Facebook Pixel Παναθηναϊκός - ΠΑΣ Γιάννινα: Αϊτόρ... με φτερά ο Παναθηναϊκός - Χατ τρικ ο παικταράς - "Καθάρισε" ΠΑΣ και πάει Τούμπα! (ΒΙΝΤΕΟ)
Ποδόσφαιρο
| 2022-09-17 23:30:00

Αϊτόρ... με φτερά ο Παναθηναϊκός - Χατ τρικ ο παικταράς - "Καθάρισε" ΠΑΣ και πάει Τούμπα! (ΒΙΝΤΕΟ)

Αϊτόρ... με φτερά ο Παναθηναϊκός - Χατ τρικ ο παικταράς - "Καθάρισε" ΠΑΣ και πάει Τούμπα! (ΒΙΝΤΕΟ)

Με τον Αϊτόρ να πετυχαίνει χατ-τρικ χάρη σε δύο απευθείας εκτελέσει φάουλ κι ένα φοβερό σλάλομ, ο Παναθηναϊκός υπέταξε εύκολα και τον ΠΑΣ Γιάννινα στη Λεωφόρο με 3-0. Έκαναν το 5x5 οι Πράσινοι και αντιμετωπίζουν τον ΠΑΟΚ εκτός έδρας την επόμενη αγωνιστική

Παναθηναϊκός - ΠΑΣ Γιάννινα: Ακάθεκτος για το μεγάλο στόχο! Ο Παναθηναϊκός έκανε εύκολα το 5x5 στο πρωτάθλημα απέναντι στον ΠΑΣ, με τον Αϊτόρ να στήνει πάρτι στη Λεωφόρο και να πετυχαίνει χατ-τρικ για το Πράσινο τρίποντο! Δεν κινδύνεψαν καθόλου από τους Γιαννιώτες οι Πράσινοι, που πηγαίνουν με την απόλυτη συγκομιδή βαθμών στη διακοπή της Super League, ακριβώς πριν το ντέρμπι που έρχεται στην Τούμπα με τον ΠΑΟΚ την 1η Οκτωβρίου.

Το ματς

Με τον Παναθηναϊκό να έχει την κατοχή και την πρωτοβουλία, αλλά να μην μπορεί να διασπάσει την καλά οργανωμένη άμυνα του ΠΑΣ, ξεκίνησε ο αγώνας στη Λεωφόρο για την 5η αγωνιστική της Super League. Όπως μας έχουν συνηθίσει, οι Πράσινοι κυκλοφορούσαν υποδειγματικά την μπάλα, επιχειρώντας κατά βάση από τα δύο άκρα και ειδικότερο με τους Αϊτόρ-Παλάσιος να δημιουργήσουν ρήγματα.

Στο 10' το Τριφύλλι είχε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ, όταν η σέντρα-σουτ του Γκάνεα από αριστερά σταμάτησε στη συμβολή των δοκαριών! Από τη μεριά του ο ΠΑΣ ήταν προφανές ότι ήθελε να διαφυλάξει το μηδέν πίσω, αλλά όποτε έβρισκε διαθέσιμο χώρο με τους Ροσέρο και Τζίμα φρόντιζε να κυνηγά την προοπτική των αντεπιθέσεων.

Στο 15ο λεπτό ο Σπόραρ συνδυάστηκε εξαιρετικά με τον Αϊτόρ, ο Σλοβένος μπήκε στην περιοχή και έκανε ωραία ντρίπλα για να εκτελέσει με το δεξί, όμως ο Σούλης έπεσε σωστά και απέκρουσε με διπλή προσπάθεια. Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς ήθελε περισσότερα πράγματα από τους τρεις του άξονα, γι' αυτό σε μία μίνι διακοπή στο 19' μάζεψε Κουρμπέλη, Πέρεθ και Τσέριν, εξηγώντας τους πως ακριβώς θέλει να αναπτύσσεται η ομάδα από κέντρο.

Ο Παναθηναϊκός όσο περνούσε η ώρα ανέβαζε ρυθμούς, με τον Αϊτόρ αυτή τη φορά να απειλεί με ένα δυνατό σουτ στο 20'. Στο 22' μάλιστα ο Ισπανός εξτρέμ σκόραρε προ κενής εστίας, ωστόσο ο διαιτητής ακύρωσε το γκολ γιατί είχε σφυρίξει φάουλ πριν, όταν συγκεκριμένα ο Σούλης έπεσε πολύ άτσαλα πάνω στον Σποράρ (βλ. φωτό) για να τον ανακόψει και από αυτή του την έξοδο χτύπησε άσχημα στο κεφάλι, "παγώνοντας" τη Λεωφόρο. Όπως ήταν αναμενόμενο, αντικαταστάθηκε άμεσα από τον Αθανασίου.

Από την παραπάνω φάση με τον Σούλη λίγο μετά έγινε αναγκαστική αλλαγή και ο Σπόραρ, καθώς ο Σλοβένος φορ υπέστη (ήπια ευτυχώς) διάσειση από το χτύπημα που είχε δεχθεί. Αυτό που αναζητούσε σε όλο τον αγώνα ο Παναθηναϊκός, το βρήκε τελικά στο 44'. Ο Αϊτόρ εκτέλεσε απευθείας ένα φάουλ λίγο έξω από την περιοχή, στέλνοντας στα δίχτυα την μπάλα για το 1-0! Σκορ, με το οποίο πήγαν οι δύο ομάδες στα αποδυτήρια για το ημίχρονο.

Με την εκκίνηση στο δεύτερο μέρος ο Γιοβάνοβιτς προχώρησε κατευθείαν σε αλλαγή, με τον Μπερνάρ για την ακρίβεια να παίρνει τη θέση του Κουρμπέλη στο γήπεδο. Η είσοδος του Βραζιλιάνου σταρ άλλαξε κάπως και τη διάταξη στον άξονα, καθώς πλέον ο Τσέριν πήρε θέση δίπλα στον Πέρεθ με τον Μπερνάρ μπροστά τους σε επιτελικό ρόλο.

Στο 48ο λεπτό έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Αϊτόρ από αριστερά, ο Αθανασίου έδιωξε αρχικά. Στην εξέλιξη της φάσης ο Παλάσιος έκανε το σουτ από θέση έξω δεξιά, αλλά ο γκολκίπερ του ΠΑΣ ήταν και πάλι καλά τοποθετημένος και απέκρουσε ξανά. Κάτι, όμως, που δεν έκανε στο 54', όταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής Αϊτόρ με δεύτερο απευθείας χτύπημα φάουλ έκανε το 2-0 για τον Παναθηναϊκό μέσα σε πανδαιμόνιο! Στο γκολ βέβαια φέρει μεγάλη ευθύνη ο Αθανασίου, καθώς η μπάλα ουσιαστικά του έφυγε από τα χέρια.

Το πάρτι που είχε στήσει ο Αϊτόρ δεν είχε τελειωμό, με τον Ισπανό να περνά όποιον βρίσκει μπροστά του στο 70' και να τελειώνει ιδανικά το τετ-α-τετ απέναντι στον Αθανασίου, για το προσωπικό του χατ-τρικ και το 3-0 του Παναθηναϊκού στο ματς!

Οι Πράσινοι ήταν για ακόμη μία φορά επιβλητικοί και με το νέο τρίποντο κόντρα στον ΠΑΣ, έφτασαν το απόλυτο 5x5 και τους 15 βαθμούς πριν τη διακοπή του πρωταθλήματος! Η επόμενη πρόκληση για το Τριφύλλι πάντως θα είναι μεγάλη, καθώς η ομάδα ανεβαίνει στη Θεσσαλονίκη για το μεγάλο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ (1/10).

Οι ενδεκάδες

Παναθηναϊκός (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Κώτσιρας, Σάρλια (81' Σένκεφελντ), Πούγγουρας, Γκάνεα (72' Χουάνκαρ), Κουρμπέλης (46' Μπερνάρ), Ρούμπεν, Τσέριν, Παλάσιος (73' Βέρμπιτς), Αϊτόρ, Σπόραρ (37' Ιωαννίδης).

ΠΑΣ Γιάννινα (Θανάσης Στάικος): Σούλης (27' Αθανασίου), Μπαγκαλιάνης, Παντελάκης, Εραμούσπε, Σόρια, Ποζνάνσκι, Καραχάλιος, Μπιλμπάο, Τζίμας (64' Σταματελόπουλος), Ροσέρο (74' Λιάσος), Παμπλίδης (64' Μορέιρα).

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags