Facebook Pixel Άρης: Τρίβει τα... χέρια του ο Καρυπίδης - Παίκτης του Άρη υπερδιπλασίασε την αξία του και σκάνε προτάσεις!
Ποδόσφαιρο
| 2022-09-22 15:42:00

Τρίβει τα χέρια του ο Καρυπίδης - Παίκτης του Άρη υπερδιπλασίασε την αξία του και σκάνε προτάσεις!

Sportdog Team
Τρίβει τα χέρια του ο Καρυπίδης - Παίκτης του Άρη υπερδιπλασίασε την αξία του και σκάνε προτάσεις!

Ο υπερδιπλασιασμός της χρηματιστηριακής αξίας του (στο transfermarkt) αν μη τι άλλο επιβεβαιώνει την αλματώδη άνοδό του κι αυτή αποτυπώνεται μέσα από τις προτάσεις ή τις κρούσεις που δέχεται ο Άρης για την παραχώρησή του.

 

Άρης: Λίγες ημέρες μετά την αγορά των δικαιωμάτων του παίκτη από την Μπορντό, η χρηματιστηριακή αξία του Ντάνιελ Μαντσίνι παρουσίασε πτωτική πορεία, μάλιστα κατρακύλησε έως και στα 500.000 ευρώ. Η δυσκολία προσαρμογής σε συνδυασμό με τη μεταγραφή του σε υποδεέστερο Πρωτάθλημα σε σχέση με το ελληνικό ήταν οι δύο βασικοί λόγοι. Τότε εκτιμήθηκε ότι ο Αρης δεν θα είχε τη δυνατότητα απόσβεσης των περίπου 500.000 ευρώ που είχε δαπανήσει για την απόκτησή του 75% των δικαιωμάτων του. 

Μετά την πρώτη κακή χρονιά, ήρθε η δεύτερη η οποία ήταν καλύτερη του αναμενομένου ενώ η περσινή ήταν η πιο παραγωγική της χρονιάς του με πέντε γκολ και ισάριθμες ασίστ. Φαίνεται όμως ότι το ταβάνι του Αργεντίνου είναι αρκετά υψηλότερο καθώς φέτος άρχισε με τρία γκολ και δύο ασίστ αν και στην περίπτωσή του οι αριθμοί δεν είναι ενδεικτικοί της προσφοράς του στην ομάδα καθότι εξελίχθηκε σε ό,τι πιο σταθερό έχει να παρουσιάσει η επιθετική γραμμή του Αρη.

Αυτή τη στιγμή η χρηματιστηριακή αξία του προσδιορίζεται στα 2.000.000 ευρώ. Στους παράγοντες που την καθορίζουν είναι και η ζήτηση που έχει στην αγορά όπως ασφαλώς και τα ποσά που προσφέρονται. Φέτος, οι «κίτρινοι» είχαν προτάσεις για την πώληση του Μαντσίνι και η κοστολόγησή του δεν απείχε αρκετά από το ποσό που αναγράφεται στο transfermarkt. Ο Αρης θα μπορούσε να παραχωρήσει τον ποδοσφαιριστή στη ρωσική Σαμάρα έναντι ενός ποσού της τάξεως των 1.5 εκατομμυρίων ευρώ ενώ απέρριψε και την πρόταση της Ομόνοιας η οποία με τα bonus έφτανε τα 1.7 εκατ. ευρώ. 

Απάντησε αρνητικά γιατί δεν ικανοποιήθηκε από το οικονομικό σκέλος της πρότασης καθώς επίσης και γιατί αντιλαμβάνεται πλέον ότι η αρχική απαίτηση ενός ποσού της τάξεως των 2 εκατ. ευρώ μάλλον δεν είναι αντιπροσωπευτικό της ποδοσφαιρικής αξίας του παίκτη. Αυτό θέλησε να εξηγήσει και στον ίδιο και δεν αποκλείεται να αναλάβει σχετικό ρόλο ο Αλαν Παρντιου. Η ειδική αναφορά του Βρετανού τεχνικού στον 26χρονο χαφ δεν ήταν τυχαία καθώς έδειξε πόσο πολύ υπολογίζει το project Μαντσίνι αλλά και τη διάθεσή του να συμβάλλει στην αύξηση της χρηματιστηριακής αξίας του. 

Πηγή: metrosport.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags