Facebook Pixel Ολυμπιακός - Αλέξανδρος Πασχαλάκης: Η κρυφή συμφωνία Πασχαλάκη-Μαρινάκη για τα χρήματα - "Όχι" σε Άραβες, ούτε το σκέφτηκε για ΠΑΟΚ!
Ποδόσφαιρο
| 2022-09-29 14:50:00

Η κρυφή συμφωνία Πασχαλάκη-Ολυμπιακού για τα χρήματα - "Όχι" σε Άραβες, ούτε το σκέφτηκε για ΠΑΟΚ!

Οι Μιχείες
Η κρυφή συμφωνία Πασχαλάκη-Ολυμπιακού για τα χρήματα - "Όχι" σε Άραβες, ούτε το σκέφτηκε για ΠΑΟΚ!

Γιατί περίμενε τρεις μήνες, τι έγινε στην Τούμπα και ποιους απέρριψε! Ο Ευάγγελος Μίχος, που αποκάλυψε πρώτος στην Ελλάδα τις επαφές Ολυμπιακού - Πασχαλάκη τον Μάιο, κλείνει την υπόθεση με ένα ρεπορτάζ που σας μεταφέρει όλα όσα έγιναν το φετινό καλοκαίρι. Η... τρέλα του Έλληνα κίπερ να υπογράψει στο Λιμάνι, οι λόγοι που καθυστέρησε, τα χρήματα που θα πάρει και οι συναντήσεις που έγιναν στο Φάληρο.
 

Έπρεπε να φτάσουμε μια ημέρα πριν κλείσει το μεταγραφικό παράθυρο για τους ελεύθερους παίκτες αλλά και να τραυματιστεί σοβαρά ο Βατσλίκ, ώστε να κλείσει τελικά στον Ολυμπιακό η "κλεισμένη" από το καλοκαίρι μεταγραφή του Αλέξανδρου Πασχαλάκη!

Η υπόθεση του τερματοφύλακα της Εθνικής Ελλάδας, που... κυκλοφορούσε ελεύθερος στην αγορά από την 1η Ιουλίου μπορεί να είναι και μοναδική. Ως προς το γεγονός ο τι περίμενε ...στωικά σχεδόν τρεις (3) μήνες τον Ολυμπιακό - χωρίς να χάσει την πίστη του (σε αυτά που είχε ακούσει ή και συμφωνήσει με "ερυθρόλευκους" αξιωματούχους) - για την ημέρα ή το βράδυ εκείνο, που επιτέλους θα "άλλαζαν οι συνθήκες" έτσι ώστε ο πρώην βασικός γκολκίπερ του ΠΑΟΚ να μπορεί να... περάσει στους Πρωταθλητές Ελλάδας. Και μετά απο αρκετές ανατροπές τα κατάφερε (ραν)!

Ο Πασχαλάκης - που δεν είχε και δεν έχει κάποιο αποκλειστικό ατζέντη, δεν ανήκει σε κάποιο μανατζερικό Γραφείο - μαζί με την σύντροφό του, Ειρήνη Παπαδοπούλου, είχε πάρει μια απόφαση (κοινής) ζωής. Να εγκατασταθεί μόνιμα στην Αθήνα, να ζήσει στα νότια προάστια (μαζί με την αγαπημένη του) και να παίξει στον Ολυμπιακό. Προκειμένου δε να τα καταφέρει έκανε πολλές παραχωρήσεις/υποχωρήσεις και μεγάλη υπομονή, πήρε και...ρίσκο καριέρας.

1) στο ξεκίνημα του μεταγραφικού καλοκαιριού ο Πασχαλάκης έχει τις πρώτες επαφές του με τον Ολυμπιακό, με πρόσωπο - κλειδί να κάνει το "προξενιό". Όπως είχε αποκαλύψει αποκλειστικά η στήλη ο διεθνής κίπερ βρέθηκε τότε πολύ κοντά στο να υπογράψει στους "ερυθρόλευκους", μάλιστα έκανε και δυο ραντεβού με την (πρώην) γενική διευθύντρια των Πρωταθλητών, Λίνα Σουλούκου. Η "δουλειά"  προχώρησε, υπήρξε αρχική συμφωνία και στο οικονομικό και στην χρονική διάρκεια, αλλά... κάπου/κάποιοι την "πάγωσαν" (ενδεχομένως λόγω... αντιδράσεων). Η μεταγραφή όμως, του Πασχαλάκη δεν ναυάγησε, του είπαν να... περιμένει μέχρι να "ωριμάσουν οι συνθήκες"!!

2) Πασχαλάκης και Ειρήνη Παπαδοπούλου αποφασίζουν να... εμπιστευτούν αυτές τις "φωνές" και να... επενδύσουν στο "ερυθρόλευκο όνειρο" του άσου. Κάπως έτσι ο Πασχαλάκης τον περασμένο Ιούλιο αρνείται το "χρυσάφι" από Αραβία, μια προσφορά που σύμφωνα με το περιβάλλον του ήταν με 7ψηφιο νούμερο, τρενάρει το ενδιαφέρον της Μαρσέιγ (ο κόουτς Τούντορ τον ήθελε για δεύτερο εκεί) και γενικά στις βολιδοσκοπήσεις από ομάδες κι ατζέντηδες το...παίζει δύσκολος και με πολύ υψηλό κασέ. Υψηλότερο από τις 750.000 ευρώ που πήρε την τελευταία του σεζόν στον ΠΑΟΚ!!

3) πόσο ήθελε ο Πασχαλάκης τον Ολυμπιακό φάνηκε με το... καλημέρα. Δέχθηκε να πάει με συμβόλαιο που οι φιξ αποδοχές του θα ήταν κάτω από τις 450.000 ευρώ ετησίως. Δεν είχε πρόβλημα με το οικονομικό, αλλά σύμφωνα με τον αστικό μύθο αυτό που είχε ζητήσει ήταν να μην διαρρεύσει η εν λόγω συμφωνία. Δηλαδή πως θα υπέγραφε στον Ολυμπιακό με λιγότερα χρήματα από όσα έπαιρνε (750 χιλιάρικα) στον "δικέφαλο" και πολύ λιγότερα απο αυτά που ζητούσε έξω στην αγορά ως free agent!!

4) με τον ΠΑΟΚ ο Πασχαλάκης ποτέ δεν μπήκε ουσιαστικά σε διαπραγμάτευση για την ανανέωση του. Παρότι προερχόταν απο μια σούπερ σεζόν και ο Ραζβάν Λουτσέσκου τον ήθελε για να μείνει. Ο διεθνής κίπερ ήξερε πως ο Μπότο θα έφερνε άλλον, νεότερό του τερματοφύλακα, για βασικό κι ενώ είχε λάβει τα μηνύματα πως η όποια συμφωνία ανανέωσης αν γινόταν θα γινόταν με... γενναίο ψαλίδι στις αποδοχές του (τουλάχιστον 35%)!! Ο Πασχαλάκης που κάποια στιγμή την περασμένη σεζόν μέχρι και στα χέρια πιάστηκε με οπαδούς του ΠΑΟΚ που τον έβριζαν στα επίσημα της Τούμπας, προτιμούσε και για λόγους εγωισμού να πάει ως δεύτερος στον Ολυμπιακό παρά να μείνει ...δεύτερος στον "δικέφαλο".

5) καθώς οι εβδομάδες περνούσαν ο Πασχαλάκης μέσα στον Αύγουστο ξαναπλησιάζει κοντά στο να ανακοινωθεί από τον Ολυμπιακό. Είναι τότε που η στήλη μαθαίνει και αποκαλύπτει για μια συνάντηση/συζήτηση που είχε στο "Καραϊσκάκης" με τον Βαγγέλη Μαρινάκη! Προφανώς εκεί επανεπιβεβαιώνεται η προφορική συμφωνία που υπάρχει μεταξύ των δυο πλευρών κι ανανεώνεται ο χρόνος που θα πρέπει να περιμένει μέχρι να "ωριμάσουν οι συνθήκες" για να υπογράψει (κανονικά) και να ανακοινωθεί. Το happy end για μια ακόμη φορά θα πάρει αναβολή, θα καθυστερήσει ξανά αρκετά κι αφού πρώτα χρειαστεί να περάσει από... Συμπληγάδες!

6) περνάει και ο Αύγουστος έρχεται ο Σεπτέμβριος, με τον Βατσλίκ να δίνει δυο διαδοχικές ευρωπαϊκές προκρίσεις στον Ολυμπιακό αλλά και την μεταγραφή του Κρίστινσον σε ξένη ομάδα να χαλάει, η ομάδα να μην τραβάει, να υπάρχει γκρίνια, να ακολουθεί μπαράζ μεγάλων μεταγραφών στους "ερυθρόλευκους" και τους ...Πασχαλάκη-Κασάμι να περιμένουν την σειρά τους στο φινάλε. Ελεύθεροι άλλωστε ήταν και είχαν περιθώριο ως τις 30 Σεπτέμβρη. Κάπου εκεί όμως, εμφανίζεται ο... παράγοντας Μίτσελ, με τον νέο προπονητή - σε αντίθεση με τον Κορμπεράν - να ζητάει κάποια στιγμή να μπει τέλος στις μεταγραφές και να μην θέλει ενίσχυση με ελεύθερους!

7) ο Πασχαλάκης που σε όλο αυτό το διάστημα  κι ενω συνεχίζει να περιμένει το... τελικό σινιάλο απο τον Ολυμπιακό, είχε εγκατασταθεί μόνιμα στην Αθήνα και έκανε προπονήσεις μαζί με τους Χρήστο Δώνη/Νίνη, προτάθηκε από ατζέντηδες ως ελεύθερος και σε ομάδες στην Ισπανία (Βαλένθια) και την Πρεμιερ Λιγκ (Νιουκάστλ) που έψαχναν αναπληρωματικούς τερματοφύλακες όταν προέκυψε ανάγκη (τραυματισμοί στο ρόστερ τους). Με το σκωτσέζικο ντους να ...λούζει τον Πασχάλακη αφού την προηγούμενη εβδομάδα εμφανιζόταν στα ρεπορτάζ έτοιμος να υπογράψει στον Ολυμπιακό και την τελευταία να κόβεται λόγω...Μίτσελ. "Χρειάστηκε" να κτυπήσει σοβαρά στον ώμο ο Βατσλίκ στον αγώνα της Τσεχίας, να βγει η πρώτη διάγνωση πως θα μείνει στα πιτς τουλάχιστον για 2 με 3 μηνες και έτσι να... φέξει στον Πασχαλάκη αφού άρον, άρον ο Ολυμπιακός τον πέρασε απο εξετάσεις και τον υπέγραψε!  Έτσι κι αλλιώς κλεισμένος από τους "ερυθρόλευκους" εδώ και σχεδόν 3 μήνες ήταν...

 

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μεγάλη... γκάφα Μαρτίνς με Βρσάλικο - Εντολή Μίτσελ για Μαρσέλο - Γι’ αυτό δεν παίζει ο Βραζιλιάνος! 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags