση με την υπογραφή του Χάμες Ροντρίγκες και το ντεμαράζ ενίσχυσης των τελευταίων 24ώρων, αλλά αγωνιστικά η ομάδα του Κάρλος Κορμπεράν δεν βλέπεται! Έχασε με κάτω τα χέρια από την Φράιμπουργκ στο "Γ. Καραϊσκάκης", χωρίς να δείχνει ούτε στιγμή πως μπορούσε να πάρει κάτι από το παιχνίδι.

Το ματς

Με τις συνηθισμένος του φέτος παθογένειες ξεκίνησε ένα ακόμη ευρωπαϊκό παιχνίδι του ο Ολυμπιακός, που είδε μετά από ένα αμυντικό λάθος την Φράιμπουργκ να χάνει τεράστια ευκαιρία (σ.σ. στα 42 μόλις δευτερόλεπτα!) με πλάγιο τετ-α-τετ του Κίερεχ για το 1-0, όμως το πλασέ του τελευταίου έδιωξε με υπερένταση σε κόρνερ ο Βατσλίκ. Όπως αποδείχθηκε ωστόσο λίγο μετά, αυτή ήταν μόνο η... προειδοποιητική βολή από τους φιλοξενούμενους.

Κι αυτό, γιατί στο 5ο λεπτό ήρθε τελικά το γκολ και το 1-0 για τους Γερμανούς, όταν ο Χέλφερ έπειτα από εκτέλεση φάουλ έπιασε ανενόχλητος τη γυριστή κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι και άνοιξε έτσι το σκορ για την ομάδα του! H Φράιμπουργκ έκανε ό,τι ήθελε στο χορτάρι, με τον Γκρέγκοριτς στο 13' μάλιστα να σουτάρει εξαιρετικά και να αστοχεί οριακά για το 0-2. Ο Ολυμπιακός δεν μπορούσε να βγει καν από την άμυνά του, πόσο μάλλον να επιτεθεί οργανωμένα προς την εστία του Φλέκεν.

Σε κάθε επίθεση που πατούσαν περιοχή οι Γερμανοί ήταν άκρως επικίνδυνοι, με τον Γκρέγκοριτς και πάλι να κάνει την προβολή από το ύψος του πέναλτι στο 19', αλλά να μην αιφνιδιάζει εν τέλει τον Βατσλίκ που βρισκόταν σε καλή θέση και μπλόκαρε. Το δεύτερο γκολ για την Φράιμπουργκ έμοιαζε να είναι θέμα χρόνου και στην πράξη, έτσι ακριβώς αποδείχθηκε.

Στο 25', συγκεκριμένα, ο Κίερεχ πέρασε την μπάλα ανάμεσα από Σισέ και Μπα στην περιοχή, με τον Γκρέγκοριτς να τελειώσει τη φάση με φοβερό πλασέ για το 2-0 στο Φάληρο! Στο γκολ έγινε τσεκ από το VAR για πιθανό οφσάιντ, όμως δευτερόλεπτα μετά μέτρησε κανονικά. Στο 39' ο Ολυμπιακός έχασε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία του στο ματς, όταν ο Ουί Τζο πάτησε περιοχή και σούταρε, ο Φλέκεν απέκρουσε, με τον Μπιέλ προ κενής εστίας να μην μπορεί να κάνει επαφή με την μπάλα, κάτι που λόγω της θέσης του πάντως ήταν αρκετά δύσκολο (βλ. φωτό παρακάτω). Το ημίχρονο βρήκε τους Ερυθρόλευκους πίσω στο σκορ με 2-0, ωστόσο το πιο προβληματικό ήταν η πολύ κακή εικόνα τους στο γήπεδο.

Με την εκκίνηση στο δεύτερο μέρος ο Κορμπεράν προχώρησε άμεσα σε δύο αλλαγές, με τους Ρέαμπτσιουκ και Κουντέ να αντικαθιστούν τους Ρέτσο και Μπουχαλάκη αντίστοιχα. Παράλληλα, ο Μπόουλερ άλλαξε πλευρές με τον Μασούρα και ο Άγγλος πήρε θέση στο δεξί "φτερό", σε μία προσπάθεια να μπει περισσότερο στο παιχνίδι. Μάταια, όμως, καθώς αυτός ο Ολυμπιακός δεν έλεγε να συνέλθει με τίποτα.

Σαν να μην έφτανα όλα, στο 52' ήρθε και το 3-0 για την Φράιμπουργκ. Ο Γκρέγκοριτς ξανά βρέθηκε μόνος απέναντι από τον Βατσλίκ, απέφυγε τον τερματοφύλακα του Ολυμπιακού και με εύκολο πλασέ πέτυχε ακόμα ένα γκολ για τους Γερμανούς! Το χειρότερο, ήταν ότι οι φιλοξενούμενοι προηγούνταν με 3 τέρματα, αλλά έδειχναν να παίζουν στο 50-60% των δυνατοτήτων τους. Δείγμα, του πόσο κακός ήταν ο Ολυμπιακός στο χορτάρι.

Η Φράιμπουργκ είχε μετατρέψει από νωρίς σε τυπική διαδικασία την αναμέτρηση, με το τελικό 3-0 υπέρ των Γερμανών να είναι δηλωτικό της ανωτερότητάς τους από τους Πειραιώτες. Σε ακόμα πιο δύσκολη θέση πλέον ο Κάρλος Κορμπεράν, ο οποίος δεν δείχνει ικανός να βγάλει τον Ολυμπιακό από το αγωνιστικό του τέλμα.

Οι ενδεκάδες

Ολυμπιακός (Κάρλος Κορμπεράν): Βατσλίκ, Μπα, Σισέ, Ρέτσος (46' Ρέαμπτσιουκ), Βρσάλικο (71' Άβιλα), Εμβιλά, Μπουχαλάκης (46' Κούντε), Μπόουλερ (64' Ελ Αραμπί), Μπιέλ, Μασούρας (64' Γκάρι Ροντρίγκες), Ουί-Τζο.

Φράιμπουργκ (Κρίστιαν Στράιχ): Φλέκεν, Σιλντίλια (78' Κίμπλερ), Γκίντερ, Λάινχαρτ, Γκούντερ, Έγκεσταιν, Χέλφερ, Ντόαν (69' Πέτερσεν), Γκρίφο (79' Κάιτελ), Γκρέγκοριτς (62' Σάντε), Κίερεχ (62' Γου Γεόνγκ).

 
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags