Facebook Pixel Ελλάδα - Β. Ιρλανδία: Επιστροφή στην... κανονικότητα - Αντέδρασε μετά τη "σφαλιάρα" η Εθνική - Τριάρα με γκολάρες! (Vid)
| 2022-09-27 23:37:00

Επιστροφή στην... κανονικότητα - Αντέδρασε μετά τη "σφαλιάρα" η Εθνική - Τριάρα με γκολάρες! (Vid)

Του Ηλία Λιβάνιου
Επιστροφή στην... κανονικότητα - Αντέδρασε μετά τη "σφαλιάρα" η Εθνική - Τριάρα με γκολάρες! (Vid)

Η Εθνική μας κυριάρχησε στην αναμέτρηση με τους Βορειοιρλανδούς, έδειξε χαρακτήρια μετά την ήττα στην Κύπρο και πήρε άνετη νίκη με 3-1, στην τελευταία αγωνιστική των ομίλων του Nations League

Ελλάδα - Βόρεια Ιρλανδία: Άνετη νίκη για την Εθνική Ελλάδας που επικράτησε με 3-1 της Βόρειας Ιρλανδίας, χάρη στα γκολ των Πέλκα, Μασούρα και Μάνταλου, ενώ το μόνο που κατάφεραν οι φιλοξενούμενοι ήταν να ισοφαρίσουν προσωρινά με το γκολ του Λέιβερι. Μπορεί η χώρα μας στο πρώτο μέρος να δυσκολεύτηκε σχετικά και να πλήρωσε την αμυντική της αδράνεια στη φάση που δέχθηκε την ισοφάριση, ωστόσο στο δεύτερο ημίχρονο ήταν εξαιρετική τόσο στην άμυνα, όσο και στην επίθεση.

Μάλιστα, το γκολ του Μασούρα ήταν προϊόν εξαιρετικής ομαδικής συνεργασίας, ενώ και ο Μάνταλος έβαλε γκολάρα στο 80΄, με την έμπνευση που είχε. Κάπως έτσι, η Ελλάδα πήρε την πρωτιά του ομίλου με 15 βαθμούς και κατάφερε για πρώτη φορά να πάρει την άνοδο στην διοργάνωση, μετά από 2 αποτυχημένες προσπάθειες, ενώ οι Βορειοιρλανδοί έμειναν στους 5 βαθμούς, όσους έχει και η Κύπρος που έχασε με 5-1 από το Κόσοβο!

Το ματς:

Η Εθνική Ελλάδος ξεκίνησε την αναμέτρηση με την Βόρεια Ιρλανδία με τον Μασούρα να δοκιμάζει ένα μακρινό σουτ στο 3΄ χωρίς ιδιαίτερη επιτυχία. Στο 6΄ τραυματίστηκε ο Τόμπσον των φιλοξενούμενων με αποτέλεσμα λίγο αργότερα να γίνεται αναγκαστική αλλαγή από τον Σέιβιλ. Ο συγκεκριμένος τραυματισμός επηρέασε τους φιλοξενούμενους προσωρινά και στο 13΄ ο Πέλκας έδωσε την μπάλα στον Μπακασέτα, ωστόσο το σουτ του κόντραρε στον Φλάναγκαν. Η πίεση όμως απέδωσε, μιας και 1΄ αργότερα ο Πέλκας έκανε το 1-0. 

Σε εκείνο το σημείο ο Μπάλντοκ σέντραρε από τα δεξιά με τον αντίπαλο τερματοφύλακα να κάνει τραγική έξοδο και να πέφτει πάνω σε συμπαίκτη του, κάτι που εκμεταλλεύτηκε ο Πέλκας για να ανοίξει το σκορ και να σημειώσει το δεύτερο προσωπικό του γκολ με την Εθνική.

 

Παρόλα αυτά η Ελλάδα αντί να κυριαρχήσει δέχθηκε άμεση ισοφάριση στο 18΄, με τον Λέιβερι να εκμεταλλεύεται το κενό στην άμυνα και να κάνει το 1-1. To σύνολο του Πογέτ προσπάθησε να αντιδράσει άμεσα και στο 21΄ έχασε τεράστια ευκαιρία για να πάρει εκ νέου προβάδισμα.

 

Ο Μασούρας έκανε το πλασέ, ωστόσο έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι και στη συνέχεια ο Πέλκας αστόχησε σε κενή εστία. Στο 23΄ ο Μαγκένις έκανε κλέψιμο από τον Μάνταλο στο κέντρο του γηπέδου, είδε τον Βλαχοδήμο εκτός εστίας και προσπάθησε να κρεμάσει από πολύ μακριά τον Βλαχοδήμο, ωστόσο το σουτ πέρασε λίγο άουτ.

Στη συνέχεια του πρώτου μέρους ο ρυθμός έπεσε αρκετά, με εξαίρεση ένα σουτ του Μπακασέτα στο 36΄ και μια αδύναμη κεφαλιά του Μαυροπάνου λίγο αργότερα.

Στο δεύτερο μέρος ο Πογέτ αποφάσισε να ξεκινήσει χωρίς αλλαγές και στο 48΄ ο Πέλκας έδωσε την μπάλα στον Μπακασέτα, ο οποίος έδωσε με το στήθος τον Μασούρα, ωστόσο πριν προλάβει να εκτελέσει τον έκοψαν οι φιλοξενούμενοι.

Η πίεση της Εθνικής απέδωσε καρπούς, με τον Μάνταλο να τροφοδοτεί κάθετα στο 55΄ τον Μπακασέτα, ο οποίος τροφοδότησε τον Μασούρα που αυτή τη φορά δεν λάθεψε και έκανε το 2-1.

 

Στο 58΄ η χώρα μας αναπτύχθηκε τρομερά, με τον Μπάλντοκ να βρίσκει τον Μπακασέτας που έδωσε στον Μασούρα ο οποίος έπαιξε το ένα-δύο με τον Ιωαννίδη και ο τελευταίος έκανε μια προσποίηση βρίσκοντας τον Τσιμίκα αλλά το σουτ του τελευταίου μέσα από την περιοχή κόντραρε στα σώματα και πέρασε κόρνερ. Στο 61'  έγινε νέα εξαιρετική κυκλοφορία, με τον Πέλκα να παίζει το ένα-δύο με τον Μπακασέτα και να στρώνει στον Μπάλντοκ που έπιασε γεμάτο σουτ, αλλά κατέληξε λίγο άουτ. 

Η Ελλάδα συνέχισε να απειλεί και στο 65΄ ο Μπάλντοκ σέντραρε, ωστόσο η κεφαλιά του Ιωαννίδη στο πρώτο δοκάρι πέρασε άουτ. Η πίεση της Ελλάδας δικαιώθηκε στο 80΄, όπου ο Μάνταλος έκανε το 3-1, τελειώνοντας το ματς! Ο Μάνταλος βρήκε τον χώρο έξω από την περιοχή, ζύγισε τα πόδια του και με τρομερό σουτ, δεν άφησε περιθώριο αντίδρασης στον Πίκοκ-Φάρελ για το 3-1. 

Στο 89΄ ο Τσιμίκας δεν κατάφερε να σκοράρει σε διπλό χρόνο, παρότι είχε χάσει και πριν μια σημαντική ευκαιρία.

Οι συνθέσεις

ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑΣ: Βλαχοδήμος, Μπάλντοκ, Χατζηδιάκος, Μαυροπάνος, Τσιμίκας, Κουρμπέλης, Μάνταλος (90+2' Γούτας), Μπακασέτας (76' Μπουχαλάκης), Μασούρας (76' Χατζηγιοβάνης), Πέλκας (67' Φούντας), Ιωαννίδης (67' Δουβίκας).

Β. ΙΡΛΑΝΔΙΑ: Φάρελ, Μπράντλεϊ (68' Τσαρλς), Φλάναγκαν, Έβανς, Λιούις (76' Φέργκιουσον), Μακνάιρ, Μακάν, Ντέιβις, Τόμπσον, Μαγκένις (76' ΜακΜέναμιν), Λέιβερι (67' Γουάιτ).

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags