Facebook Pixel Ολυμπιακός - Κώστας Φορτούνης: Έκπληξη Μίτσελ με Φορτούνη - Βρήκε… νέο Καμαρά - Απόφαση για Αλίγιαγιτς, Κίτσο και Ιμπαγάσα
Ποδόσφαιρο
| 2022-09-27 10:00:00

Έκπληξη Μίτσελ με Φορτούνη - Βρήκε τον… νέο Καμαρά - Απόφαση για Αλίγιαγιτς, Κίτσο και Ιμπαγάσα!

του Παναγιώτη Νικολάου
Έκπληξη Μίτσελ με Φορτούνη - Βρήκε τον… νέο Καμαρά - Απόφαση για Αλίγιαγιτς, Κίτσο και Ιμπαγάσα!

Πότε θα παίξει ο Έλληνας άσος και τι "ανακάλυψε" ο Ισπανός προπονητής! Μόλις λίγες ημέρες μετά την επιστροφή του στου Ρέντη, σηκώνει μανίκια και αλλάζει τους Πειραιώτες. Η προετοιμασία του "Φορτού" και οι παίκτες από τη δεύτερη ομάδα που ξεχωρίζουν και εξετάζονται για τη συνέχεια.
 

Στην τελική ευθεία έχει μπει η επιστροφή του Κώστα Φορτούνη στις αγωνιστικές υποχρεώσεις του Ολυμπιακού, όπως προκύπτει από την όλο και καλύτερη παρουσία του καθημερινά στου Ρέντη.

Ο 29χρονος άσος ανεβάζει ρυθμούς στις προπονήσεις και δείχνει όλο και πιο κοντά στο να συμπεριληφθεί, ξανά, στην αποστολή των Πειραιωτών. Μάλιστα ο Φορτούνης θέλει να εκμεταλλευτεί την παρουσία του Μίτσελ στον πάγκο, επιχειρώντας να πείσει τον Ισπανό τεχνικό πως μπορεί να τον εμπιστευτεί για την αποστολή ενόψει του προσεχούς αγώνα πρωταθλήματος με τον Ατρόμητο.

Βέβαια το να επανέλθει ο Φορτούνης είναι ένα ζήτημα, ακόμη, καθώς έχει να παίξει με την πρώτη ομάδα σχεδόν μισό χρόνο. Το άλλο θέμα είναι το πως θα βρει… χώρο στο Ερυθρόλευκο ρόστερ, όταν στη θέση του παίζουν αυτή τη στιγμή οι Χάμες, Μπιέλ και δευτερευόντως Βαλμπουενά.

Πάντως, ο Έλληνας δείχνει σιγά-σιγά να βρίσκει σιγά-σιγά τα πατήματα του και δεν είναι τυχαίο πως έχει ξεχωρίσει σε όλα τα φιλικά που έχουν γίνει στου Ρέντη τον τελευταίο μήνα, είτε κόντρα στη δεύτερη ομάδα είτε απέναντι σε συλλόγους που φιλοξενούνται.

Πάντως, ο Μίτσελ αφού… τρέξει την «εκκαθάριση» στο ρόστερ της πρώτης ομάδας, θα μελετήσει πολύ προσεκτικά και τους παίκτες της δεύτερης ομάδας, καθώς υπάρχει πολύ ταλέντο και παίκτες που έχουν έρθει για να κάνουν το παραπάνω βήμα.

«Ξεχωρίζει ο Αλίγιαγκιτς - Πολύ καλός ο μικρός Ιμπαγάσα»

To Sportdog.gr επικοινώνησε και με τον Σάκη Τσιώλη, προπονητή της Καλαμάτας, ο οποίος είχε αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό β’. Οι Πειραιώτες είχαν ηττηθεί 3-0 και ο έμπειρος κόουτς ανέλυσε όσα έγιναν στο χορτάρι.

"Ήταν πολύ ενδιαφέρον παιχνίδι και για τις δύο ομάδες, ισάξιο, με πολύ καλή ταχύτητα και ποιότητα. Αυτό μας έδωσε τη δυνατότητα να δούμε πού βρισκόμαστε απέναντι σε οργανωμένες ομάδες, με οργανωμένο παιχνίδι. Ο Ολυμπιακός έχασε το πέναλτι και κάποιες ευκαιρίες που θα μπορούσαν να είχαν διαμορφώσει με άλλον τρόπο το σκορ", ανέφερε αρχικά ο Σ. Τσιώλης για τη νίκη της Καλαμάτας και στη συνέχεια πρόσθεσε:

"Αν και θέλεις πάντα τη νίκη, αυτό που έχει ενδιαφέρον σε μια προετοιμασία και σε ένα τέτοιο φιλικό είναι το συμπέρασμα για να δεις αν στηρίζεται στο σύστημα στην αξιολόγηση που έχεις κάνει: Αν έχουμε το γρήγορο ποδόσφαιρο που θέλουμε, αλλά και η ομάδα που θέλουμε να πρωταγωνιστήσει χρειάζεται να έχει επιθετικότητα - Από την επιθετική άμυνα, μέχρι να έχει την μπάλα για να επιτίθεται. Πρέπει να δουλεύουμε διαρκώς για να βελτιωνόμαστε και μπορούμε να πούμε ότι είμαστε σε καλό χρονικό σημείο".

"Σημείο αναφοράς για την ομάδα ο Αλίγιαγκιτς - Τζολάκης και Κίτσος"

Ξεχωρίσατε παίκτες του Ολυμπιακού;

"Ο μικρός Ιμπαγάσα είναι πολύ καλός, αριστερά παίζει, ο Τζολάκης επίσης, ενώ πολύ γρήγορος και καλός ήταν και ο Αλίγιαγκιτς: Πολύ καλός στον χώρο, στο 1 με 1 έχει πολύ καλή κατεύθυνση και το νεαρό της ηλικίας του δίνει το δικαίωμα να ψαχτείς ότι μπορεί να γίνει σημείο αναφοράς για την ομάδα".

Πώς είδατε τον Κίτσο που είναι μέλος και της πρώτης ομάδας;

"Ο Κίτσος έχει πολλά στοιχεία και προσόντα, έκανε πολλά με την μπάλα στα πόδια, έχασε μια ευκαιρία, παρόλα αυτά ήταν σε πολύ καλό επίπεδο. Ο Ολυμπιακός τον έχει αξιολογημένο και δεν είναι τυχαίο ότι είναι παίκτης με πολύ ωραία στοιχεία".

"Ποιότητα ο Λάιντνερ - Αυτόν θέλω να πάρω από Ολυμπιακό β΄ στην Καλαμάτα - Θυμίζει Μαντί Καμαρά στα καλά του"

Ο Λάιντνερ, που είναι μεταγραφή της πρωτης ομάδας, αλλά ακόμα δεν έχει ενσωματωθεί τις επίσημες υποχρεώσεις λόγω του διαβατηρίου του;

"Είχε κινητικότητα, έπαιζε αριστερά και δεξιά, ανάλογα τη θέση του ήταν πολύ καλός. Αλλά είναι διαφορετική αντίληψη να παίζεις με την πρώτη ομάδα και να προσπαθείς να σπάσεις την μπάλα με τη μία, και διαφορετικό με τη β΄ ομάδα που στηρίζεται πάνω σε έναν παίκτη τέτοιας ποιότητας". 

Ο Κινκουέ;

"Είναι πολύ καλός, θα τον ήθελα στην ομάδα μου αν μπορούσα να τον πάρω. Μοντέρνος παίκτης, θυμίζει τον Μαντί Καμαρά τότε που έπαιζε με τον Μπουχαλάκη και πήγαινε εξαιρετικά ο Ολυμπιακός".

"8-10 παίκτες για την 18άδα - Έτοιμος ο Ιμπαγάσα για προπονητής στην πρώτη ομάδα - Θα τον έβαζα αντι-Μαρτίνς"

Από όσους είδατε στο φιλικό ποιοι μπορούν να σταθούν στο ροτέισον της πρώτης ομάδας;

"Αυτά τα παιδιά είναι αξιολογημένα για όλες τις θέσεις, ανάλογα με το πού θα έχει ανάγκη η ομάδα να τους παίρνει. Θεωρώ ότι 8-10 παιδιά από αυτά μπαίνουν 18άδα-20άδα εύκολα".

Η β΄ ομάδα πλην ποδοσφαιριστών θα μπορούσε να ετοιμάσει και προπονητή για την πρώτη ομάδα.

"Πολύ ωραίος ο Ιμπαγάσα, καλός, έχει καλή φιλοσοφία στο ποδόσφαιρο, τον ξέρω χρόνια και μιλάμε, μένουμε στην ίδια γειτονιά. Είναι παιδί που βγήκε από τον Ολυμπιακό, είναι είναι έτοιμος ακόμα και τώρα για την πρώτη ομάδα. Δηλαδή κατά την άποψή μου μετά τον Μαρτίνς θα μπορούσε εύκολα να είναι ο Ιμπαγάσα πρώτος προπονητής. Είναι μεγάλο όνομα και έχει προσφέρει πολλά".

 

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Κρίσιμα 24ωρα στο Λιμάνι - Δεν… κινδυνεύει μόνο ο Βρσάλικο - Περιμένουν πολύ χρήμα για δύο παίκτες!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags