Facebook Pixel Ολυμπιακός – Καραμπάγκ: Έγκλημα και... τιμωρία - Διασύρθηκε από Καραμπάγκ ο Ολυμπιακός και πλέον πρόκριση μόνο με υπέρβαση (vid)
Ποδόσφαιρο
| 2022-10-06 23:52:00

Έγκλημα και... τιμωρία - Διασύρθηκε από Καραμπάγκ ο Ολυμπιακός και πλέον πρόκριση μόνο με υπέρβαση (vid)

Sportdog Team
Έγκλημα και... τιμωρία - Διασύρθηκε από Καραμπάγκ ο Ολυμπιακός και πλέον πρόκριση μόνο με υπέρβαση (vid)

"Μαύρο" βράδυ για τους Ερυθρόλευκους που γνώρισαν βαριά ήττα από τους Αζέρους και πλέον η πρόκριση στην επόμενη φάση του Europa League φαντάζει... υπέρβαση.

Ολυμπιακός – Καραμπάγκ: Μπορεί οι Ερυθρόλευκοι να πραγματοποίησαν ίσως την καλύτερη εμφάνισή τους, μέχρι το 60', όμως η αστοχία στην τελική φάση ήταν καθοριστική με αποτέλεσμα να έρθει η συντριβή με 0-3 από τους Αζέρους και πλέον η υπόθεση πρόκριση στην επόμενη φάση του Europa League να φαντάζει... όνειρο. Οι παίκτες του Μίτσελ ήταν κυρίαρχοι στην αναμέτρηση και να έχασαν πολλές ευκαιρίες ώστε να βρουν δίχτυα, όμως οι φιλοξενούμενοι αξιοποίησαν τις αντεπιθέσεις που τους δόθηκαν στον αγώνα και σε δύο τέτοιες ευκαιρίες ο Οβούσου, στο 68' και ο Βέσοβιτς, στο 82', χάρισαν τη νίκη για την ομάδα του που έκανε βήμα πρόκρισης.

Το ματς:

Ο αγώνας στο Καραϊσκάκης ξεκίνησε με πολύ καλό ρυθμό με τους Αζέρους να παγώνουν τους πάντες στο Φάληρο όταν στην πρώτη φάση τους θα βρουν δίχτυα. Ο Αντράντε θα κάνει το γέμισμα στο δεύτερο δοκάρι, από τα δεξιά, με τον Ζουμπίρ να εκμεταλλεύεται την μη έξοδο του Τζολάκη και με τον κεφάλι να κάνει το 0-1, γκολ όμως που δεν θα μετρήσει, μετά τη χρήση VAR, μιας και ο Αντράντε ήταν σε θέση οφσάιντ στην αρχή της φάσης. Μετά την συγκεκριμένη φάση οι Ερυθρόλευκοι θα… ξυπνήσουν και θα προσπαθήσουν να απειλήσουν, όμως ο Μπιέλ δεν θα προλάβει να κάνει την προβολή μετά από πάσα του Άβιλα.

Στο 12’ οι Πειραιώτες θα φτάσουν πολύ κοντά στο γκολ, όταν ο Μπιέλ θα εκτελέσει φάουλ, με τον τερματοφύλακα της Καραμπάγκ να διώχνει εντυπωσιακά σε κόρνερ, ενώ μετά την εκτέλεση ο Σισέ θα πάρει την κεφαλιά με την μπάλα να περνάει ελάχιστα έξω. Ο Αφρικανός στόπερ, πέντε λεπτά μετά, θα βρεθεί σε θέση φορ, όμως το σουτ που θα κάνει από το πλάι, δεν θα βρει στόχο. Οι παίκτες του Μίτσελ, σε εξαίρεση τη φάση του γκολ που ακυρώθηκε, ήταν κυρίαρχοι στον αγωνιστικό χώρο, δείχνοντας σαν να έχει αλλάξει το… τσιπάκι και πίεζαν ώστε να βρουν δίχτυα, πιέζοντας πολύ σωστά ψηλά και δημιουργώντας προβλήματα στην ανάπτυξη των φιλοξενούμενων.

Οι Αζέροι είχαν σαν στόχο να εκμεταλλευτούν την ταχύτητα των παικτών τους και να χτυπήσουν στην αντεπίθεση και στο 22’ άγγιξαν το γκολ. Ο Οβόσου θα βγει στην κόντρα, θα νικήσει τον Τζολάκη πλασάροντας σωστά, όμως ο Εμβιλά θα διώξει την μπάλα πριν περάσει την γραμμή σώζοντας τους Ερυθρόλευκους. Τρία λεπτά μετά ο Ροντρίγκες θα κάνει ωραία προσπάθεια και θα σουτάρει, όμως ο Μαγκομενταλίγεβ θα μπλοκάρει με δεύτερη προσπάθεια. Στο 36’ οι πρωταθλητές θα φτάσουν ξανά πολύ κοντά στο γκολ, όταν μετά από εκτέλεση κόρνερ ο Σισέ θα πάρει την κεφαλιά, με τον Γιαφαργκουλίγεφ να διώχνει όμως πάνω στη γραμμή.

Το δεύτερο μέρος θα ξεκινήσει με τους παίκτες του Μίτσελ να φτάνουν και πάλι πολύ κοντά στο να σκοράρουν με τον Γκάρι Ροντρίγκες, στο 49’, να κάνει ωραία ατομική προσπάθεια και να σουτάρει από πλάγια θέση, όμως η μπάλα θα περάσει άουτ. Οι Πειραιώτες προσπαθούσαν να διατηρήσουν τον γρήγορο ρυθμό που είχαν από το πρώτο ημίχρονο, με τους Αζέρους να δείχνουν ότι προσπαθούσαν να παγώσουν τον ρυθμό σε κάθε ευκαιρία που είχαν. Οι γηπεδούχοι θα βρουν γκολ μετά από συνδυασμό των Μαρσέλο, Μασούρα που είχαν μπει, ελάχιστα λεπτά πριν, όμως το γκολ του Έλληνα διεθνή θα ακυρωθεί σωστά σαν οφσάιντ. Δύο λεπτά μετά οι Αζέροι θα απειλήσουν με τον Μπαϊράμοβ να βρίσκεται σε σημείο βολής και να σουτάρει, όμως ο Τζολάκης θα αποκρούσει δύσκολα κρατώντας το μηδέν στην άμυνα.

Τελικά, κόντρα στη ροή του αγώνα, στο 68’, η Καραμπάγκ θα σκοράρει, όταν μετά από κάθετη πάσα ο Οβούσου θα βγει απέναντι από τον τερματοφύλακα του Ολυμπιακού θα πλασάρει σωστά και θα κάνει το 0-1. Ο βοηθός θα σηκώσει το σημαιάκι, δείχνοντας οφσάιντ, όμως μετά από τον έλεγχο VAR το τέρμα θα μετρήσει κανονικά και οι Αζέροι θα πάρουν προβάδισμα. Στην ακριβώς επόμενη φάση οι Πειραιώτες, θα αγγίξουν την ισοφάριση, με τον Μασούρα να κάνει από δεξιά μια σέντρα σουτ και την μπάλα να σταματάει στο δοκάρι και στην συνέχεια οι φιλοξενούμενοι να δείχνουν σε κόρνερ. Ο Τζολάκης θα είναι αυτός που θα κρατήσει τους Πειραιώτες στο παιχνίδι, όταν ο Κάντι θα κάνει το σουτ και ο νεαρός τερματοφύλακας του Ολυμπιακού θα αποκρούσει εντυπωσιακά σε κόρνερ, στο 75’. Οι φιλοξενούμενοι θα... κλειδώσουν τη σημαντική νίκη στο 82', όταν μετά από λάθος του Σισέ, που έχασε την μπάλα, θα βγουν στην κόντρα με τον Βέσοβιτς που θα μπει στην περιοχή από τα δεξιά και με σουτ θα κάνει το 0-2. Τρία λεπτά μετά οι Αζέροι θα πετύχουν κι άλλο γκολ, δίνοντας διαστάσεις θριάμβου στη νίκη τους, με τον Σεϊντάεβ να σουτάρει από πλάγια θέση, εκπληκτικά, και να σημειώνει το 0-3 στο Καραϊσκάκης, με το σκορ να μην αλλάζει μέχρι το τελεταίο σφύριγμα του διαιτητή.

Σκόρερ: 68’ Οβούσου, 82' Βέσοβιτς, 85' Σεϊντάεβ

Ολυμπιακός: Τζολάκης, Βρσάλικο, Σισέ (83' Βαλμπουενά), Άβιλα, Ρέαμπτσουκ, Μπουχαλάκης (57’ Μαρσέλο), Κούντε (74’ Χουάνγκ), Εμβιλά, Ροντρίγκες (57’ Μασούρας), Μπιέλ, Ουί Τζο Χουάνγκ (74’ Καμαρά)

Καραμπάγκ: Μαγκομενταλίγεβ, Βέσοβιτς, Μουσταφαζάντε, Χουσεΐνοφ, Γιαφαργκουλίγεβ (46’ Μπαϊράμοφ) , Γκαράγιεβ, Αλμέιντα (65’ Ρομαό), Κάντι, Αντράντρε (65’ Σεϊντάεβ), Ζούμπιρ, Οβούσου

 

 
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags