Facebook Pixel Παναθηναϊκός - Γιάννης Γκούμας: "Μέχρι τέλους για πρωτάθλημα ο ΠΑΟ - Θα... επιστρέψει ο Ολυμπιακός - Μικρός ήμουν ΑΕΚ"!
Ποδόσφαιρο
| 2022-10-05 15:58:00

Γκούμας: "Μέχρι τέλους για πρωτάθλημα ο ΠΑΟ - Θα... επιστρέψει ο Ολυμπιακός - Μικρός ήμουν ΑΕΚ"!

Sportdog Team
Γκούμας: "Μέχρι τέλους για πρωτάθλημα ο ΠΑΟ - Θα... επιστρέψει ο Ολυμπιακός - Μικρός ήμουν ΑΕΚ"!

Ο παλαίμαχος άσος εξήγησε πως "με τις έξι πρώτες αγωνιστικές κανείς δεν κατακτάει το πρωτάθλημα", αποθεώνοντας όμως συνολικά τον Παναθηναϊκό και τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς για τη μέχρι τώρα παρουσία τους στο πρωτάθλημα.

Ο Γιάννης Γκούμας μίλησε στο ραδιόφωνο της ΕΡΑ ΣΠΟΡ, υπογραμμίζοντας μεν ότι τίποτα δεν έχει κριθεί στο πρωτάθλημα παρά τη διαφορά που έχει πάρει ο Παναθηναϊκός, πλέκοντας παράλληλα δε το εγκώμιο του Ιβάν Γιοβάνοβιτς.

Αναλυτικά όσα είπε ο Γκούμας μιλώντας στην ΕΡΑ ΣΠΟΡ:

Για την εικόνα του Παναθηναϊκού στο πρωτάθλημα: "Άξια ο Παναθηναϊκός έχει αυτή τη διαφορά. Οι άλλες ομάδες έχουν μικροπροβλήματα. Υπάρχει συγκεκριμένη ταυτότητα από τον Γιοβάνοβιτς που φαίνεται στον αγωνιστικό χώρο. Με τις έξι πρώτες αγωνιστικές κανείς δεν κατακτάει το πρωτάθλημα. Θέλω να δω τη διάρκεια. Θα το διεκδικήσει μέχρι τέλους το πρωτάθλημα ο Παναθηναϊκός. Είναι σε καλό δρόμό.Το ότι έκανε δύο ανατροπές με ΑΕΚ και ΠΑΟΚ δείχνει ότι έχει η ομάδα πίστη στον εαυτό της. Φαίνεται να έχε αφήσει πίσω τις κακές στιγμές του παρελθόντος. Ο Γιοβάνοβιτς έχει περάσει στους παίκτες ότι δεν αρκεί να βγαίνει τρίτος και τέταρτος. Ξέρει τι εστί Παναθηναϊκός. Πρέπει να είναι πρωταγωνιστής και όχι κομπάρσος. Η φιλοσοφία του Γιοβάνοβιτς ακολουθείται από όποιον παίκτη κι αν παίζει. Το παιχνίδι του Παναθηναϊκού είναι κυριαρχικό. Προσπαθεί με τα δικά του όπλα να παίρνει τα παιχνίδια και να μην περιμένει τον αντίπαλο να κάνει λάθος. Οι νίκες φέρνουν αυτοπεποίθηση. Ξοδεύτηκαν μεγάλα ποσά για παίκτες, κάτι που παλιότερα δεν γινόταν".

Για τους βασικούς αντιπάλους του Παναθηναϊκού για τον τίτλο: "Ο Ολυμπιακός πήρε πολλούς παίκτες τον Σεπτέμβριο. Δεν είναι έτοιμος. Μέσα στο επόμενο 15νθήμερο θα βρει τη χημεία που χρειάζεται. Έχει κάνει καλές μεταγραφές. Θα κάνει το come back. Θα είναι ένας από τους διεκδικητές του τίτλου. Το νέο γήπεδο θα δώσει ώθηση στην ΑΕΚ. Θα είναι η δύναμη της με τον κόσμο. Κι αυτή είναι καινούργια ομάδα. Θα είναι μέχρι τέλους στη διεκδίκηση του τίτλου. Ο ΠΑΟΚ έχει αποδυναμωθεί. Ο Λουτσέσκου μπορεί να δώσει λύσεις και στα δύσκολα. Ο Άρης πολύ δύσκολα θα αντέξει ως το τέλος να είναι στις πρώτες θέσεις, παρότι είναι καλή ομάδα με καλούς παίχτες".

Για το ότι όταν μικρός υποστήριζε την ΑΕΚ: "Ισχύει. Επειδή ήμουν μικρός ένας μεγαλύτερος από το χωριό με φόβο και με μπούλινγκ προσπαθούσε να μας κάνει ΑΕΚ. Το λέγαμε από φόβο. Αυτά ήταν στα παιδικά χρόνια όπου προσπαθούσαν να επιβληθούν ο ένας στον άλλον".

Για τη γενικότερη κατάσταση στο ελληνικό ποδόσφαιρο: "Με λυπεί ότι το ελληνικό ποδόσφαιρο είναι στάσιμο. Η Super League 2 δεν έχει αρχίσει. Πουθενά τον κόσμo δεν συμβαίνει αυτό, να μην έχει αρχίσει επαγγελματική κατηγορία. Δείχνει την κατάντια του ποδοσφαίρου μας. Φαίνεται κι από το ranking της Eθνικής και ότι μόνο ο Ολυμπιακός παίζει Ευρώπη κι αυτός στην τελευταία διοργάνωση που είναι το Conference. Αυτοί που παίρνουν αποφάσεις κοιτούν τα δικά τους συμφέροντα. Tο χειρότερο είναι αυτό που συμβαίνει με τα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα. Παίζουν επειδή το αγαπούν κι όχι για να βγάλουν λεφτά. Διακόπηκαν τα πρωταθλήματα για μια κόντρα που υπάρχει μεταξύ της ΕΠΟ και του υφυπουργού. Σκέφτομαι να πάω στο εξωτερικό και να βρω δουλειά ως προπονητής, επειδή οι συνθήκες εκεί είναι καλύτερες. Εδώ δε σου δίνεται η δυνατότητα να δουλέψεις. Δεν υπάρχουν οι κατάλληλες συνθήκες για να φανείς χρήσιμος. Δεν βλέπω να ξεκινάει σύντομα η Super League 2. Kάθε χρόνο γίνονται τα ίδια και συμβιβαζόμαστε με τα λάθη, χωρίς να κάνουμε τίποτα για να αλλάξουν".

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags