Facebook Pixel ΑΕΚ - Πάολ Φερνάντες: "Σφήνα Ολυμπιακού και ΠΑΟ για Φερνάντες - Στράβωσαν με ΠΑΟΚ - Πολύ κοντά και ο Δουβίκας"
Ποδόσφαιρο
| 2022-09-17 10:00:00

"Σφήνα Ολυμπιακού και ΠΑΟ για Φερνάντες - Στράβωσαν με ΠΑΟΚ - Πολύ κοντά και ο Δουβίκας"!

του Γιώργου Κτενά
"Σφήνα Ολυμπιακού και ΠΑΟ για Φερνάντες - Στράβωσαν με ΠΑΟΚ - Πολύ κοντά και ο Δουβίκας"!

Το θρίλερ των τελευταίων ωρών και ο εκνευρισμός του... λόγω ΑΕΚ! Ποιες είναι οι ομάδες που προσπάθησαν να... αρπάξουν τον Ισπανό άσο του Βόλου πριν φορέσει τα κιτρινόμαυρα, γιατί επέλεξε την ομάδα του Ματίας Αλμέιδα και τι πρέπει να κάνει τώρα ο Αργεντινός προπονητής.

ΑΕΚ - Πάολο Φερνάντες: Παίκτης της Ένωσης είναι εδώ και λίγες ημέρες ο Ισπανός άσος, καθώς οι Κιτρινόμαυροι έφτασαν σε συμφωνία με τον Βόλο για την απόκτησή του τώρα και την παραμονή του στην ομάδα της Μαγνησίας με τη μορφή δανεισμού μέχρι τον Γενάρη.

Το sportdog.gr επικοινώνησε με τον Κώστα Παπαγεωργίου, δημοσιογράφο από τον Βόλο που γνωρίζει άριστα το ρεπορτάζ της τοπικής ομάδας, προκειμένου να συλλέξουμε πληροφορίες που μπορούν να ενισχύσουν το ρεπορτάζ γύρω από την συγκεκριμένη μεταγραφή.

"Μεγάλο κερδος για Βόλο ο Φερνάντες - Εκνευρισμένος αν δεν πήγαινε ΑΕΚ - Ένα επίπεδο πάνω από τους υπόλοιπους"

"Ο Φερνάντες είναι ακρογωνιαίος λίθος στον Βόλο. Αν έφευγε την ίδια περίοδο που έφυγε και ο Φαν Βέερτ, θα ήταν μεγάλο πλήγμα. Είναι μεγάλο κέρδος για τον Βόλο το γεγονός ότι τον κρατάει, από τη στιγμή που έδειχνε ότι ήθελε να φύγει, να κάνει το βήμα παραπάνω στην καριέρα του", σχολίασε αρχικά ο καλός συνάδελφος και στη συνέχεια πρόσθεσε;

"Αν δεν γινόταν η μεταγραφή του, μπορεί να ήταν εκνευρισμένος, να έμενε στην ομάδα αλλά χωρίς διάθεση κ.λπ. Ενώ, τώρα, μένουν όλοι ευχαριστημένοι. Κι αυτός θα έχει στόχο να πάει έτοιμος στην ΑΕΚ μέσα από καλά παιχνίδια με τον Βόλο, αλλά και ο σύλλογος θα έχει οφέλη από την παραμονη του - Βλέπουμε ήδη ότι φέτος τα πηγαίνει εξαιρετικά, είναι ένα επίπεδο πάνω από τους υπόλοιπους".

"Ολυμπιακός-ΠΑΟ ενδιαφέρον τα τελευταία 24ωρα - Για αυτό δεν προχώρησε με ΠΑΟΚ - Αυτός χάλασε τη μεταγραφή"

Το ρεπορτάζ αναφέρει ότι τόσο ο Ολυμπιακός όσο και ο Παναθηναϊκός είχαν δείξει, επίσης, ενδιαφέρον τα τελευταία 24ωρα.

"Είναι λογικό, γιατί είναι καλός παίκτης. Στο Ολυμπιακός-Βόλος έκανε γκελ στους Πειραιώτες και προέκυψε κάτι. Έτσι κι αλλιώς έχει κάνει πολλές μεταγραφές το τελευταίο διάστημα ο Ολυμπιακός. Ο ΠΑΟΚ, επίσης, είχε ενδιαφερθεί, και είχε προτεραιότητα. Αλλά δεν προχωρήσε".

Γιατί, τελικά, δεν προχώρησε στον ΠΑΟΚ;

"Τα είχαν βρει στο οικονομικό και όλα, αλλά στράβωσε πολύ ο μάνατζέρ του με την προσέγγιση του ΠΑΟΚ. Γιατί είναι μεγάλος μάνατζερ, έχει σοβαρό πελατολόγιο, και δεν του άρεσε η προσέγγιση. Αυτός ήταν ο κύριος λόγος που δεν προχώρησε".

Εδώ και αρκετό καιρό ο Ευαγγελος Μίχος, στο sportdog, είχε φωτογραφίσει την ΑΕΚ ως την ομάδα που θα έπαιρνε πακέτο τους Φερνάντες και Φαν Βέερτ. Το περιμένατε στον Βόλο;

"Κάτι παρόμοιο είχαμε δει και πέρσι με Μήτογλου και Δουβίκα, αλλά δεν προχώρησε γιατί ήθελε να πάει στο εξωτερικό ο Δουβίκας. Αλλιώς ήταν πολύ πιθανό να ερχόταν ΑΕΚ. Φέτος υπήρξε η ίδια επιθυμία, για μεταγραφές-πακέτο από τον Βόλο, και να που τελικά έγιναν".

"Δεν έχει θέση ο Φερνάντες σε αυτό το σύστημα - Μην του αλλάξει θέση ο Αλμέιδα - Ποιον θα αφήσει πάγκο"

Πώς μπορεί να χωρέσει μεσοεπιθετικά στην ΑΕΚ; Γιατί η ομάδα τού Αλμέιδα έχει παίκτες με μεγάλη ποιότητα μπροστά.

"Στη θέση που παίζει, η ΑΕΚ έχει πολλούς παίκτες. Αλλά είναι θέμα το σύστημα: Στο 3-5-2 που έπαιζε στην αρχή ο Αλμέιδα, δεν έχει θέση ο Φερνάντες. Είναι πολύ ντελικάτος για άμυνα, ακόμα και ο Άμραμπατ που τρώει κράξιμο, παίζει καλύτερα άμυνα. Θέλει σύστημα με χώρο ελευθερίας, παίζει από τα πλάγια και συγκλίνει προς τα μέσα. Άρα χρειάζεται να παίξει με τετράδα πίσω από επιθετικό για να βρει χώρο, κάποιο 4-4-2, κάτι τέτοιο. Αλλά με τον Αλμέιδα δεν ξέρεις ποτέ. Πάντως δεν μπορεί να του αλλάξει θέση, όπως προσπαθεί με άλλους. Είναι κλασσικό μεσοεπιθετικός".

Με ποιους παίκτες ταιριάζει στην 11άδα της ΑΕΚ, όπως είναι αυτή σήμερα;

"Νομίζω κυρίως από δεξιά μπορεί να αποδώσει καλύτερα, γιατί συγκλινεί και σουτάρει. Και 10άρι, θα έχει ενδιαφέρον να δούμε το δίδυμο Φαν Βέερτ σε μεγάλη ομάδα. Να δούμε αν μπορούν να βρεθούν καλά όπως στον Βόλο. Χρειάζεται κλασσικό φορ για να ανοίγει διαδρόμους, συν παίκτες που θα πρέπει να τρέχουν για εκείνον στη μεσαία. Όπως ο Γιόνσον. Αλλά πρέπει να πάει κάποιος πάγκο για να παίξει...".

 

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Συμφωνία ένα μήνα ΑΕΚ με Φερνάντες, δεν το ήξερε ο Μπέος - Παίρνει καλά λεφτά - Μεγάλη ήττα ΠΑΟΚ!

 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags