Facebook Pixel ΑΕΚ - Ματίας Αλμέιδα: Τρομερές δηλώσεις Αλμέιδα: "Μετά τον ΠΑΟ ένας κύριος με είπε τρελό επειδή άλλαξα 4 παίκτες"
Ποδόσφαιρο
| 2022-09-17 23:44:00

Τρομερές δηλώσεις Αλμέιδα: "Μετά τον ΠΑΟ ένας κύριος με είπε τρελό επειδή άλλαξα 4 παίκτες"

Sportdog Team
Τρομερές δηλώσεις Αλμέιδα: "Μετά τον ΠΑΟ ένας κύριος με είπε τρελό επειδή άλλαξα 4 παίκτες"

Ατακάρες πέταξε ο Αργεντινός τεχνικός της Ένωσης μετά τη νίκη επί του Παναιτωλικού στο Αγρίνιο.

ΑΕΚ - Ματίας Αλμέιδα: Μετά τη νίκη της ΑΕΚ επί του Παναιτωλικού, ο Ματίας Αλμέιδα αναφέρθηκε στα σχόλια που άκουσε για την τακτική που ακολούθησε στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, αναλύοντας τη φιλοσοφία του.

Αναλυτικά, όσα είπε ο τεχνικός της ΑΕΚ, Ματίας Αλμέιδα στη συνέντευξη Τύπου:

Για το αν ήταν το καλύτερο παιχνίδι της ΑΕΚ: «Ναι συμφωνώ. Είναι κάτι που ψάχναμε. Υπάρχει μια διαδικασία που ακολουθεί η ομάδα. Έχω ψάξει διάφορες διαφοροποιήσεις και σήμερα η ομάδα επιθετικά δημιούργησε. Είχε την κατοχή της μπάλας και παρήγαγε φάσεις».

Για το αν είναι ικανοποιημένος από τις τελικές ενέργειες της ΑΕΚ: «Πάντα όταν αναλύουμε με κρύο κεφάλι, τότε μπορείς να δεις κάποια πράγματα που μπορούν να βελτιωθούν. Η διαφορά με τα προηγούμενα ματς είναι ότι δημιουργήσαμε περισσότερες επικίνδυνες φάσεις. Στην κατοχή και στην πίεση που δουλεύαμε σήμερα προσθέσαμε και αυτό το κομμάτι που μας έλειπε. Θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε, γιατί κανείς δεν συγχωρεί στο ποδόσφαιρο. Όταν έχουμε μια δύο ευκαιρίες θα πρέπει να σκοράρουμε. Τα παιδιά τα πήγανε καλά, διατηρήσανε την υπομονή και τον έλεγχο γνωρίζοντας ότι ο αντίπαλος θα μας περίμενε σε μια ζώνη κοντά στην αντίπαλη περιοχή και γενικά είναι δύσκολο να κάνεις φάσεις για γκολ όταν ο αντίπαλος έχει εννιά παίκτες πίσω. Απαιτείται ακρίβεια και κινητικότητα καθώς και ρίσκα».

Για το ντεμπούτο του Μουκουντί: «Δεν ήταν εύκολο να μπει με τον τρόπο που μπήκε. Τον έβλεπα στις προπονήσεις και όλα αυτά που είχα δει πριν έρθει. Χάρηκα πολύ για τον ίδιο γιατί είναι ένας πολύ καλός επαγγελματίας και πολύ καλός άνθρωπος. Όταν ήρθε του είπα να περιμένει τη στιγμή του όταν του ζητηθεί να παίξει. Δεν είναι μόνο το γκολ αλλά ο τρόπος που μπήκε στο γήπεδο με επαγγελματισμό και σοβαρότητα και για μένα είναι σημαντικό ένας παίκτης που κάνει ντεμπούτο να ξεκινάει με νίκες. Μου άρεσε επίσης ο Ελίασον στο πρώτο του 90λεπτο και γενικά η ομάδα μου άρεσε πολύ».

Για το γεγονός ότι η ομάδα άλλαζε διατάξεις χωρίς να χάνει τη συνοχή και αν αυτό είναι που επιθυμεί, μια ομάδα... χαμαιλέοντα: «Από την πρώτη μέρα που ήρθα, είπα ότι μου αρέσουν οι παίκτες να είναι προσαρμόσιμοι. Έχω επαναλάβει ότι σε όλες τις ομάδες που ήμουν όλοι τρέχουν και όλοι παίζουν. Όλες οι ιδέες που θέλω να εφαρμοστούν δεν μπορώ να πω ότι είναι η απόλυτη αλήθεια, αλλά χρειάζεται μια διαδικασία. Σήμερα άλλαξα τον Πινέδα στη θέση που έπαιζε και τον έβαλα δεξί μπακ. Είναι ένας παίκτης που έχω συνεργαστεί ξανά πριν έρθω εδώ. Με άλλους παίκτες μπορεί να μην το έχω κάνει γιατί δεν με γνωρίζουν καλά ή δεν το έχουμε δουλέψει στην προπόνηση.

Τώρα αν βάλω έναν παίκτη σε κάποια άλλη θέση είναι γιατί το έχω κάνει στην προπόνηση γιατί οι παίκτες ξέρουν ότι μαζί μου υπάρχει διάλογος και εμπιστοσύνη για να μου πουν αν δεν νιώθουν άνετα. Εμείς οι προπονητές αρκετές φορές έχουμε πολλές ιδέες. Όταν προσπαθούμε να τις εφαρμόσουμε τότε αντιλαμβανόμαστε αν δεν αισθάνεται καλά ένας παίκτης. Όταν λοιπόν κάνω μια αλλαγή είναι κατόπιν συζήτησης με τον ίδιο τον παίκτη και εγώ παίρνω τις αποφάσεις. Είναι δύσκολο να τους έχεις χαρούμενους όλους τους παίκτες. Σέβομαι τις απόψεις, αλλά κάνω την προπόνηση κάθε μέρα και ξέρω πόσο μπορεί να αποδώσει ένας παίκτης. Σίγουρα μπορεί να κάνω και λάθος».

Για το γεγονός ότι μετά το 0-1 η ομάδα κυνήγησε και το δεύτερο γκολ και αν είναι ικανοποιημένος από την αλλαγή της φιλοσοφίας της ΑΕΚ σε σχέση με την περσινή σεζόν: «Δεν θα ήθελα να μιλήσω για το παρελθόν. Σέβομαι απόλυτα όσους ήταν εδώ. Εγώ ήρθα σε μια μεγάλη ομάδα όπως είναι η ΑΕΚ. Εγώ γεννήθηκα στη Ρίβερ και έμαθα ότι μπαίνεις για να κερδίσεις. Οι μεγάλες ομάδες πρέπει να είναι πρωταγωνίστριες και εμείς οι προπονητές παίρνουμε ρίσκα. Υπάρχει μια ξεκάθαρη ιδέα. Για να είμαστε πρωταγωνιστές πρέπει να το κυνηγήσουμε και αυτή η ομάδα πρέπει να ψάχνει τη νίκη. Γιατί τέσσερα χρόνια δεν κερδίζει, γιατί κανείς δεν μπορεί να σε βεβαιώσει για το μέλλον. Παίρνεις ένα ρίσκο που δουλεύεις καθημερινά στις προπονήσεις με σοβαρότητα.

Μετά το ντέρμπι στη Λεωφόρο πήγα σε ένα μέρος για κάτι ψώνια και ένας κύριος μου είπε ότι είμαι τρελός. Μου είπε ότι άλλαξα τέσσερις παίκτες ταυτόχρονα όταν η ομάδα έχανε. Για μένα αυτή η σκέψη ήταν λίγο αρνητική γιατί φοβόταν. Και μένα η σκέψη είναι εντελώς διαφορετική. Αν χάνω, τότε το βασικό που θα κάνω είναι να κάνω επιθετικογενείς αλλαγές για να ισοφαρίσω. Αν σκεφτόμουν ότι μου αρέσει η Αθήνα, τότε θα έβαζα τρεις αμυντικογενείς ποδοσφαιριστές για να κρατήσω το σκορ. Εγώ όμως θεώρησα ότι έπρεπε να πάρω το ρίσκο για να ισοφαρίσουμε. Αυτή είναι η ιδέα μου. Πάντα μπορεί να τη φέρουμε εις πέρας αυτή την ιδέα. Φυσικά πάντα θα ψάχνω μια ισορροπία. Δεν θα είμαι πάντα επιθετικογενείς, θα υπάρξουν στιγμές που θα κάνω αλλαγές για να κρατήσω το σκορ. Αλλά αυτή είναι η λογική μου».

 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags