Facebook Pixel Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ: "Έρχονται" Μπιλάλ και Ρομάνο στον ΠΑΟ - "Αριστεροπόδαρος εξτρέμ" - Τον... άρπαξε από τον ΠΑΟΚ!
Ποδόσφαιρο
| 2022-10-02 14:30:00

"Έρχονται" Μπιλάλ και Ρομάνο στον ΠΑΟ - "Αριστεροπόδαρος εξτρέμ" - Τον... άρπαξε από τον ΠΑΟΚ!

Του Χρήστου Δημόπουλου
"Έρχονται" Μπιλάλ και Ρομάνο στον ΠΑΟ - "Αριστεροπόδαρος εξτρέμ" - Τον... άρπαξε από τον ΠΑΟΚ!

Το Sportdog σας παρουσιάζει όλα όσα θέλετε να ξέρετε για τον 16χρονο Τιάγκο, γιο του γνωστού σε όλους μας Ντιέγκο Ρομάνο. Η θέση του, το παρελθόν στον ΠΑΟΚ και τι λένε όσοι τον έχουν δει να αγωνίζεται με τα πράσινα.

Ο Ντιέγκο Ρομάνο είναι από τους ξένους παίκτες που ήρθαν στη χώρα μας και... ρίζωσαν! Ο Εργοτέλης τον έφερε το 2008 στην Ελλάδα και την Κρήτη από την αργεντίνικη Σαν Μάρτιν, για να ακολουθήσουν οι μετακινήσεις του σε Ηρακλή, Απόλλωνα Σμύρνης και Εθνικό Πειραιώς κατά σειρά. Σήμερα ο 42χρονος πλέον επιτελικός χαφ συνεχίζει να αγωνίζεται ακόμα, φορώντας τη φανέλα του Άρη Βούλας πια.

Μάλιστα στο παιχνίδι Κυπέλλου του Άρη Βούλας με τον Ναυπακτιακό έγραψε και ιστορία, καθώς έγινε ο μεγαλύτερος σε ηλικία ξένος ποδοσφαιριστής, που αγωνίστηκε ποτέ στο Κύπελλο Ελλάδας σε ηλικία συγκεκριμένα 42 ετών 6 μηνών και 25 ημερών!

Το... αποτύπωμα πάντως του Ρομάνο στο ελληνικό ποδόσφαιρο δεν αφορά μόνο τον ίδιο. Κι αυτό, γιατί ο 16χρονος γιος του εν ονόματι Τιάγκο, αγωνίζεται στις ακαδημίες του ΠαναθηναϊκούΟ Τιάγκο Ρομάνο είναι ένα από τα πολλά project με μεγάλες προοπτικές που υπάρχουν και τα οποία δουλεύουν στα τμήματα υποδομής του Τριφυλλιού, επί ημερών Βαγγέλη Σάμιου.

Δεν είναι τα 2 γκολ που πέτυχε ο 16χρονος αριστεροπόδαρος εξτρέμ, στην πρόσφατη 4άρα του Παναθηναϊκού Κ-17 απέναντι στην αντίστοιχη του ΟΦΗ. Πάνω απ' όλα είναι τα χαρακτηριστικά του. Εξαιρετική τεχνική, χαμηλό κέντρο βάρους, ταχύτητα. Σε επίπεδο στοιχείων μοιάζει αρκετά με τον Ντιέγκο, μόνο που παίζει περισσότερο στη γραμμή και όχι πίσω από τον φορ, όπως δηλαδή ο πατέρας του. Βέβαια, επειδή μιλάμε για ένα παιδί υπό διαμόρφωση, δεν είναι απίθανο να τον δούμε να δοκιμάζεται και σε άλλες θέσεις της επίθεσης, όπως π.χ. στο "10".

"Αν ο Τιάγκο συνεχίσει να δουλεύει όπως τώρα, τότε ο Παναθηναϊκός έχει στα... σπλάχνα του ένα σπουδαίο ταλέντο", λένε άνθρωποι που γνωρίζουν καλά τον νεαρό Αργεντινό. Βέβαια, επειδή πρόκειται για έναν 16χρονο αθλητή, έχει δρόμο ακόμα για να φτάσει στο κατώφλι της πρώτης ομάδας. Σίγουρα, όμως, η υπογραφή του πρώτου επαγγελματικού συμβολαίου προσεχώς θα να είναι μια αρχή. Αυτή τη στιγμή, αν κάποιος παίκτης από τα "φυτώρια" βλέπει πιο καθαρά την πρώτη ομάδα, αυτός είναι ο Αιγύπτιος Μπιλάλ από την Κ-19.

"Ναι, ο γιος μου είναι στην Κ-17 του Παναθηναϊκού και όταν παίζει εκείνος, προτιμώ να πάω να δω το παιχνίδι του, παρά να παίξω στη δική μου ομάδα. Κάπως έτσι καταλαβαίνω ότι τώρα, στα 42 μου, πρέπει να σταματήσω το ποδόσφαιρο. Είναι εξτρέμ, αριστεροπόδαρος και τα πηγαίνει πολύ καλά στον Παναθηναϊκό", είχε δηλώσει στο Sportdog λίγο καιρό πριν ο Ντιέγκο Ρομάνο σχετικά με το γιο του.

Ένα ακόμα ενδιαφέρον στοιχείο που αφορά τον Τιάγκο Ρομάνο, είναι πως ο Παναθηναϊκός τον "τσίμπησε" από τις ακαδημίες του ΠΑΟΚ. Εκεί ήταν που ξεκίνησε ποδοσφαιρικά ο μικρός, πριν το επιτελείο του Τριφυλλιού τον εντάξει (έπειτα από σκάουτινγκ και σχετική έρευνα) στα Πράσινα Τμήματα υποδομής.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags