Facebook Pixel ΠΑΟΚ: Πυρά από παλαίμαχο του ΠΑΟΚ - Αυτό είναι το μεγάλο πρόβλημα - Τι είπε για Βιεϊρίνια
Ποδόσφαιρο
| 2022-10-03 21:46:00

Πυρά από παλαίμαχο του ΠΑΟΚ - Αυτό είναι το μεγάλο πρόβλημα - Τι είπε για Βιεϊρίνια

Sportdog Team
Πυρά από παλαίμαχο του ΠΑΟΚ - Αυτό είναι το μεγάλο πρόβλημα - Τι είπε για Βιεϊρίνια

Σε ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης μίλησε παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του Δικεφάλου του Βορρά και αναφέρθηκε στην εικόνα της ομάδας μετά την ήττα από τον Παναθηναϊκό.

Νέτο Γκουερίνο: Στο Metropolis 95.5 και την εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» φιλοξενήθηκε ο παλαίμχος ποδοσφαιριστής του Δικεφάλου του Βορρά και μίλησε για το ρεκόρ συμμετοχών του στον ΠΑΟΚ που ισοφάρισε ο Βιεϊρίνια και την φετινή ομάδα.

Για το ρεκόρ συμμετοχών στον ΠΑΟΚ που κατέχει πλέον με τον Βιεϊρίνια: «Το ξέρω και όταν βγήκε στην επιφάνεια εγώ είχα περίπου 10 συμμετοχές παραπάνω από τον Βιεϊρίνια. Μακάρι όλοι οι διαγωνισμοί να ήταν σε αυτό το επίπεδο. Να κρίνουν κάποιον με συμμετοχές, γκολ, παραστάσεις. Είναι όμορφο γιατί έκανες τη δουλειά, έδινες το 100% και έρχεται η αναγνώριση. Αισθάνομαι πολύ όμορφα που έχω το ρεκόρ για 39 χρόνια. Δεν μπορούμε να συγκρίνουμε τα πρωταθλήματα γιατί τα περισσότερα χρόνια είχε 16 ομάδες αλλά σήμερα έχει και πλέι οφ. Σημασία έχουν οι παραστάσεις, για να φτάσει κάποιος εδώ σημαίνει ότι έκανε τη δουλειά του και έρχεται η αναγνώριση. Παντού όπου πάω έρχονται να μου πουν μια κουβέντα για τον ΠΑΟΚ. Θέλω να συγχαρώ τον Αντρέ, είναι σωστός οικογενειάρχης, ΠΑΟΚτσής και πιστεύω θα μείνει μαζί μας για πολλά χρόνια».

Για το ότι και οι δύο τους είναι σαν Έλληνες: «Εγώ πήρα ελληνική υπηκοότητα και πήγα και στρατιώτης. Από το 89 έχω ταυτότητα. Υπηρέτησα στο Καμπάνη στο Κιλκίς και μετά ήρθα στο Σέδες».

Αν σταματούσε τώρα αν ήταν στη θέση του Βιεϊρίνια: «Το πιο δύσκολο πράγμα είναι να φύγεις από τη συνήθεια. Ο χώρος των αποδυτήριων, τα παιχνίδια, ο κόσμος, το χειροκρότημα. Όταν το κάνεις για πολλά χρόνια και φύγεις, μετά σου είναι παράξενο. Οι αποφάσεις παίρνονται όχι από συναισθήματα αλλά από λεπτομέρειες. Θέλει μια πολύ καλή διαχείριση, μην περιμένουμε από τον Βιεϊρίνια να κάνει την κούρσα πάνω κάτω 10 φορές. Γιατί όταν γίνει γρήγορη αντεπίθεση, τα χαφ δεν καλύπτουν καλά. Νομίζω ότι ο παίκτης που παίζει αμυντικό χαφ πρέπει να έχει τα μάτια του όχι 14 αλλά 18 για το πού δημιουργείται η επίθεση των αντιπάλων. Ονόματα δε λέω τα βλέπετε. Αλλά όταν ανεβαίνει 10 φορές το μπακ, από τις 10 ευκαιρίες οι 2 θα γίνουν γκολ».

Για τον φετινό ΠΑΟΚ: «Νομίζω όχι μόνο εγώ αλλά το 80% του κόσμου δεν πρέπει να είναι ικανοποιημένοι. Δεν κάνω κριτική αλλά εκτίμηση με όσα βλέπω. Αργούμε πολύ να φτάσουμε στην επίθεση. Όταν ο ΠΑΟΚ παίζει στην έδρα του πρέπει να κάνει τουλάχιστον 10 φάσεις. Είναι αργή η ανάπτυξη από το κέντρο στην επίθεση, να βγει η καλή πάσα. Θα το κρίνει ο προπονητής, εγώ λέω την άποψή μου. Μια φάση καλή έκανε ο ΠΑΟΚ και μπήκε το γκολ. Όταν είχε έρθει ο Ζίβκοβιτς ήταν φανταστικός, τώρα τον βλέπω να δίνει την μπάλα πίσω», είπε ο Νέτο Γκουερίνο.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags