Facebook Pixel Ολυμπιακός - Εστεμπάν Καμπιάσο: Αυτή είναι η πρόταση Μαρινάκη σε Καμπιάσο - Ανατροπή μετά το πρώτο... όχι - Δεν τον "έφαγε" ο Μίτσελ
Ποδόσφαιρο
| 2022-09-22 10:00:00

Αυτή η πρόταση Μαρινάκη σε Καμπιάσο - Ανατροπή μετά το πρώτο... όχι - Δεν τον "έφαγε" ο Μίτσελ!

του Παναγιώτη Νικολάου
Αυτή η πρόταση Μαρινάκη σε Καμπιάσο - Ανατροπή μετά το πρώτο... όχι - Δεν τον "έφαγε" ο Μίτσελ!

Τι ζήτησε ο Αργεντινός από τους Πειραιώτες και ποιος ο ρόλος του! Ο Αργεντινός βρέθηκε στη λίστα των υποψηφίων για να αναλάβουν την τεχνική ηγεσία της ομάδας, ωστόσο προτιμήθηκε ο Ισπανός λόγω εμπειρίας. Γιατί όμως η περίπτωσή του παραμένει... ζεστή, ποια η δική του επιθυμία και ποιο το πλάνο του συλλόγου.
 

Ο Ολυμπιακός κατέληξε στην επιλογή του Μίτσελ για τη διαδοχή του Κάρλος Κορμπεράν, με τον Ισπανό τεχνικό να κερδίζει την κούρσα από τα διάφορα ονόματα -ορισμένα εξ' αυτών πολύ ηχηρά- που ακούστηκαν για τον πάγκο των πρωταθλητών Ελλάδας.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει η περίπτωση του Εστεμπάν Καμπιάσο, ο οποίος "έπαιξε" ως αουτσάιντερ για την τεχνική ηγεσία του Ολυμπιακού. Με την εν λόγω φημολογία μάλιστα να έχει ξεκινήσει ήδη πριν από το ντέρμπι με τον Άρη, που σήμανε το τέλος της σύντομης εποχής Κορμπεράν στο Λιμάνι.

Τροφή στα σενάρια έδωσε το γεγονός ότι ο οργανισμός του Ολυμπιακού έχει σε απεριόριση εκτίμηση του Αργεντινό, από την περίοδο που φόρεσε τη φανέλα της ομάδας, αφήνοντας τις καλύτερες των εντυπώσεων για την κλάση, τον επαγγελματισμό και το ήθος του.



Πράγματι η περίπτωση του Καμπιάσο απασχόλησε τον Ολυμπιακό και φυσικά δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο, μιάς και στο παρελθόν το όνομα του σπουδαίου παλαίμαχου άσου έχει εμπλακεί ξανά σε σενάρια περί πιθανής επιστροφής του στον σύλλογο.


Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ιθύνοντες των πρωταθλητών Ελλάδας ήρθαν σε επαφή με τον Καμπιάσο, αφού υπήρξε η σκέψη να του δοθεί το χρίσμα του νέου προπονητή. Εντούτοις, οι Ερυθρόλευκοι δεν προχώρησαν στην υλοποίηση αυτής της ιδέας, κυρίως επειδή δεν θέλησαν να πάρουν το ρίσκο. Ο Καμπιάσο δεν έχει μεγάλη εμπειρία από πάγκους, έχοντας εργασθεί μόνο ως βοηθός προπονητή στην Εθνική Κολομβίας το 2018.

Τη δεδομένη χρονική στιγμή οι διοικούντες του Ολυμπιακού ένιωσαν πως η ομάδα χρειάζεται έναν έμπειρο και "ψημένο" τεχνικό, ικανό στη διαχείριση κρίσεων αλλά και στον τρόπο διαχείρισης αστέρων όπως οι Μαρσέλο και Χάμες. Άλλωστε, ούτε ο Κορμπεράν διέθετε εμπειρία σε συνθήκες πρωταθλητισμού, με συνέπεια να "λυγίσει" από την πίεση και τις απαιτήσεις του Ολυμπιακού.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, ο Καμπιάσο ήθελε πολύ να αναλάβει ως πρώτος προπονητής, όμως από τη στιγμή που οι Ερυθρόλευκοι επέλεξαν άλλο δρόμο, του πρότειναν να πάρει πόστο στον σύλλογο. Ωστόσο, δεν βρήκαν τον Αργεντινό "ζεστό" σε αυτή την προοπτική, με συνέπεια οι δύο πλευρές να μην προχωρήσουν σε συνεργασία.

Παρ' όλα αυτά, άνθρωποι που γνωρίζουν το πώς λειτουργεί ο Ολυμπιακός τονίζουν με νόημα ότι δεν πρέπει να ξεγράψουμε τον Καμπιάσο. Οι σχέσεις του με τον σύλλογο παραμένουν εξαιρετικές και αν ο Αργεντινός δεν βρει άμεσα νέο σταθμό στην καριέρα του, δεν αποκλείεται οι συζητήσεις με τους Πειραιώτες να αρχίσουν εκ νέου. Για την ανάληψη πόστου σε πρώτη φάση και βλέπουμε...

 

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ανατροπή με Φορτούνη - "Δύσκολες" οι σχέσεις του με Μίτσελ - Γι’ αυτό ήθελε να τον διώξει ο Μαρτίνς!

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags