Facebook Pixel Το μεγάλο ρίσκο που αποφάσισε να πάρει και... πληρώνει ο ΠΑΟΚ - Αποκάλυψη για Πρίγιοβιτς
Ποδόσφαιρο
| 2022-09-20 07:00:00

Το μεγάλο ρίσκο που αποφάσισε να πάρει και... πληρώνει ο ΠΑΟΚ - Αποκάλυψη για Πρίγιοβιτς

Sportdog Team
Το μεγάλο ρίσκο που αποφάσισε να πάρει και... πληρώνει ο ΠΑΟΚ - Αποκάλυψη για Πρίγιοβιτς

Σε μία μεγάλη ομάδα όπως είναι ο ΠΑΟΚ δεν αρμόζει να κλαίγεται πάνω από το καμένο γάλα επειδή η νίκη σε ένα ματς χάθηκε, όπως χάθηκε κόντρα στον ΟΦΗ.

Όλοι έχουμε διαπιστώσει ότι ο ΠΑΟΚ είναι φέτος «δυσκοίλιος» στο γκολ, απλώς η ισοπαλία με τον ΟΦΗ «πόνεσε» τα μέλη της ομάδας και τον κόσμο της γιατί ήταν το καλύτερο φετινό παιχνίδι της από πλευράς παραγωγής φάσεων. Αλλά, ας μη γελιόμαστε, όταν δεν μπορείς να «τελειώσεις» ένα ματς με ευκαιρίες σαν κι αυτές του Ολιβέιρα στο πρώτο μέρος ή του Μπράντον στο 85’ όταν ο Αντρίγια του έκανε πάρε βάλε πάσα και φλερτάρεις συνεχώς με το στραβοπάτημα, αυτό μοιραία θα έρθει.

Υπήρξαν και άλλες μεγάλες φάσεις όπως η κεφαλιά του Κουλιεράκη από το κόρνερ του Νάρεϊ στην αρχή του δευτέρου μέρους, αλλά από έναν πιτσιρικά, στόπερ, όπως είναι ο Κρητικός είναι παράλογο να ζητάμε ευθύνες για ένα γκολ που έχασε ένα διαπιστώνουμε ότι παιχνίδι με παιχνίδι γίνεται διαρκώς καλύτερος και βάζει σταθερά νέα στοιχεία στον τρόπο που αγωνίζεται.

Το πρόβλημα για τον ΠΑΟΚ είναι ότι τα γκολ δεν έρχονται από τους παίκτες που πληρώνονται γι’ αυτή την δουλειά. Ο Μπράντον και, κατά κύριο λόγο, ο Ολιβέιρα είναι κάτω από τα αναμενόμενα σε αυτόν τον τομέα και αυτό έχει για τον Δικέφαλο τις συνέπειες που είδαμε. Ο Ισπανός, βέβαια, είχε ενταχθεί στην ομάδα με συγκεκριμένη ταμπέλα «καλής ρεζέρβας» το καλοκαίρι όταν αποφασίστηκε, με συγκεκριμένο μπάτζετ, να αποκτηθεί μετά την παραχώρηση του Τσόλακ κι ενώ υπήρχε η αίσθηση ότι ο τραυματισμός του Ολιβέιρα στα πλευρά δεν ήταν σοβαρός.

Κι ο Λουτσέσκου γνώριζε ότι πρέπει να κάνει υπομονή

Κατά συνέπεια, το μεγάλο παράπονο για τα λίγα γκολ βαραίνει τον Πορτογάλο. Δεν ξέρω πόσοι από εσάς ακούσατε ή διαβάσατε τις δηλώσεις του στο συνδρομητικό κανάλι στο pregame του αγώνα με τον ΟΦΗ. Ο 31χρονος φορ ζήτησε από τον κόσμο να κάνει υπομονή και θα βάλει τα δυνατά του για να γίνει ο ίδιος παίκτης που ήταν στο παρελθόν. Βέβαια, οι φίλοι του ΠΑΟΚ δεν πρόλαβαν να τον ζήσουν καθόλου στα ντουζένια του, αφού λίγες εβδομάδες μετά την έλευσή του στον Δικέφαλο τραυματίστηκε σε παιχνίδι με την Μποέμιανς και έμεινε στα πιτς σχεδόν όλη την περσινή περίοδο. Οπότε δεν μπορεί κανείς να αποδώσει ευθύνη στον Λουτσέσκου που επέμεινε να δοθεί σε εκείνον και όχι σε άλλον (για παράδειγμα στον Πρίγιοβιτς που ο Ιβάν Σαββίδης είχε ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας μαζί του) το κοντά ένα εκατομμύριο ευρώ, για την ακρίβεια λίγο πάνω από 900.000 ευρώ, που προοριζόταν για τον βασικό φορ της ομάδας. Ο Ρουμάνος τεχνικός ήθελε έναν παίκτη με δυνατότητα να κουβαλά καλύτερα την μπάλα, να συμμετέχει και στο build up ενίοτε και να μπορεί να βγει και λίγο έξω από το κουτί. Δεν τον είδαμε να παίζει πολύ πριν τον τραυματισμό του, οπότε δεν γίνεται να μπούμε σε υποθετική συζήτηση για το τι θα πετύχαινε αν ήταν υγιής.

Τα όποια ερωτήματα αφορούν στις επιλογές από τον περασμένο χειμώνα και έπειτα. Σε κάθε εξίσωση που αφορούσε στους επιθετικούς της ομάδας, το όνομα του Νέλσον ήταν πάντα στις βασικές επιλογές. Τον Ιανουάριο η ΠΑΕ αποφάσισε να κάνει δεκτά τα πέντε εκατομμύρια της Σάρλοτ για τον Σφιντέρσκι γιατί επέστρεψε ο Τσόλακ από την Μάλμε και έχοντας δανεικό τον Ακπομ και σίγουρα και του χρόνου τον Ολιβέιρα, ο Πολωνός «ήταν καλύτερο να φύγει». Σήμερα μετρά 10 γκολ σε 28 ματς με τον αμερικανικό σύλλογο, με πιο πρόσφατο το μπάζερ μπίτερ πριν δύο μέρες. Το καλοκαίρι ο Ακπομ επέστρεψε στην Αγγλία (προφανώς μπορεί να είναι ερώτημα αν θα ήταν καλύτερα να παραμείνει ακόμη μία χρονιά δανεικός από την Μίντλεσμπρο, σε σχέση με το να αποκτηθεί ο Μπράντον) και έτσι το καλοκαίρι ο ΠΑΟΚ βρέθηκε να έχει δύο φορ πρώτης γραμμής, τον Ολιβέιρα και τον Τσόλακ και τον νεαρό Κούτσια από πίσω.

Η αλήθεια είναι ότι μεταξύ των δύο τα μηνύματα που έστελνε ο Λουτσέσκου ήταν ότι ο Ολιβέιρα προοριζόταν ως η βασική επιλογή του και αυτό ώθησε τον Κροάτη, με την σύμφωνη γνώμη του ΠΑΟΚ, να ψάχνει ομάδα. Μετά από λίγες εβδομάδες παρουσίας στην Ρέιντζερς και με εννιά γκολ σε 13 ματς, είναι λογικό να φουντώνει η συζήτηση για το αν ο Λουτσέσκου σωστά επέμεινε να βλέπει τον Ολιβέιρα και όχι τον Τσόλακ ως βασικό. Αυτή είναι μία σύγκριση που θα συντροφεύει τον ΠΑΟΚ σε όλη την διάρκεια της σεζόν. Η γνώμη του Λουτσέσκου βάρυνε καταλυτικά στο να πάρει ο ΠΑΟΚ το ρίσκο να βασιστεί σε έναν φορ που προέρχεται από χρονιά χιαστών και, προφανώς, την υπομονή που ζητά ο 31χρονος Πορτογάλος από τους φίλους του ΠΑΟΚ την έχει ζητήσει και από το ίδιο το τεχνικό τιμ.

Το ερώτημα είναι πόσο θα χρειαστεί ο ΠΑΟΚ να κάνει υπομονή μέχρι να πάρει μπρος ο Πορτογάλος, τι αντοχές θα έχει να απορροφά κραδασμούς αν χάνονται βαθμοί όπως χθες και, εν τέλει, αν ο Νέλσον μπορεί να είναι ο ίδιος παίκτης που ήξερε ο 53χρονος τεχνικός πριν τον φέρει στην Τούμπα.

ΠΗΓΗ: metrosport.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σκασμένοι ΠΑΟΚτσήδες: "Φορ 1 εκατ. δεν βάζει γκολ - Χειρότεροι από Τσόλακ - Επειγόντως Γκαρσία"!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags