ΠΑΟΚ: Τις εξελίξεις στον Δικέφαλο το τελευταίο διάστημα, πριν αλλά κυρίως μετά την ήττα από τον Παναθηναϊκό στο πρωτάθλημα, σχολίασε μέσω του sportdog ο Νίκος Πετρουλάκης.

Ο Θεσσαλονικιός δημοσιογράφος γνωρίζει άριστα το ρεπορτάζ όλων των ομάδων της πόλης, έχει μακρά θητεία σε εφημερίδες και ραδιόφωνα και, πάντα, η επικοινωνία μαζί του έχει ενδιαφέρον.

"Δυσαρέσκεια για Λουτσέσκου - Αυτή την ερώτηση θα του έκανα - Πώς θα κερδίσει χωρίς φορ;"

"Υπάρχει δυσαρέσκεια για τον τρόπο που χειρίζεται το ρόστερ του ΠΑΟΚ ο Λουτσέσκου. Ένα ερώτημα θα ήθελα να του θέσω, που δεν το κάνει κανένας δημοσιογράφος: Στηρίζεις τις μεταγραφικές επιλογές του Μπότο; Γιατί δεν φαίνεται να τις στηρίζει με βάση την 11άδα και τις επιλογές παικτών. Ο Μπότο έφερε κάποιους παίκτες όπως οι Κουαλιάτα, Ράφα Σοάρες, Κάργας, Αντρέ Ρικάρντο, Μπράντον Τόμας, Σάστρε, Φιλίπε Σοάρες, Νάσμπεργκ. Δηλαδή πλην του Κοτάρσκι, που δεν έχει άλλον τερματοφύλακα, και του Νάρεϊ που αξίζει να παίζει, οι άλλοι 8 (γιατί ο Νταντας ακόμα είναι δανεικός, δεν τον αναφέρω) δεν παίζουν. Αλλά συνολικά δόθηκαν 8-9 εκατ. ευρώ για να έρθουν", ανέφερε αρχικά ο καλός συνάδελφος και στη συνέχεια πρόσθεσε:

"Το ερώτημα είναι: Δεν του έκανε ο Κούτσιας και τον έδωσε δανεικό και πρέπει να ανεβάσει τον Γκορντεζιάνι; Ποια ομάδα στον κόσμο παίζει 30 λεπτά χωρίς φορ και θέλει να κερδίσει; Γιατί αυτό έκανε ο Λουτσέσκου με τον Παναθηναϊκό. Ο Μπίσεσβαρ δεν έχει παίξει ούτε στην προπόνηση φορ και, μετά, επέλεξε να βάλει στο 86΄ τον Γκορντεζιάνι. Πιστεύω ούτε οι παίκτες του ΠΑΟΚ έχουν καταλάβει τι παίζουν".

"Πήρε νταμπλ αλλά απέτυχε πέρσι; - Για αυτό δεν τον διώχνει ο Σαββίδης - Τι θα γίνει με Μπότο"

Σταχυολογείς τα λάθη του Λουτσέσκου;

"Ο Λουτσέσκου λέει μόνιμα ότι πήρε το νταμπλ, αλλά το νταμπλ το πήρε ο πρόεδρος Σαββίδης που άλλαξε τις διαιτησίες στο 50-50, οι παίκτες (που είχε φέρει και τον Σέρτζιο Ολιβέιρα από την Πόρτο), η τεχνική ηγεσία και ο κόσμος μαζί. Δεν το κερδίζει ένας το πρωτάθλημα. Γιατί αν είναι να το πάμε μόνο στον έναν, ως ατομική επιτυχία, τότε αυτός είναι υπεύθυνος για την περσινή αποτυχία με τη δική του λογική. Ο Λουτσέσκου έχει μια εμμονή να χρησιμοποιεί παίκτες μεγάλης ηλικίας ίσως γιατί αισθάνεται ασφάλεια. Έχει φτιάξει τις δικές του κλίκες, με παίκτες που είναι κολλητοί του και έχει αφήσει παιδιά που μπορούσαν να προσφέρουν στον ΠΑΟΚ, άρα δεν γίνεται σωστή αξιοποίηση στο υλικό".

Μπορούσαν να υπάρξουν εξελίξεις μετά τη συνάντηση του Γιώργου Σαββίδη με Μπότο-Λουτσέσκου;

"Δεν πρόκειται να φύγει ο Λουτσέσκου δεδομένου ότι το ποσό της αποζημίωσης είναι τεράστιο. Αυτή τη στιγμή ο ΠΑΟΚ με τα προβλήματα που έχει ο Σαββίδης για την αποστολή χρημάτων από τη Ρωσία προς την Ευρώπη, αλλά και με τη μη συμμετοχή στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις που στέρησε 8-10 εκατ. ευρώ φέτος, δεν είναι εύκολο να πάρει την απόφαση να διώξει και να αποζημιώσει τον Ρουμάνο. Γιατί το συμβόλαιο του Λουτσέσκου προβλέπει να πάρει και το τελευταίο ευρώ από το τριετές και, προφανώς, θα ζητήσει ακόμα και το τελευταίο ευρώ".

Σε δύσκολη θέση είναι ο Μπότο, μπορεί να έχουμε εξελίξεις με αυτόν;

"Ούτε ο Μπότο πρόκειται να φύγει, σε αυτή την περίοδο αποκλείεται. Θα περιμένει μέχρι τον Ιανουάριο ο Σαββίδης, αν φτάσει Ιανουάριος και η κατάσταση είναι ίδια, μπορεί να έχουμε αλλαγές".

Τι θα πρέπει να αλλάξει στον ΠΑΟΚ;

"Δεν έχει αυτή τη στιγμή τους ανθρώπους που να μπορούν να ελέγχουν την ομάδα. Όσο υπήρχε ο Σαββίδης εδώ, όλοι έτρεμαν και δούλευαν σωστά. Εδώ και τρία χρόνια που λείπει ο Σαββίδης, όλοι είναι άνετοι,  δεν τους ελέγχει κανείς και κάνουν του κεφαλιού τους. Η λύση είναι να ενεργοποιηθεί ο Γιώργος, που βρίσκεται στην Ελλάδα, ξέρει το αντικείμενο γιατί έχει σπουδάσει και αθλητικό μάρκετινγκ, ήταν υπεύθυνος σκάουτινγκ πριν τον Λουτσέσκου".

"Μπορεί να κερδίσει παντού ο Παναθηναϊκός - Μήνυμα από την ΑΕΚ - Αντεπίθεση τον Γενάρη ο Ολυμπιακός"

Πώς βλέπεις φέτος τον Παναθηναϊκό;

"Ο Παναθηναϊκός όπως σου είχα πει από την αρχή όταν ανέλαβε ο Γιοβάνοβιτς, πριν από 1,5 χρόνο, έχει έναν πολύ καλό προπονητή και θα κάνει δουλειά στον Παναθηναϊκό. Πήρε Κύπελλο πέρσι, φέτος διεκδικεί πρωτάθλημα. Κάνει λάθη αλλά τα διορθώνει άμεσα, δεν έχει τραυματισμούς και ο προπονητής είναι πολύ καλά προετοιμασμένος. Αν εκμεταλλευτεί αδυναμίες και αλλαγές στον Ολυμπιακό, μπορεί να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο μέχρι το τέλος και να φτάσει στα πλέι οφ ως πρώτος. Αν συνεχίσει έτσι, αφού κέρδισε στην Τούμπα, μπορεί να κερδίσει παντού. 'Εχει φόντα, ικανότητες, προπονητή με ηρεμία".

Την ΑΕΚ;

"Η ΑΕΚ με την Αγιά Σοφιά θα έχει πολύ διαφορετικό πρόσωπο και η ομιλία Μελισσανίδη στα εγκαίνια, ότι τώρα αρχίζουμε να πατάμε στα πόδια μας, είναι μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση, για να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο".

Τέλος, πες μου για τον Ολυμπιακό;

"Οι αλλαγές προπονητή στον Ολυμπιακό για εμένα ήταν λάθος. Λάθος ήταν η αποπομπή του Μαρτίνς, γιατί ήταν προπονητής που έκανε τον Ολυμπιακό σοβαρή ομάδα, και δεν έγιναν μεταγραφές στη δική του περίοδο φέτος. Πιστεύω ότι ο Ολυμπιακός ενισχύθηκε σημαντικά και δεν τον σβήνω από τη διεκδίκηση του τίτλου. Θα κάνει come back και φυσικά ο στόχος είναι να παραμείνει στις πρώτες θέσεις μέχρι τον Γενάρη και να δείξει μετά διαφορικό πρόσωπο".

 

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μακέντα για μεγάλη ελληνική ομάδα - Ψάχνει 10 εκατ. από Λιβάι η ΑΕΚ - Εντολή Σαββίδη για πώληση!