Facebook Pixel ΕΠΟ - Τάκης Μπαλτάκος: Ατάκες-φωτιά από Μπαλτάκο: "Η ΕΠΟ δεν θα ανέχεται..."
| 2022-09-16 23:07:00

Ατάκες-φωτιά από Μπαλτάκο για διαιτησία και Σιδηρόπουλο: "Η ΕΠΟ δεν θα ανέχεται..."

Sportdog Team
Ατάκες-φωτιά από Μπαλτάκο για διαιτησία και Σιδηρόπουλο: "Η ΕΠΟ δεν θα ανέχεται..."

Απαντήσεις για την κόντρα με την Superleague και όχι μόνο έδωσε ο Τάκης Μπαλτάκος, απαντώντας και σε ερώτηση για την επαγγελματική διαιτησία.

Στο ραδιοφωνικό σταθμό «Primo» φιλοξενήθηκε ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Τάκης Μπαλτάκος, μιλώντας για όλους και για όλα στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Αναλυτικά όσα επισήμανε για :

Την τοξικότητα που υπάρχει: «Υπάρχει μια ανεξήγητη τοξικότητα. Μια καχυποψία που υπερβαίνει τη λογική του μέσου ανθρώπου. Ο κόσμος δεν θα πρέπει να ασχολείται με αυτό. Στην Ελλάδα, οι διαιτητές είναι οι μόνοι που δεν μπορούν να κάνουν λάθος. Αν κάνουν λάθος, λένε ότι είναι του ενός ή του άλλου. Οι γιατροί λένε πως όσο χρονικό διάστημα διαρκεί μια νόσος άλλο τόσο διάστημα θέλει η αποθεραπεία της. Για κάτι χρόνιο, θέλει χρόνο να βγάλεις την καχυποψία από τον κόσμο. Ο διαιτητής δικαιούται να κάνει λάθη και το VAR μας βοηθά να τα διορθώσουμε».

Τον τρόπο αντιμετώπισης: «Η ΚΕΔ, με βάση την ολιστική μελέτη, είναι ανεξάρτητη, αλλά αυτό περνάει από όλους απαρατήρητο. Η ΕΠΟ δεν έχει καμία δυνατότητα να παρέμβει στην ΚΕΔ. Οι ομάδες που επιτίθενται για τη διαιτησία είναι εκείνες που υπέγραψαν την ολιστική μελέτη. Τι άλλο να σας πω;»

Την κόντρα Superleague και ΕΠΟ: «Η κόντρα, για να υπάρξει, χρειάζεται δυο. Εμείς δεν απαντάμε, δεν έχουμε κόντρες. Ένα μέλος της ΕΠΟ μπορεί να κάνει όσες κόντρες θέλει. Η ΕΠΟ δεν κάνει κόντρα με τα μέλη της, και μέλος της είναι και η Superleague».

Το που αποσκοπεί αυτή η κόντρα: «Ρωτήστε αυτούς που ξεκινούν την κόντρα και όχι εμένα ή την ΕΠΟ… Όποιες και να είναι οι κατηγορίες, εμείς θα συνεχίσουμε το πρόγραμμά μας. Ενίσχυση των εθνικών ομάδων, και προώθηση του ερασιτεχνικού αθλητισμού».

Την επαγγελματική διαιτησία: «Ωραία. Ας γίνει η διαιτησία επαγγελματική σε τρεις μήνες. Ποιοι θα είναι διαιτητές; Δε θα είναι οι τωρινοί; Δηλαδή πχ ο Σιδηρόπουλος αν γίνει επαγγελματίας θα είναι καλός μόλις γίνει επαγγελματίας και τώρα δεν είναι καλός; Η ΕΠΟ δεν θα ανέχεται. Η ΕΠΟ θα πράττει. Θα πράττει αυτό που λέει η FIFA».

Το γιατί άλλαξε ο Σιδηρόπουλος: «Γιατί το ζήτησαν όλες οι ομάδες. Υπήρξε αντίδραση και αποφασίσαμε να παρέμβουμε και να ζητήσουμε από τον κ. Μπενετ να προχωρήσει σε αλλαγή. Τη ζητήσαμε και έγινε».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Βάζει... φωτιές ο Νάβας - Η αντίδρασή του σε ανάρτηση με Μαρσέλο και Χάμες σε Ολυμπιακό (ΦΩΤΟ)

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags