Facebook Pixel SOS για την ΑΕΚ και τον κόσμο της! Κίνδυνος να μείνει άδεια η Αγιά Σοφιά με ΠΑΟΚ (ΒΙΝΤΕΟ)
Ποδόσφαιρο
| 2022-10-06 18:00:00

SOS για την ΑΕΚ και τον κόσμο της! Κίνδυνος να μείνει άδεια η Αγιά Σοφιά με ΠΑΟΚ (ΒΙΝΤΕΟ)

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
SOS για την ΑΕΚ και τον κόσμο της! Κίνδυνος να μείνει άδεια η Αγιά Σοφιά με ΠΑΟΚ (ΒΙΝΤΕΟ)

Επανάληψη του σκηνικού με τον Ιωνικό θα φέρει την ομάδα απέναντι με σοβαρή τιμωρία.

Η ΑΕΚ την προηγούμενη Παρασκευή έκανε τα θυρανοίξια στο γήπεδό της σε μία τελετή εγκαινίων που καθήλωσε όλη την Ελλάδα μπροστά στις οθόνες, για να παρακολουθήσουν την εκδήλωση. Τα σχόλια που ακολούθησαν της γιορτής ήταν διθυραμβικά. Τη Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2022 η ομάδα έγραψε ιστορία, αφού επέστρεψε στη Νέα Φιλαδέλφεια, επικρατώντας 4-1 του Ιωνικού.

Στην Αγιά Σοφιά επικράτησε πανδαιμόνιο κατά τη διάρκεια της εισόδου των ομάδων. Το σκηνικό θύμισε βράδυ Ανάστασης, αφού στην ουσία εκείνη τη στιγμή, η ομάδα του «Δικέφαλου» αετού αναγεννιόταν στα χώματα που είχε δημιουργήσει την ιστορία της. Άναψαν καπνογόνα σε όλο το γήπεδο, που κόχλαζε από το πάθος των Ενωσιτών οπαδών.

Το ματς ωστόσο λόγω της αποπνικτικής ατμόσφαιρας άργησε να ξεκινήσει. Παρά τις συστάσεις, οι πυρσοί συνέχιζαν να ανάβουν. Το ίδιο συνέβη και στο δεύτερο ημίχρονο. Ποιός ήταν ο απολογισμός; Στο γήπεδο άναψαν πάνω από 1000 καπνογόνα και εν τέλει η ΑΕΚ τιμωρήθηκε με πρόστιμο 33.000 Ευρώ.

Υπάρχει εξαιρετικά μεγάλος κίνδυνος για τη συνέχεια. Η ΑΕΚ δίνει ματς εκτός έδρας με τον Άρη την επόμενη αγωνιστική και επιστρέφει στη Φιλαδέλφεια για να υποδεχτεί τον Ατρόμητο για την 8η αγωνιστική. Τη 9η θα ταξιδέψει στη Λιβαδειά και τη 10η έρχεται το πρώτο μεγάλο ματς μέσα στην Αγιά Σοφιά απέναντι στον ΠΑΟΚ.

Γιατί τα γράφουμε όλα αυτά; Διότι σε περίπτωση που κόντρα στον Ατρόμητο, γίνει ό,τι συνέβη με τον Ιωνικό τότε τα πράγματα θα είναι πολύ δύσκολα για την Ένωση. Με την ομάδα της Νίκαιας μπορεί τα καπνογόνα να δικαιολογήθηκαν λόγω του υπέρμετρου ενθουσιασμού των Ενωσιτών για την επιστροφή, σε περίπτωση όμως επανάληψης του σκηνικού, της 6ης αγωνιστικής, στο παιχνίδι με την ομάδα του Περιστερίου, τότε είναι ορατός ο κίνδυνος τιμωρίας της έδρας ακόμα και αν γίνει μικρότερη χρήση πυρσών. Μάλιστα ακόμα και το VAR μπορεί να καλέσει σε διακοπή του παιχνιδιού, αν υπάρξει πρόβλημα στην ορατότητα λόγω καπνογόνων.

Οι οπαδοί της ΑΕΚ πρέπει να σκέφτονται, ότι αν τιμωρηθεί η ομάδα τους, τότε θα παίξει κεκλεισμένων των θυρών στον αγώνα με τον ΠΑΟΚ. Οπότε χρειάζεται όλος ο κόσμος να βρίσκεται σε επιφυλακή, ώστε να μην κινδυνέψει η καυτή έδρα που αποκτήθηκε μετά από τεράστιους κόπους, ύστερα από 19 χρόνια προσμονής και εμποδίων.

Όλη η Ελλάδα είδε τη δυναμική που έδωσε το γήπεδο στην ομάδα του «Δικέφαλου» αετού. Αυτή τη δυναμική θέλει να δει όλος ο κόσμος της Ένωσης σε παιχνίδια κρίσιμα όπως αυτό εναντίον των Θεσσαλονικιών. Για να γίνει αυτό όμως πρέπει να μην τιμωρηθεί η έδρα. 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags