Facebook Pixel Ολυμπιακός - Μίτσελ: Στόπερ από Ελλάδα βρήκε ο Μίτσελ - Από τον Άρη ο… νέος Αβραάμ - "Παίζει και ως αριστερός μπακ"!
Ποδόσφαιρο
| 2022-09-28 10:00:00

Στόπερ από Ελλάδα βρήκε ο Μίτσελ - Από τον Άρη ο… νέος Αβραάμ - "Παίζει και ως αριστερός μπακ"!

του Γιώργου Κτενά
Στόπερ από Ελλάδα βρήκε ο Μίτσελ - Από τον Άρη ο… νέος Αβραάμ - "Παίζει και ως αριστερός μπακ"!

Θα είναι η μεταγραφή που θα καλύψει το κενό στο κέντρο της άμυνας; Οι Πειραιώτες ψάχνουν στην αγορά των ελεύθερων για έναν παίκτη που θα έρθει και θα δώσει έξτρα λύσεις στα μετόπισθεν, ωστόσο δεν αποκλείεται το κενό να καλύφτει και με παίκτη-έκπληξη από τη δεύτερη ομάδα.

Στον Ολυμπιακό βρίσκεται εδώ και δύο μήνες ο Κωνσταντίνος Χρυσόπουλος, στόπερ από την Κ19 του Άρη που ξεχώριζε με την παρουσία του στους Θεσσαλονικείς και έπιασε Λιμάνι και, τώρα, φαίνεται ότι ο Μίτσελ τον έχει ξεχωρίσει ήδη (στην πρώτη του θητεία είχε δώσει ευκαιρία, για παράδειγμα, και στον Μπάμπη Λυκογιάννη από τα τμήματα υποδομής).

Γιατί είναι ο μοναδικός από τη β΄ ομάδα τού Ολυμπιακού που ο Ισπανός τεχνικός κράτησε στου Ρέντη (σε προπονήσεις που είναι υπεράριθμες, άρα δεν υπήρχε καμία πρεμούρα για να μείνει έξτρα παίκτης), πολύ περισσότερο από τη στιγμή που στο υλικό της δεύτερης ομάδας υπάρχουν τόσο ο Κινκουέ όσο και ο Καλογερόπουλος - Δηλαδή στόπερ με μεγάλο εκτόπισμα στην β΄ ομάδα.

Το sportdog επικοινώνησε, αρχικά, με το Στέφανο Μίντζα, δημοσιογράφο που γνωρίζει άριστα το ρεπορτάζ τού Άρη καθώς ο νεαρός στόπερ άρχισε την καριέρα του από την ομάδα Νέων των Κίτρινων.

"Ξεχώρισε με την Κ19 του Άρη, είναι πολύ καλός ποδοσφαιριστής και πέρσι είχε υπογράψει το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο. Ο Μπούργος του είχε δώσει κάποια λεπτά συμμετοχής το καλοκαίρι, φάνηκε ότι μπορεί να υπολογίζει σε αυτόν και να τον χρησιμοποιεί. Ωστόσο δόθηκε δανεικός στον Ολυμπιακό β΄ και από εκεί βλέπουμε ότι τον εμπιστεύεται και ο Μίτσελ στην πρώτη ομάδα του Ολυμπιακού. Είναι παιδί που ξεκίνησε από τον Ποσειδώνα Καλαμαριάς, ομάδα που αναδεικνύει πολλούς ποδοσφαιριστές και είχε πολύ γρήγορη εξέλιξη", ανέφερε ο καλός συνάδελφος στο sportdog για τον Χρυσόπουλο.

"Έτσι ανακάλυψα τον Χρυσόπουλο - Για αυτό του άλλαξα θέση"

Το sportdog είχε επικοινωνήσει πριν από λίγο καιρό και με τον Κώστα Καζάνα, καθώς ο νεαρός προπονητής ήταν ο άνθρωπος που, ως τεχνικός των ακαδημιών του Άρη, είχε δει τον Χρυσόπουλο σε παιχνίδι μεικτών ομάδων και είχε εισηγηθεί την απόκτησή του από τους Θεσσαλονικείς.

Μόνο τυχαίο, άλλωστε, δεν είναι το γεγονός ότι ο Μπούργος τον είχε συμπεριλάβει και στο βασικό στάδιο της προετοιμασίας του συλλόγου το περασμένο καλοκαίρι και είχε μιλήσει με κολακευτικά λόγια για τον νεαρό άσο.

"Τον είχα δει σε παιχνίδι μεικτών ομάδων, ως προπονητής της Κ19 του Άρη. Αγωνιζόταν ως αριστερός μπακ τότε και θεώρησα πως τα φυσικά του προσόντα και τα σωματομετρικά χαρακτηριστικά του ταίριαζαν με τη φιλοσοφία της ομάδας. Έκανα μια πρώτη επαφή με παίκτη και ομάδα και τελικά, είχε έρθει στον Άρη", σχολίασε σχετικά ο Κ. Καζάνας.

Πότε αποφασίσατε να του αλλάξετε θέση;

"Όταν είδαν τα στοιχεία του θεώρησα ότι η θέση του είναι κεντρικός αμυντικός. Τον αξιοποίησα και ως αριστερό μπακ, για να μην του αλλάξω τη θέση κατευθείαν. Τον χρησιμοποίησα και κεντρικό αμυντικό γιατί τα χαρακτηριστικά του ταίριαζαν περισσότερο στη θέση του κεντρικού αμυντικού".

"Δυνατός παίκτης - Αυτά τα προβλήματα αντιμετωπίσαμε - Θυμίζει Αβράμη"

Ποια είναι τα στοιχεία που τον κάνουν να ξεχωρίζει;

"Είναι πολύ δυνατός παίκτης, πολύ καλός στο ψηλό παιχνίδι, αντιμετωπίσαμε κάποια προβλήματα στην αρχή με τα τεχνικά χαρακτηριστικά του, γιατί ήρθε αργά στην ομάδα, 16 ετών, και θα έπρεπε ήδη να τα είχε δουλέψει. Αλλά τα δουλέψαμε μαζί, έπειτα πήγε δανεικός για να παίξει ως κεντρικός αμυντικός, και όταν επέστρεψε ήταν πιο έτοιμος και σε ψυχοπνευματικό επίπεδο και αγωνιστικά".

Μπορούμε να πούμε ότι θυμίζει κάποιον στο παιχνίδι του;

"Τα χαρακτηριστικά του είναι λίγο σαν τον Αβραάμ Παπαδόπουλο, αλλά είναι αριστερόπαδος ο Χρυσόπουλος και θα μπορούσε να παίξει και ως αριστερο μπακ. Είναι ψηλός σαν τον Αβραάμ, καλός στο ψηλό παιχνίδι, δυνατός, πολύ καλός στο 1 με 1".

"Μην προτρέχουμε για Ολυμπιακό - Μπορεί στην πρώτη ομάδα - Αυτό είναι πολύ σημαντικό"

Μπορεί να βρεθεί στην πρώτη ομάδα του Ολυμπιακού;

"Είναι καλός παίκτης, αλλά ας μην προτρέχουμε: Χρειάζεται να καθιερωθεί πρώτα στη β΄ ομάδα, στη β΄ εθνική, να δούμε πόσο μπορεί να προσαρμοστεί σε καταστάσεις ανδρικού ποδοσφαίρου. Γιατί αυτή τη στιγμή έχει εικόνες μόνο από παιδικό ποδόσφαιρο, να δούμε πώς αντιμετωπίζει την κατάσταση αυτή. Σίγουρα έχει τα στοιχεία για να παίξει στην πρώτη ομάδα, αλλά να δούμε πόσο μπορεί να αντεπεξέλθει".

Πώς θέλετε να κλείσουμε τη συνομιλία μας;

"Είναι πολύ σημαντικό ότι μπορεί να παίξει πάνω από μια θέσεις. Επίσης, θεωρώ ότι επειδή αυτό που έχουμε δει από τον παίκτη δεν είναι τελειοποιημένο, λόγω του ότι άργησε η εκπαίδευσή του στις ακαδημίες σε επίπεδο ΠΑΕ, έχει πολλά περιθώρια βελτίωσης μπροστά του".

 

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Έκπληξη Μίτσελ με Φορτούνη - Βρήκε τον… νέο Καμαρά - Απόφαση για Αλίγιαγιτς, Κίτσο και Ιμπαγάσα!

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags