Facebook Pixel Βόμβες Καλεντερίδη στον Σαββίδη! Παρών στη νέα Τούμπα – Σύμβουλος Ερντογάν απειλεί την ΑΕΚ
| 2022-10-04 14:10:00

"Βόμβες" Καλεντερίδη στον Σαββίδη! Παρών στη νέα Τούμπα – Σύμβουλος Ερντογάν απειλεί την ΑΕΚ

Sportdog Team
"Βόμβες" Καλεντερίδη στον Σαββίδη! Παρών στη νέα Τούμπα – Σύμβουλος Ερντογάν απειλεί την ΑΕΚ

Αποκαλύψεις από τον στρατηγικό αναλυτή για τη Νέα Φιλαδέλφεια! Θα συμμετάσχει στις διαδικασίες για το γήπεδο του ΠΑΟΚ λόγω παράδοσης. Ευχήθηκε και στον Παναθηναϊκό.

Συγκλονιστικές αποκαλύψεις έκανε ο Σάββας Καλεντερίδης στην εκπομπή του Παντελή Σαββίδη! Ο στρατηγικός αναλυτής, εκτός από τα ζητήματα που αφορούν τα εθνικά συμφέροντα της πατρίδας μας, μίλησε για τα εγκαίνια του γηπέδου της ΑΕΚ και σχολίασε τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν από Ελλάδα και Τουρκία. Υποστήριξε, ότι σύμβουλος του Ερντογάν απείλησε ότι θα κάνουν το γήπεδο της ΑΕΚ μια μέρα και αυτό τζαμί, όπως τον ιστορικό ναό της ορθοδοξίας, στην Κωνσταντινούπολη. Παράλληλα υποστήριξε, ότι από τις συγκονιστικότερες στιγμές της εκδήλωσης ήταν η ανάκρουση του εθνικού ύμνου που τον έψαλλαν 33.000 άνθρωποι, αλλά και η εκτέλεση του πυρρίχου χορού στη σέντρα του γηπέδου.

Έκανε όμως και μία αποκάλυψη! Υποστήριξε, ότι υπάρχουν πιθανότητες να συμμετάσχει στις διαδικασίες για το γήπεδο του ΠΑΟΚ, λόγω της παράδοσης που έχει η ομάδα η οποία και αυτή έχει προσφυγικές καταβολές ως σύλλογος Κωνσταντινουπολιτών. Στο τέλος της αναφοράς του ευχήθηκε και στον Παναθηναϊκό να αποκτήσει γήπεδο.

Δείτε την παρέμβασή του επικεφαλής του www.infognomonpolitics.gr:

Διαβάστε την τοποθέτηση του:

Ως πρόσφυγας η ΑΕΚ εδώ και 19 χρόνια, γυρνούσε από γήπεδο σε γήπεδο και από συνοικία σε συνοικία. Λάθη προηγούμενων διοικήσεων αλλά και ανταγωνισμοί, πιστεύω και ανούσιοι, δεν επέτρεψαν στην ΑΕΚ να αποκτήσει γήπεδο! Τελικά αφού προσπέρασε, πραγματικά ανυπέρβλητα εμπόδια, με τη βοήθεια ορισμένων φίλων της ομάδας τελικά είδατε αυτό το γήπεδο που εγκαινιάστηκε.

Όσον αφορά την κριτική αυτού του συνδικαλιστικού οργάνου καλλιτεχνών για το άγαλμα του Δικέφαλου αετού. Υπάρχει μία άποψη, ότι η κριτική αυτή πηγάζει από το γεγονός, ότι ο κ. Μελισσανίδης δεν έδωσε το έργο να το κάνει ένας Έλληνας καλλιτέχνης και προτίμησε έναν ξένο. Αυτό δεν έγινε επειδή απαξίωσε τους Έλληνες καλλιτέχνες. Έγινε επειδή ο συγκεκριμένος καλλιτέχνης ειδικεύεται σε έργα τέτοιου ύφους. Έχει κάνει έργα σε άλλες ομάδες, είναι παγκοσμίως γνωστός. Αν αυτό δεν άρεσε σε ορισμένους που θεωρούν, ότι αυτό θα πυροδοτήσει εθνικιστικές εξάρσεις, νομίζω, ότι είναι αυθαίρετες εκτιμήσεις. Οτιδήποτε φυσιολογικό γι'αυτούς που είναι στα άκρα, το θεωρούν και αυτοί άκρο. Όλα αυτά είναι τραβηγμένα και παρακινδυνευμένα. Σε κανέναν δεν δημιουργούνται συνειρμοί που να παραπέμπουν σε συνειρμούς. Ο Δικέφαλος αετός, στη συντριπτική πλειονότητα των φιλάθλων, στην ΑΕΚ αλλά και στον ΠΑΟΚ, έχει αποχωριστεί από το βυζαντινό παρελθόν. Είναι έμβλημα των ομάδων, μέχρι εκεί και τίποτα άλλο.

Εκτός από αυτούς, ενοχλήθηκαν και οι Τούρκοι. Δεν το συνδέω. Ενοχλήθηκαν με το όνομα “Αγιά Σοφιά”, τον πυρρίχιο χορό, αλλά και τον Ματθαίο Τσαχουρίδη, τον οποίο στην ουσία απέκλεισαν από την τελετή απονομής πρωταθλήματος της ομάδας της Τραπεζούντας, την Τράμπζονσπορ. Τον απέκλεισαν επειδή είναι υποστηρικτής της Γενοκτονίας, κάτι που ο μουσικός δεν έκρυψε ποτέ. Είχαμε δημοσιεύματα και από τον σύμβουλο του Ερντογάν, Ιμπραήμ Καραγκιούλ. Για όσους δεν το γνωρίζουν, το γήπεδο έχει 45 πύλες, στις οποίες τοποθετήθηκαν ονόματα πόλεων, από την Ανατολική Θράκη, την Κωνσταντινούπολη, τον Πόντο, τη Μικρά Ασία και την Καππαδοκία. Όπως είπε και ο κ. Μελισσανίδης στην ομιλία του, όσοι μπαίνουν από αυτές τις πύλες και αντικρίζουν το όνομα κάθε θύρας, θα νιώθουν, ότι μπαίνουν στην πατρίδα τους. Και γι'αυτό είπε γι'αυτό το βίντεο, ότι θα είναι μία πατρίδα μέσα στην πατρίδα. Δεν υπάρχει κανένας αλυτρωτισμός και εθνικισμός. Αυτά τα λένε άνθρωποι που αδυνατούν να προσαρμοστούν στον 21ο αιώνα και ζούνε στο παρελθόν. Αδυνατούν να αντιληφθούν αυτήν την έννοια των μηνυμάτων που εκπέμπει αυτό το γήπεδο. Είναι ένα σύγχρονο γήπεδο, το καλύτερο σίγουρα της Ελλάδας και από τα καλύτερα της Ευρώπης.

Είχε πάρα πολύ σημαντικές στιγμές στα εγκαίνια. Κορυφαία στιγμή κατά την άποψή μου ήταν, όταν 33.000 άνθρωποι έψελναν όλοι μαζί τον εθνικό ύμνο. Επίσης κορυφαία στιγμή ήταν η είσοδος των βετεράνων που είναι η ιστορία της ομάδας. Για μένα κορυφαία στιγμή ήταν και η είσοδος 60 σωματείων μικρασιατικών, ποντιακών, καππαδοκικών και θρακικών, για πρώτη φορά ενωμένοι οι προσφυγικοί σύλλογοι έκαναν την είσοδό τους στο γήπεδο. Όσο διαρκούσε αυτή η παρέλασή τους, για να πάρουν τη θέση τους στην τελετή, οι παρουσιαστές εναλλάξ προσφωνούσαν τα ονόματα των πόλεων από τις θύρες. Επίσης σημαντική στιγμή ήταν η μεστή και γεμάτη μηνύματα ομιλία του Οικουμενικού Πατριάρχη. Ως Πόντιος ήταν και τεχνικά άρτια η παρουσίαση των 60 χορευτών που χόρεψαν τον πυρρίχιο χορό στο κέντρο του γηπέδου.

Ήταν μία γιορτή του ποδοσφαίρου. Επειδή έβαλα τη ζωντανή μετάδοση των εγκαινίων και στο κανάλι μου είδα ότι είχαμε εκατοντάδες μηνύματα. Όχι μόνο από την Ελλάδα αλλά και από την Τουρκία. Πραγματικοί φίλαθλοι χάρηκαν με αυτά τα εγκαίνια. Είναι κερδισμένο το ποδόσφαιρο. Θα είμαι παρών λόγω και παράδοσης στα εγκαίνια ίσως και στις διαδικασίες κατασκευής του νέου γηπέδου του ΠΑΟΚ. Πιστεύω, ότι και εκεί, καθότι σύλλογος Κωνσταντινουπολιτών και αυτός, θα ζήσουμε μεγαλειώδεις στιγμές. Πραγματικά εύχομαι και ο Παναθηναϊκός να αποκτήσει το γήπεδό του, διότι όταν υπάρχουν καλά και ασφαλή γήπεδα, πιστεύω, ότι ποιοτικά αυτός που κερδίζει είναι το ποδόσφαιρο, αλλά και οι φίλαθλοι.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags