Facebook Pixel ΠΑΟΚ: Έτσι χτίζεται ο νέος ΠΑΟΚ - Συμφωνία Ραζβάν - Σαββίδη - Αυτός ο κορμός και η προοπτική
Ποδόσφαιρο
| 2022-10-05 18:30:00

Έτσι χτίζεται ο νέος ΠΑΟΚ - Συμφωνία Ραζβάν - Σαββίδη - Αυτός ο κορμός και η προοπτική

Sportdog Team
Έτσι χτίζεται ο νέος ΠΑΟΚ - Συμφωνία Ραζβάν - Σαββίδη - Αυτός ο κορμός και η προοπτική

Στο χθεσινό δείπνο διοίκησης και υπευθύνων του αγωνιστικού σχεδιασμού, με την παρουσία των Γιώργου Σαββίδη, Ραζβάν Λουτσέσκου και Ζοσέ Μπότο, συζητήθηκαν αναλυτικά οι αδυναμίες της ομάδας, αλλά και οι προοπτικές που ανοίγονται στον δύσκολο δρόμο της ανανέωσης και της δημιουργίας ενός νέου ισχυρού συνόλου.

 

ΠΑΟΚ: Στο χθεσινό δείπνο διοίκησης και υπευθύνων του αγωνιστικού σχεδιασμού, με την παρουσία των Γιώργου Σαββίδη, Ραζβάν Λουτσέσκου και Ζοσέ Μπότο, συζητήθηκαν αναλυτικά οι αδυναμίες της ομάδας, αλλά και οι προοπτικές που ανοίγονται στον δύσκολο δρόμο της ανανέωσης και της δημιουργίας ενός νέου ισχυρού συνόλου.

Είναι ολοφάνερο πως ο ΠΑΟΚ βρίσκεται σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι. Μπροστά του έχει δύο επιλογές. Την επιστροφή στα πέτρινα χρόνια ή την δημιουργία μίας νέας ομάδας με σχέδιο, προγραμματισμό, σωστές κινήσεις και αποφυγή των λαθών του παρελθόντος και ειδικά των τελευταίων ετών.

Εξαρτάται πάντα κανείς πώς βλέπει το ποτήρι. Μισογεμάτο ή μισοάδειο. Ανάμεσα στην καταστροφή και στον εφησυχασμό, στο ανάθεμα και στις μόνιμες δικαιολογίες μετά από κάθε αποτυχία, υπάρχει και η ενδιάμεση οπτική, που είναι μάλλον και η πιο χρήσιμη, γιατί δεν γίνεται μέρος του προβλήματος, αλλά της λύσης.

Υπάρχει ένα θετικό γεγονός, που δεν είναι ευχολόγια, ή προσπάθεια για “κουκούλωμα” των προβλημάτων, αλλά μία πραγματικότητα. Ποιο είναι αυτό; Πως παρά τα εμφανή και (σοβαρά) λάθη στον αγωνιστικό σχεδιασμό του καλοκαιριού, έχει, ήδη, δημιουργηθεί ένα κράμα παικτών δυναμικής ηλικίας, ένας “κορμός” εφτά – οχτώ ποδοσφαιριστών, πάνω στους οποίους μπορεί να “χτιστεί” ένα ανταγωνιστικό σύνολο για τα επόμενα χρόνια. Είναι κάτι που διαπιστώθηκε και στο χθεσινό δείπνο κορυφής και ασφαλώς γεννά ελπίδες.

ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΑΙΚΤΕΣ ΤΟΥ “ΚΟΡΜΟΥ”

Ποιος είναι αυτός ο κορμός;

Ξεκινάμε από τον Κοτάρσκι. Ο 22χρονος Κροάτης γκολκίπερ έδωσε ήδη διαπιστευτήρια του μεγάλου ταλέντου του. Τα αντανακλαστικά του και η εντυπωσιακή ελαστικότητά του φάνηκαν με την κινηματογραφική ταχύτητα που γύρισε το κορμί του στην προσποίηση του Αϊτόρ στην φάση της ισοφάρισης σε 1-1 (παρότι έμοιαζε απίθανο, λίγο έλειψε να κόψει την μπάλα). Αυτά είναι στοιχεία αξιωσημείωτα και δείχνουν πως ο ΠΑΟΚ βρήκε έναν τερματοφύλακα με προοπτικές για το παρόν και για το μέλλον.

Ο Ίνγκανσον. O Ισλανδός βρίσκεται σε ιδανική ηλικία για στόπερ (29 ετών), έχει εμπειρίες από το εξωτερικό, “έδεσε” με την ομάδα και διαθέτει τα χαρακτηριστικά του ηγέτη της άμυνας.

Ο Αουγκούστο. Ο 25χρονος Βραζιλιάνος ακούει πολλά από την κερκίδα, αλλά μην ξεχνάμε ότι δεν παίζει στη θέση του. Ο Λουτσέσκου τον βάζει επιθετικό χαφ, κι έτσι αναλαμβάνει ευθύνες ανάπτυξης και σκοραρίσματος που δεν αντιστοιχούν στις δυνατότητές του με αποτέλεσμα να έχει υποβαθμίσει ο κόσμος την αξία του. Οι ικανότητές του ως αμυντικό χαφ είναι δεδομένες. Έχει την τεχνική και τις προδιαγραφές για την θέση του σύγχρονο “κόφτη”, υπό την προϋπόθεση, ενός πολύ καλού παρτενέρ δίπλα του.

Ο Ζίφκοβιτς. Ο 26χρονος Σέρβος είναι εγνωσμένης αξίας, ήδη, πολύ έμπειρος, εν ενεργεία διεθνής, με παραστάσεις υψηλού επιπέδου, κάποια στιγμή “κρέμασε” γιατί πέρυσι τα έκανε όλα μόνος του μπροστά, αλλά δεν τίθεται θέμα για την ποιότητά του. Είναι στην καλύτερη ηλικία και για πολλά χρόνια ακόμα στέκεται άνετα σε μία ομάδα με φιλοδοξίες.

Ο Νάρεϊ. 0 28χρονος Γερμανός έδειξε από την αρχή την κλάση του. Δεν χρειάσθηκε καθόλου χρόνο προσαρμογής, όπως συμβαίνει με παίκτες ποιότητας και διανύει την πιο παραγωγική φάση της καριέρας του. Μαζί με τον Ζίφκοβιτς μπορούν να συνθέσουν ένα πολύ δυνατό δίδυμο στις πτέρυγες της μεσοεπιθετικής γραμμής.

Επίσης, έχουν μπει δυναμικά στην ομάδα ο Κουλιεράκης, οι Λύρατζης – Τσαούσης, οι οποίοι τουλάχιστον για “μπακ απ” είναι μία χαρά και μην ξεχνάμε και τον Μιχαηλίδη που επιστρέφει σύντομα από τον τραυματισμό του.

Εάν σ’ αυτό τον κορμό εφτά – οχτώ παικτών, “μπολιάσεις” ακόμα 2-3 νεαρούς Έλληνες, με το ταλέντο του Κωνσταντέλια και γίνουν τρεις μεγάλες μεταγραφές παικτών που θα κάνουν την διαφορά στις δυο επόμενες μεταγραφικές περιόδους (Ιανουάριος, καλοκαίρι) έχεις, ήδη, βάλει τις βάσεις για να φτιάξεις μία ανταγωνιστική ομάδα με παίκτες νεαρής και μέσης ηλικίας και να ξεκινήσεις από καλύτερη αφετηρία και με άλλες φιλοδοξίες την νέα σεζόν και τα επόμενα χρόνια.

Πηγή: sfina.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags