Facebook Pixel Παναθηναϊκός - Αστέρας Τρίπολης: Παναθηναϊκός με... σπασμένα φρένα - Ζορίστηκε αλλά με ήρωα Αϊτόρ πήρε και τον Αστέρα στη Λεωφόρο!
Ποδόσφαιρο
| 2022-10-09 21:30:00

ΠΑΟ με... σπασμένα φρένα - Ζορίστηκε αλλά με ήρωα Αϊτόρ και πέναλτι από VAR πήρε και τον Αστέρα (Vid)

ΠΑΟ με... σπασμένα φρένα - Ζορίστηκε αλλά με ήρωα Αϊτόρ και πέναλτι από VAR πήρε και τον Αστέρα (Vid)

Ο Αστέρας Τρίπολης κατέβηκε στη Λεωφόρο για να παίξει... ξύλο, ο Παναθηναϊκός τα βρήκε σκούρα για περίπου 75 λεπτά, όμως ένα πέναλτι που κέρδισε και εκτέλεσε εύστοχα ο Αϊτόρ στο 80', έφερε το νέο τρίποντο για το 7x7 των Πράσινων στο πρωτάθλημα!

Ψυχοβγαλτικό τρίποντο για τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο! Ο Αστέρας Τρίπολης έφτασε την ομάδα του Γιοβάνοβιτς στα όριά της, παίζοντας απίστευτα σκληρά ειδικά στο πρώτο ημίχρονο, αλλά μία προσωπική φάση του Αϊτόρ και ένα πέναλτι που κέρδισε ο ίδιος (σ.σ. με τη συνδρομή του VAR), ήταν αρκετά για τους Πράσινους να φτάσουν σε μεγάλης σημασίας νίκη και το απίστευτο 7x7!

Το ματς

Δύσκολα εξ' αρχής έβαλε στον Παναθηναϊκό ο Αστέρας Τρίπολης, ο οποίος είχε παραταχθεί στη Λεωφόρο με σκοπό να παίξει σκληρά, να αμυνθεί μαζικά και γενικώς, να χαλάσει το μυαλό των ποδοσφαιριστών του Ιβάν Γιοβάνοβιτς. Και για να είμαστε ειλικρινείς, τουλάχιστον στο πρώτο ημίχρονο, πέτυχε απόλυτα το σκοπό του. Για να γίνει πιο κατανοητό αυτό, αρκεί να αναφέρουμε πως η πρώτη τελική στο ματς ήρθε στο 31ο λεπτό(!), από ένα μακρινό σουτ του Μπερνάρ που δεν απείλησε καν τον Παπαδόπουλο καθώς η μπάλα πριν κόντραρε.

Η πραγματικά μεγάλη ευκαιρία για τους Πράσινους ήρθε στο 33', όταν από εκτέλεση φάουλ του Αϊτόρ ο Σάντσες με τακουνάκι απείλησε την εστία των Αρκάδων, ο Σένκεφελντ πλάσαρε αμέσως μετά αλλά τον σταμάτησε ο Παπαδόπουλος, με τους αμυντικούς των αντιπάλων να διώχνουν άρον άρον σε κόρνερ πριν προλάβει άλλος παίκτης των γηπεδούχων να βάλει το πόδι του και να πάει σε εκτέλεση. Τέσσερα λεπτά μετά (σ.σ. στο 37') ήταν η σειρά του Παλάσιος να κάνει αισθητή την παρουσία του, με τον Αργεντινό να επιχειρεί μια  επικίνδυνη σέντρα-σουτ από τα δεξιά, η οποία πέρασε για λίγο άουτ.

Η ανάπαυλα βρήκε τις δύο ομάδες ισόπαλες στο 0-0, αλλά συνολικά μιλούσαμε για ένα πρώτο μέρος όπου ο καθαρός χρόνος αγώνα ήταν -κυριολεκτικά- ελάχιστος. Αποτέλεσμα του επιτυχημένου πλάνου για.... καταστροφή του αντιπάλου, που είχε εφαρμόσει όπως προείπαμε ο Αστέρας στο χορτάρι. Επίσης, από τον Παναθηναϊκό έλειπε πάρα πολύ από την επίθεση ο Σπόραρ, καθώς ο Ιωαννίδης ούτε μοίραζε το παιχνίδι όπως ο Σλοβένος, ούτε κρατούσε το ίδιο καλά την μπάλα.

Με την εκκίνηση στην επανάληψη οι Πράσινοι καλούνταν από τη μια να ανεβάσουν την απόδοσή και τους κι από την άλλη, να επιδείξουν ψυχραιμία και να μην παρασυρθούν από τις προθέσεις του Αστέρα στο ματς, οι οποίες είχαν γίνει εμφανίσεις στο πρώτο 45λεπτο. Στο 48' οι Αρκάδες έφτασαν στην πρώτη τελική τους φάση, από μία ακίνδυνη πάντω γυριστή κεφαλιά του Ιγκλέσιας.

Στο 51' ήταν η σειρά του Παναθηναϊκού να δημιουργήσει απειλή, με τον Χουάνκαρ συγκεκριμένα να σεντράρει ωραία από αριστερά, αλλά τον Ιωαννίδη όντας καλή θέση στην περιοχή να μην πιάνει δυνατά την κεφαλιά. Ακόμα καλύτερη ήταν η στιγμή με το σουτ του Αϊτόρ στο 52, το οποίο ο Ισπανός εκτέλεσε με τη μία και πέρασε λίγο πάνω από τη συμβολή των δοκαριών.

Σε μία προσπάθεια να τονώσει επιθετικά την ομάδα του, ο Γιοβάνοβιτς στο 63' πέρασε τον Βέρμπιτς στη θέση του Παλάσιος. Ταυτόχρονα, ο Σέρβος τεχνικός άλλαξε πλευρά τον Αϊτόρ, τοποθετώντας τον Ισπανό στο δεξί άκρο της επίθεσης και αντίστοιχα τον Βέρμπιτς στο αριστερό.

Στο 76ο λεπτό ο Αϊτόρ, σε μια θεωρητικά χαμένη φάση κράτησε την μπάλα "ζωντανή" και σε μία διεκδίκηση που είχε με τον Άλβαρεζ, ο διαιτητής Παπαδόπουλος έδωσε αρχικά επιθετικό φάουλ. Ο Σιδηρόπουλος από το VAR όμως τον συμβούλεψε να επανεξετάσει τη φάση. Με το onfield review ο ρέφερι υπέδειξε σωστά το σημείο του πέναλτι. Ο Αϊτόρ που το κέρδισε ανέβαλε κιόλας την εκτέλεση, ευστοχώντας στο 80' για το 1-0 του Παναθηναϊκού! Όπως αναμενόταν, η Λεωφόρος πήρε... φωτιά!

Σαν να μην έφταναν όλα στους Αρκάδες, ο Αστέρας έμεινε και με 10 παίκτες στο 84' μετά από δεύτερη κίτρινη κάρτα που είδε ο Τζουγκάνοβιτς. Στις καθυστερήσεις ο Παναθηναϊκός έχασε σπουδαία διπλή ευκαιρία σε τετ-α-τετ του Βέρμπιτς για το 2-0, ωστόσο ισάριθμες φορές (εντυπωσιακά) ο Παπαδόπουλος του είπε "όχι". Στις καθυστερήσεις οι φιλοξενούμενοι είχαν κι εκείνοι μεγάλη στιγμή για να ισοφαρίσουν με τον Σίτο, αλλά ο Μπρινιόλι έσωσε το Τριφύλλι και διατήρησε ως το τέλος το 1-0!

Οι ενδεκάδες

Παναθηναϊκός (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Σάντσες (75' Βαγιαννίδης), Σένκεφελντ, Μάγκνουσον, Χουάνκαρ, Κουρμπέλης (90+1' Τσόκαϊ), Ρούμπεν, Μπερνάρ, Παλάσιος (63' Βέρμπιτς), Αϊτόρ, Ιωαννίδης.

Αστέρας Τρίπολης (Ηρακλής Μεταξάς): Παπαδόπουλος, Γκαρθία (45+1' Ρεχίς), Στάνκο, Τζουγκάνοβιτς, Άλβαρεζ, Ιγκλέσιας, Καστάνιο, Γκαρντάφσκι, Τιλίκα (88' Ριέρα), Μπαρτόλο (87' Σίτο), Μπαράλες (60' Μουνάφο).

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags