Facebook Pixel Παναιτωλικός - ΑΕΚ: "Έσβησε" και τον Βίντα ο Μουκουντί - Το... χρωστάει σε Τζαβέλλα - Μόνο ο Αλμέιδα τέτοιο κόλπο με Λιβάι
Ποδόσφαιρο
| 2022-09-17 22:40:00

"Έσβησε" και Βίντα ο Μουκουντί - Το... χρωστάει σε Τζαβέλλα - Μόνο ο Αλμέιδα τέτοιο κόλπο με Λιβάι

του Γιώργου Θεοδωράκη
"Έσβησε" και Βίντα ο Μουκουντί - Το... χρωστάει σε Τζαβέλλα - Μόνο ο Αλμέιδα τέτοιο κόλπο με Λιβάι

Ο απόλυτος πρωταγωνιστής της Ένωσης και το κόλπο του Αλμέιδα! Πώς έκλεψε τις εντυπώσεις ο Αρόλντ Μουκουντί, που είναι πιο... τρομακτικός και από Βίντα και οι... κατάρες του Τζαβέλλα. 

Παναιτωλικός - ΑΕΚ: Πολλούς διαφορετικούς πρωταγωνιστές ανέδειξε το αποψινό παιχνίδι στο Αγρίνιο για την ΑΕΚ, η οποία επέστρεψε στα νικηφόρα (0-2) αποτελέσματα μετά την ήττα από τον Παναθηναϊκό και πάει στην διακοπή με ηρεμία και χρόνο για να δουλέψει περισσότερα πράγματα εν όψει της συνέχειας.

Απόλυτος κυρίαρχος ήταν ο Αρόλντ Μουκουντί, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε την... απίστευτη ενέργεια του Γιώργου Τζαβέλλα, ο οποίος έσπασε ένα τζάμι κατευθυνόμενος στα αποδυτήρια με την λήξη του πρώτου ημιχρόνου, με αποτέλεσμα να μεταφερθεί στο νοσοκομείο και τον θηριώδη στόπερ από το Καμερούν να τον αντικαθιστά και να κερδίζει εύκολα τις εντυπώσεις.

Ο Μουκουντί δεν θα μπορούσε να φανταστεί καλύτερο ντεμπούτο του με την κιτρινόμαυρη φανέλα, αφού με την είσοδό του στο ματς έκανε ορισμένες απίθανες επεμβάσεις, γλιτώνοντας την ΑΕΚ από αρκετές επικίνδυνες καταστάσεις, έχοντας φυσικά στο ενεργητικό ένα εκπληκτικό τάκλιν πάνω στον Ντίαζ, μέσα στην περιοχή, την ώρα που ο παίκτης του Παναιτωλικού ετοιμαζόταν να σκοράρει και κλέβοντας τις εντυπώσεις ακόμα και από τον Ντομαγκόι Βίντα.

Και σαν να μην έφτανε αυτό ο Καμερουνέζος στόπερ έβαλε και το κερασάκι στην τούρτα, τόσο για την προσωπική του εμφάνιση, όσο και για την Ένωση, αφού ήταν αυτός που με δικό του γκολ στο 75' "κλείδωσε" το τρίποντο για την ομάδα του και έδειξε ότι μπορεί να δώσει πολλές λύσεις στην άμυνα και γιατί όχι να πάρει θέση βασικού από τον Τζαβέλλα, που ίσως να... καταριέται την ώρα και τη στιγμή που έσπασε εκείνο το τζάμι στο τέλος του πρώτου 45λεπτου.

Δεύτερος μεγάλος πρωταγωνιστής ήταν ο Λιβάι Γκαρσία, ο οποίος "υπηρέτησε" με τον καλύτερο τρόπο τον νέο ρόλο που του έδωσε ο... γάτος, Ματίας Αλμέιδα. Ο Αργεντινός τεχνικός από την πρώτη στιγμή που μελέτησε το ρόστερ της ΑΕΚ διέβλεψε την ικανότητα του άσου από το Τρίνινταντ και Τομπάγκο να προσφέρει και στην κορυφή της επίθεσης, αντί μόνο στα άκρα, και εκεί τον χρησιμοποίησε, με τον παίκτη του να τον βγάζει ασπροπρόσωπο.

Ο Γκαρσία με προσωπική ενέργεια, που προήλθε βέβαια από το πρέσινγκ της ΑΕΚ στη μεσαία γραμμή (κάτι που θέλει να βλέπει συχνά ο Αλμέιδα), άνοιξε το σκορ με μακρινό σουτ στο 48' και τον δρόμο των Κιτρινόμαυρων για ένα πολύ σημαντικό διπλό, μετά την ήττα από τον Παναθηναϊκό στο ντέρμπι της προηγούμενης εβδομάδας.

Το "κόλπο" του Αλμέιδα με τον Λιβάι στην κορυφή και τον Αραούχο ως "ψευτοεννιάρι", να παίζει πιο περιφερειακά, βγήκε στον Αργεντινό κόουτς, ενώ βοήθησε και στο κομμάτι της ανάπτυξης, αφού με τον Σέρχιο πιο απελευθερωμένο και να συμμετέχει στην δημιουργία, η ΑΕΚ γύρισε ακόμα καλύτερα την μπάλα, απείλησε αρκετά και γενικα κυριάρχησε στο παιχνίδι, χάνοντας πολλές ευκαιρίες.

Τέλος, αξίζει ειδική μνεία στην επιστροφή του Κώστα Γαλανόπουλου στην αγωνιστική δράση, καθώς ο Έλληνας χαφ μπήκε στο ματς ως αλλαγή στο 83' αντί του Γκατσίνοβιτς και ευελπιστεί αυτή η ολιγόλεπτη συμμετοχή να γίνει το έναυσμα για να επιστρέψει στα γνωστά του στάνταρ και να προσφέρει στην ΑΕΚ, βρίσκοντας σταδιακά τον ρυθμό του μετά από τόσο μεγάλο διάστημα απουσίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Χαμός στο Αγρίνιο - Ένταση στο ημίχρονο - Στο νοσοκομείο ο Τζαβέλλας, τραυματίστηκε από τζάμι! (Vid)

 

 


 

 

 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags