Facebook Pixel ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός: Το Πράσινο "τρένο" πέρασε με ανατροπή και από την Τούμπα!
Ποδόσφαιρο
| 2022-10-02 23:25:00

Το Πράσινο "τρένο" πέρασε με ανατροπή και από την Τούμπα - Πήρε πίσω πέναλτι με VAR στο 90’!

Το Πράσινο "τρένο" πέρασε με ανατροπή και από την Τούμπα - Πήρε πίσω πέναλτι με VAR στο 90’!

Τρελαίνει κόσμο ο Παναθηναϊκός, που με ανατροπή από δύο γκολ του Αϊτόρ στο δεύτερο ημίχρονο πέρασε και από την Τούμπα, φτάνοντας τους 18 βαθμούς στο πρωτάθλημα! Παραμένει το +7 τόσο από τον ΠΑΟΚ, όσο και από τον Ολυμπιακό για την ΟΜΑΔΑΡΑ του Ιβάν Γιοβάνοβιτς.

Τίποτα, τίποτα δεν τον σταματά! Τι κι αν βρέθηκε για δεύτερο συνεχόμενο ντέρμπι (και μάλιστα εκτός έδρας) πίσω στο σκορ; Ο Παναθηναϊκός έκανε σούπερ δεύτερο ημίχρονο και με ανατροπή δια... ποδός Αϊτόρ, το Πράσινο "τρένο" πέρασε πάνω και από τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα, κάνοντας το απόλυτο με 6x6 στο πρωτάθλημα!

Το ματς

Ένα ντέρμπι με καλό ρυθμό από την αρχή είδαμε στην Τούμπα, καθώς ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκός δημιούργησαν αρκετές (και καλές) ευκαιρίες για γκολ πριν καν τη συμπλήρωση 20 λεπτών. Πρώτος μάλιστα που είχε μοναδική ευκαιρία για το 0-1 ήταν ο Παναθηναϊκός, όταν στο 12' ο Τσέριν έβγαλε σε πλάγιο τετ-α-τετ τον Αϊτόρ, με τον Κοτάρσκι όμως να νικά τον Ισπανό και να κρατά ανέπαφη την εστία του!

Ό,τι δεν πέτυχε ο Αϊτόρ στο 12ο λεπτό το έκανε στο 18' ο Ολιβέιρα, όταν ο Αουγκούστο τσίμπησε φανταστικά την μπάλα με "τακουνάκι", η μπάλα αφού πέρασε κάτω από τα πόδια του Σένκεφελντ έφτασε στον Πορτογάλο φορ, με τον τελευταίο να γίνεται αποδέκτης και με συρτό δεξί πλασέ να νικά τον Μπρινιόλι για το 1-0 του ΠΑΟΚ! Ο Ολιβέιρα είχε απειλήσει με κεφαλιά ακριβώς κι ένα λεπτό πριν, μετά από ωραία σέντρα του Λύρατζη, ωστόσο η... προειδοποιητική βολή φαίνεται πως δεν έγινε αντιληπτή στην πράξη από τους Πράσινους.

Από το προβάδισμά τους και μετά οι γηπεδούχοι ανέβασαν κι άλλο ρυθμό (χωρίς βέβαια φάσεις), με το Τριφύλλι στον αντίποδα να μην μπορεί ούτε να κρατήσει την μπάλα, ούτε σε επόμενο βήμα φυσικά να απειλήσει. Οι Ασπρόμαυροι ήταν φανερό ότι έκαναν μακράν το καλύτερό τους ημίχρονο στη σεζόν, έχοντας εγκλωβίσει στο χορτάρι τον Παναθηναϊκό.

Σε μια προσπάθεια να επέμβει στο ματς, ο Γιοβάνοβιτς άλλαξε πλευρές τους Μπερνάρ και Αϊτόρ, μετατοπίζοντας ειδικότερα τον Βραζιλιάνο στο αριστερό άκρο. Μετά το γκολ, κυριολεκτικά, η επόμενη τελική που έγινε ήταν ένα μακρινό σουτ του Νάρεϊ στο 31', το οποίο μπλόκαρε σταθερά ο Μπρινιόλι. Το 1-0 του ημιχρόνου ήταν ένα αποτέλεσμα δίκαιο, με βάση την εικόνα των δύο ομάδων στον αγώνα.

Με την εκκίνηση στο δεύτερο μέρος Λουτσέσκου και Γιοβάνοβιτς δεν προχώρησαν άμεσα σε κάποια αλλαγή, με τους Πράσινους να παρουσιάζονται πάντως κατά πολύ βελτιωμένοι. Στο 49' ο Αϊτόρ από δεξιά έκανε μία επικίνδυνη σέντρα-σουτ, με τον Κοτάρσκι να μπλοκάρει μεν αλλά να δυσκολεύεται κάπως στο να κρατήσει την μπάλα και να μην περάσει τη γραμμή.

Η παραπάνω φάση με τον Ισπανό εξτρέμ αποδείχθηκε προειδοποιητική. Κι αυτό, γιατί στο 51' κι έπειτα από εκπληκτική διαγώνια μακρινή μπαλιά του Πέρεθ, ο Αϊτόρ βγήκε ξανά στο τετ-α-τετ, πέρασε με ντρίπλα και τον Κοτάρσκι, στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα προ κενής εστίας για το 1-1 του Παναθηναϊκού!

Τα πράγματα έγιναν χειρότερα για τον ΠΑΟΚ, όταν ο Δικέφαλος του Βορρά κλήθηκε να παίξει ουσιαστικά χωρίς φορ και με τον Μπίσεσβαρ να καλύπτει τη θέση, μετά την αναγκαστική αλλαγή (σ.σ. λόγω τραυματισμού) του Ολιβέιρα στο 57'. Η πρώτη απειλητική στιγμή για τους Θεσσαλονικείς στην επανάληψη ήρθε στο 64', όταν ο Ζίβκοβιτς πάσαρε μέσα στην περιοχή στον Αουγκούστο, με τον Βραζιλιάνο να πλασάρει και η μπάλα να περνά λίγο έξω από το δεξί κάθετο δοκάρι του Μπρινιόλι. Στη συγκεκριμένη φάση, οι παίκτες του Τριφυλλιού διαμαρτυρήθηκαν έντονα για επιθετικό φάουλ του Ζίβκοβιτς στον Σένκεφελντ.

Ο Παναθηναϊκός στο 69' κέρδισε πέναλτι με τον Σπόραρ, όταν ο Κοτάρσκι σε προσπάθειά του να σταματήσει μια κεφαλιά του Σλοβένου, τον βρήκε με γροθιά στο πρόσωπο. Ο διαιτητής έκανε χρήση VAR και on field review, υποδεικνύοντας (ορθώς) την παράβαση. Ο Αϊτόρ έστησε την μπάλα στα 11 βήματα και με εύστοχη εκτέλεση στην αριστερή γωνία, σκόραρε ξανά για το 2-1 και τη μεγάλη ανατροπή του Τριφυλλιού!

Στις καθυστερήσεις ο ρέφερι έδωσε πέναλτι αυτή τη φορά στον ΠΑΟΚ, σε μαρκάρισμα που είδε του Μάγκνουσον πάνω στον Κωνσταντέλια. Ωστόσο σωστά με χρήση VAR και on field review εκ νέου η απόφαση πάρθηκε πίσω, καθώς ο Ισλανδός στόπερ δεν είχε καμία επαφή με τον παίκτη του ΠΑΟΚ. Έτσι το 2-1 παρέμεινε μέχρι το σφύριγμα της λήξης, με τον Παναθηναϊκό να παίρνει ένα σπουδαίο διπλό με ανατροπή στην Τούμπα για το 6x6!

Οι ενδεκάδες

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Λύρατζης (86' Κωνσταντέλιας), Ίνγκασον, Νάσμπεργκ, Βιεϊρίνια (77' Τσαούσης), Ντάντας (76' Ελ Καντουρί), Κούρτιτς (86' Γκορντεζιάνι) , Νάρεϊ, Αουγκούστο, Ζίβκοβιτς, Ολιβέιρα (57' Μπίσεσβαρ).

Παναθηναϊκός (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Σάντσες, Σένκεφελντ, Μάγκνουσον, Χουάνκαρ, Ρούμπεν, Κουρμπέλης, Τσέριν, Μπερνάρντ, Αϊτόρ (90+7' Σάρλια), Μπερνάρ (90' Γκάνεα), Σπόραρ (85' Ιωαννίδης).

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags