Facebook Pixel Χάσαμε αλλά δεν χαθήκαμε! Η Κύπρος του Κετσμπάγια κέρδισε την Ελλάδα
| 2022-09-24 23:41:00

Χάσαμε αλλά δεν χαθήκαμε! Η Κύπρος του Κετσμπάγια κέρδισε την Ελλάδα (ΒΙΝΤΕΟ)

του Παναγιώτη Νικολάου
Χάσαμε αλλά δεν χαθήκαμε! Η Κύπρος του Κετσμπάγια κέρδισε την Ελλάδα (ΒΙΝΤΕΟ)

Με γκολ του Τζιωνή η Μεγαλόνησος επικράτησε 1-0 της Εθνικής μας σε ένα παιχνίδι που η γαλανόλευκη δεν καιγόταν.

Η Κύπρος επικράτησε 1-0 την Ελλάδα και πραγματοποίησε την πρώτη της νίκη επί της εθνικής μας σε επίσημο παιχνίδι από το 1981. Η ομάδα του Γκουστάβο Πογέτ δέχτηκε για πρώτη φορά γκολ στο Nations League, ενώ με το αποτέλεσμα μπήκε φωτιά στη βαθμολογία, από τη 2η θέση και κάτω.

Η Ελλάδα έχει 12 βαθμούς και είναι πρώτη, ακολουθεί Κόσοβο με 6, Βόρειος Ιρλανδία και Κύπρος με 5.

Ο Γκουστάβο Πογέτ παρέταξε την Εθνική με τον Σιώπη στον άξονα και τον Δουβίκα στην κορυφή της επίθεσης αντί του τραυματία Παυλίδη. Στο 4-2-3-1 του Ουρουγουανού τεχνικό, τερματοφύλακας ήταν ο Βλαχοδήμος, με Τσιμίκα, Χατζηδιάκο, Μαυροπάνο και Μπάλντοκ αποτελούν την τετράδα της άμυνας. Στο κέντρο τοποθετήθηκαν Σιώπης με Κουρμπέλης και τριάδα πίσω από τον φορ αγωνίστηκαν Δουβίκας με Μπακασέτας, Πέλκας και Μασούρας.

Σε ένα παιχνίδι που δεν είχε τρομερό άγχος, καθώς είχε εξασφαλίσει την άνοδο στη δεύτερη... κλάση του Nations League, η Ελλάδα μπήκε αρκετά δυνατά στο παιχνίδι και απείλησε στο 4'. Ήταν μία ευκαιρία που δεν χάνεται. Ο Τσιμίκας σέντραρε από δεξιά, ο Μασούρας στο δεύτερο δοκάρι έκοψε με το κεφάλι στον Δουβίκας παρότι ήταν προ κενής εστίας σημάδεψε εκτός. Η εθνική μας πίεζε ψηλά αλλά δεν έβρισκε διαδρόμους προς την εστία του Παναγή και έτσι επιχειρούσε μακρινά σουτ. Από το 17' όμως η Κύπρος βγήκε μπροστά.

Αρχικά ο Λοΐζου απώλεσε εξίσου τρομερή ευκαιρία, αλλά στο 18' ύστερα πολύ ωραία συνεργασία, ο Κάστανος έβγαλε με όμορφη κάθετη τον Τζιωνή τετ α τετ με τον Βλαχοδήμο, τον οποίο και νίκησε για το 1-0. Αυτό ήταν το πρώτο γκολ που δεχόταν η χώρα μας στη διοργάνωση. Μέχρι στιγμής είχε μηδέν παθητικό.

Η Ελλάδα μετά από δύο λεπτά ήρθε πολύ κοντά στην ισοφάριση. Ύστερα από μπαλιά του Μπάλντοκ από δεξιά, η μπάλα πέρασε από τον Δουβίκα με τον Πέλκας να αστοχεί εξ επαφής.

Στο 23' οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που βρέθηκαν μια ανάσα από ένα δεύτερο γκολ. Αυτή τη φορά όμως ο Βλαχοδήμος είχε απάντηση απέναντι στον Σωτηρίου. Στη συνέχεια η Κύπρος έδωσε χώρο στην Ελλάδα που έβγαλε προσπάθειες, δεν ήταν όμως ικανές να βάλουν σε κίνδυνο την εστία του Παναγή. Και αυτό ήταν το πρόβλημα της Εθνικής. Ότι είχε στιγμές, αλλά δεν τις αξιοποίησε κατάλληλα.

Στο δεύτερο μέρος η Ελλάδα προσπάθησε να επαναφέρει τις ισορροπίες. Λαβώθηκε όμως με τον τραυματισμό του Μπακασέτα που έφυγε τραυματίας στο 58', δίνοντας τη θέση του στον Ιωαννίδη που ντεμπούταρε στα γαλανόλευκα. Η εθνική μας έβγαλε δύο πολύ σημαντικές ευκαιρίες στη συνέχεια, στο 63' με τον Μασούρα, τον οποίο έκοψε ο Ρομπέρζ και ένα λεπτό αργότερα με τον Φούντα, το βολέ του οποίου απέκρουσε ο Παναγή και στη συνέχεια η μπάλα βρήκε στο δοκάρι. Η μεγαλύτερη στιγμή πάντως που χάθηκε ήταν αυτή του 75'.

Η φάση ήταν προϊόν πίεσης. Ο Ιωαννίδης εκμεταλλεύτηκε το λάθος που έκανε ο Κάστανος, μπήκε από τα δεξιά στην περιοχή, αλλά ο Παναγή απέκρουσε σε κόρνερ. Στο 86' η Ελλάδα έχασε άλλη μία καλή στιγμή με τον Μασούρα, να ανακόπτεται από τον Ρομπέρζ, ενώ ένα λεπτό αργότερα, ακυρώθηκε τέρμα του Φούντα, καθώς ο Μπουχαλάκης υποδείχτηκε σε θέση οφσάιντ.

Κύπρος (Τ. Κετσπάγια): Παναγή (42' Μιχαήλ), Ιωάννου (75' Αντωνιάδης), Κατελάρης, Χάμπος, Πιέρος (75' Κακκουλής), Ρομπέρζ, Λοϊζου, Αρτυματάς, Ανδρέου, Τζιωνής (64' Καρώ), Κάστανος (75' Γκόγκιτς),

Ελλάδα (Γ. Πογέτ): Βλαχοδήμος, Μπάλντοκ, Τσιμίκας, Χατζηδιάκος, Μαυροπάνος, Σιώπης (46' Μπουχαλάκης),, Κουρμπέλης (77' Αλεξανδρόπουλος), Μασούρας, Μπακασέτας (58' Ιωαννίδης), Πέλκας (77' Χατζηγιοβάνης) , Δουβίκας (46' Φούντας)

Διατητής: Aleksei Kulbakov BLR

Boηθοί: Dmitri Zhuk - Oleg Maslyanko BLR

Τέταρτος: Dzmitry Dzmitryieu BLR

VAR: Bartosz Frankowski POL

AVAR: Pawel Pskit POL

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags