Facebook Pixel ΠΑΟΚ: "Bάλσαμο" η διακοπή για τον ΠΑΟΚ - Αυτές οι προτεραιότητες για μεταγραφή - Τι ισχύει για φορ
Ποδόσφαιρο
| 2022-10-07 18:24:00

"Bάλσαμο" η διακοπή για τον ΠΑΟΚ - Αυτές οι προτεραιότητες για μεταγραφή - Τι ισχύει για φορ

Sportdog Team
"Bάλσαμο" η διακοπή για τον ΠΑΟΚ - Αυτές οι προτεραιότητες για μεταγραφή - Τι ισχύει για φορ

Η χαμηλή ευστοχία στις επιλογές του τεχνικού διευθυντή Ζοσέ Μπότο στις δυο τελευταίες μεταγραφικές περιόδους άφησαν κενά στο ρόστερ που προκάλεσαν ορατά προβλήματα στην λειτουργία της ομάδας τα οποία αποτυπώθηκαν στις τελευταίες συναντήσεις κορυφής μεταξύ Γιώργου Σαββίδη και των υπευθύνων του αγωνιστικού σχεδιασμού.

 

ΠΑΟΚ: Η χαμηλή ευστοχία στις επιλογές του τεχνικού διευθυντή Ζοσέ Μπότο στις δυο τελευταίες μεταγραφικές περιόδους άφησαν κενά στο ρόστερ που προκάλεσαν ορατά προβλήματα στην λειτουργία της ομάδας τα οποία αποτυπώθηκαν στις τελευταίες συναντήσεις κορυφής μεταξύ Γιώργου Σαββίδη και των υπευθύνων του αγωνιστικού σχεδιασμού.

Αναλύθηκαν διεξοδικά οι δυνατότητες και οι προπτικές που υπάρχουν ενόψει της μεταγραφικής περιόδου του Ιανουαρίου και συμφωνήθηκε η στενή συνεργασία διοίκησης και εμπλεκομένων στον αγωνιστικό σχεδιασμό με στόχο τον καλύτερο συντονισμό για τον περιορισμό των λαθών από δω και πέρα.

Το θέμα είναι ότι η ομάδα χρειάζεται κατεπειγόντως ενίσχυση, με άμεση προτεραιότητα στις θέσεις του πλάγιου αμυντικού και του σέντερ φορ. Από την μία υπάρχει το πρόβλημα, ότι ο Ιανουάριος αργεί, αλλά από την άλλη υπάρχει η 40ήμερη διακοπή του πρωταθλήματος από τις 13 Νοεμβρίου μέχρι τις 21 Δεκεμβρίου, λόγω του Παγκοσμίου Κυπέλλου στο Κατάρ, που αποτελεί “βάλσαμο” και ευτυχή συγκυρία έτσι όπως ήρθαν τα πράγματα.

Αρκεί η ομάδα του Λουτσέσκου να αντέξει στα εφτά ματς που απομένουν μέχρι την διακοπή, εκ των οποίων τα τέσσερα είναι εκτός έδρας με δυο ντέρμπι κάτω με Ολυμπιακό και ΑΕΚ, παιχνίδια που κινδυνεύουν να τα τινάξουν όλα στον αέρα εάν δεν εξελιχθούν καλά.

ΕΠΕΙΓΟΝ ΠΛΑΓΙΟΣ ΑΜΥΝΤΙΚΟΣ

Προς το παρόν, πάντως, οι αρμόδιοι έχουν εντοπίσει τις τρέχουσες ανάγκες της ομάδας στη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου. Είναι ξεκάθαρο ότι πολλές από τις επιλογές του καλοκαιριού και του περασμένου χειμώνα δεν “βγήκαν”, τουλάχιστον μέχρι τώρα, με τρανταχτά παραδείγματα τους Κουαλιάτα και Φελίπε και Ράφα Σοάρες, αλλά και στην πολυσυζητημένη θέση του σέντερ φορ.

Το πλάνο του χειμώνα είναι ξεκάθαρο σχετικά με τον αριθμό των μεταγραφών και τις θέσεις στις οποίες θα αποκτηθούν παίκτες. Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα δεδομένα προβλέπει ότι θα γίνουν δύο προσθήκες, όχι παραπάνω (γιατί καμία σοβαρή ομάδα δεν αλλάζει πολλά στο ρόστερ εν μέσω της σεζόν) με κατεπείγουσα προτεραιότητα στην απόκτηση ενός πλάγιου αμυντικού και ενός σέντερ φορ. Υπό τις παρούσες συνθήκες δύσκολα θα αποκτηθεί και χαφ, εκτός κι αν απεγκλωβιστεί ο ΠΑΟΚ από κάποια μεγάλα ανενεργά, ουσιαστικά, συμβόλαια μέσων (π.χ. Μουργκ, Φελίπε Σοάρες)

Πλάγιος αμυντικός πρέπει να αποκτηθεί. Δεν μπορεί να βγει η σεζόν με μπακ τον Λύρατζη και τον Τσαούση, δύο παιδιά από τις ακαδημίες που δεν έχουν ακόμα την απαιτούμενη εμπειρία. Ο Βιεϊρίνια είναι μεγάλος, πλέον, για να ανταπεξέλθει στα συνεχή ανεβοκατεβάσματα που προϋποθέτει ο ρόλος του πλάγιου αμυντικού, ενώ ο Ράφα Σοάρες δεν πείθει τουλάχιστον μέχρι τώρα.

Στο εάν θα αποκτηθεί δεξιός ή αριστερός μπακ η απάντηση είναι απλή. Σε όποια θέση βρεθεί η καλύτερη δυνατή ποιότητα παίκτη, εκεί θα γίνει η μεταγραφή, γιατί η μεταγραφική αγορά του χειμώνα έχει πολλές ιδιαιτερότητες και είναι δύσκολη. Σε κάθε περίπτωση ο στόχος είναι ένας πλάγιος αμυντικός, δεξιά ή αριστερά, ο οποίος να μπορεί σε περίπτωση ανάγκης να παίξει με το ανάποδο πόδι και στην άλλη πλευρά.

ΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΓΙΑ ΦΟΡ

Για την θέση του σέντερ φορ φάνηκε στην πράξη ήδη από τους πρώτους μήνες της σεζόν ότι δεν έγινε σωστός προγραμματισμός με αποτέλεσμα η ομάδα να παίζει με σέντερ φορ τον Μπίσεσβαρ στο κρίσιμο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Ο ευπαθής στους τραυματισμούς Ολιβέιρα, ο Μπράντον Τόμας που έδειξε κάποια καλά στοιχεία, αλλά μέχρι εκεί και ο νεαρός Γκορτεζιάνι δεν μπορούν να καλύψουν τις απαιτήσεις της θέσης σε μία μεγάλη ομάδα που πρωταγωνιστεί, όπως είναι ο ΠΑΟΚ, ιδίως από την στιγμή που θα αρχίσουν και οι αγώνες κυπέλλου (εάν υπήρχε και η Ευρώπη, δεν το συζητάμε, το αδιέξοδο θα ήταν σίγουρο). Άρα, οι συνθήκες οδηγούν στην απόλυτη ανάγκη απόκτησης σέντερ φορ που θα έχει “στενή επαφή” με τα δίχτυα.

Oι δυνατότητες των μεταγραφών του χειμώνα είναι περιορισμένες, όπως και η διαθεσιμότητα σπουδαίων επιθετικών. Δεδομένων των συνθηκών και όχι μόνο των οικονομικών, το εγχείρημα απόκτησης γκλοτζή σέντερ φορ είναι παράτολμο. Και γίνεται ακόμα δυσκολότερο από την στιγμή που έχει αποφασισθεί ότι η μεταγραφη σέντερ φορ εντάσσεται μέσα στο γενικότερο πλάνο δημιουργίας μίας νέας ομάδας για τα επόμενα χρόνια, άρα υπάρχουν δεσμευτικά κριτήρια ηλικιακά. Δεν μπορεί να αποκτηθεί ένας σέντερ φορ προχωρημένης ηλικίας συγκυριακά για να κάνει την δουλειά για έξι μήνες, ή 1,5 χρόνο. Πρέπει να συγκεντρώνει τις προϋποθέσεις ένταξής του στο πλαίσιο της ανανέωσης του ρόστερ. Η θέση του σέντερ φορ είναι ακριβή και απαιτεί υπέρβαση στο οικονομικό κομμάτι, κάτι που είναι φυσικά γνωστό σε όλους και δυσχαιρένει το “ψάξιμο” για να βρεθεί ο κατάλληλος.

Πηγή: sfina.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags