Facebook Pixel Ολυμπιακός - Μίτσελ: Η μεγάλη αλλαγή Μίτσελ για να πάρει κούπα - Εκτός τρεις μεταγραφές - Απόφαση για Μαρσέλο-Φορτούνη
Ποδόσφαιρο
| 2022-10-10 10:00:00

Η μεγάλη αλλαγή Μίτσελ για να πάρει κούπα - Εκτός τρεις μεταγραφές - Απόφαση για Μαρσέλο-Φορτούνη

του Παναγιώτη Νικολάου
Η μεγάλη αλλαγή Μίτσελ για να πάρει κούπα - Εκτός τρεις μεταγραφές - Απόφαση για Μαρσέλο-Φορτούνη

Η έκπληξη του Ισπανού με την 11αδα και ποιοι έχουν βρεθεί εκτός πλάνων του. Ο κόουτς είναι αποφασισμένος να κυνηγήσει το πρωτάθλημα και θα το κάνει με τον δικό του τρόπο. Τι αλλάζει άμεσα στου Ρέντη, ποιοι... κόπηκαν από τις επιλογές για την ώρα και τι συμβαίνει με τον Βραζιλιάνο σούπερ σταρ και τον Έλληνα άσο.

Ο Ολυμπιακός πέρασε νικηφόρα από την Κρήτη, σε ένα ματς που επικράτησε 2-1 με ανατροπή και ένα πολύ καλό δεύτερο ημίχρονο και απέκτησε ξανά ηρεμία ενόψει της δύσκολης συνέχειας σε Ευρώπη και Ελλάδα. Ο Μίτσελ ήθελε πάρα πολύ το ματς αφού γνωρίζει πως η ομάδα του έχει θέματα με την ψυχολογία και για να το διορθώσει, θα πρέπει να γίνει ένα σερί επιτυχημένων αποτελεσμάτων.

Κόντρα στον ΟΦΗ οι Πειραιώτες έπαιξαν καλά για 45 λεπτά, βγάζοντας ποιότητα και πάθος στο χορτάρι, ενώ μετά από καιρό έδειχναν ανώτεροι από τον αντίπαλό τους και αποφασισμένοι να μην τα παρατήσουν μετά το γκολ που δέχθηκαν. Αυτό άλλωστε ήταν και η σχετική οδηγία του Μίτσελ, ο οποίος θέλει παίκτες-μαχητές. Θέλει ποδοσφαιριστές που θα ακολουθούν το πλάνο του, θα δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό και θα νιώθουν οικογένεια.

Γι’ αυτό και στην πρώτη τοποθέτησή του μετά την επιστροφή του στην Ελλάδα, μίλησε για ρόστερ 24 παικτών και πολλές αποχωρήσεις. Το πλάνο του ήταν ανέφικτο να πραγματοποιηθεί καθώς υπήρχε ελάχιστος χρόνος και έτσι από τη στιγμή που δεν άδειασε του Ρέντη, ο κόουτς θα αλλάξει στρατηγική. Μέχρι τη διακοπή σύμφωνα με πληροφορίες έχει αποφασίσει να δουλέψει με ένα μικρό γκρουπ παικτών και από παιχνίδι σε παιχνίδι να κλείσει το ροτέισον. Θέλει να χρησιμοποιεί 15-16 παίκτες, αν και οι διαφορετικές λίστες σε Ελλάδα και Ευρώπη προφανώς και τον δυσκολεύουν.

Στόχος του είναι πάντως να κλείσει το ροτέιστον και σιγά-σιγά να φτιάξει ένα σύνολο που θα δέσει και θα μπορεί να χτυπήσει όλα τα δύσκολα παιχνίδια που ακολουθούν. Θεωρεί άλλωστε ο προπονητής πως έχει δει αρκετά στις προπονήσεις και ότι γνωρίζει αρκετά καλά το υλικό που έχει στα χέρια του. Μάλιστα, παρά τα όσα ακούγονται, ο ίδιος πιστεύει στην ομάδα του και σε όλους εντός και εκτός ομάδας, έχει μεταφέρει τη σιγουριά του πως ο Ολυμπιακός θα παλέψει για το πρωτάθλημα μέχρι τέλους.

Έτσι λοιπόν, από τα επόμενα παιχνίδια θα δούμε να… μαζεύονται οι μεγάλες αλλαγές και να χρησιμοποιούνται συγκεκριμένοι παίκτες. Έτσι λοιπόν, κάποιοι θα μείνουν εκτός και θα πάρουν ελάχιστες ευκαιρίες. Είναι ποδοσφαιριστές που δεν έχουν πείσει ακόμα τον Μίτσελ και σε αυτή την κατηγορία ανήκουν οι Ντόρον Λάιτνερ, Κόνραντ ντε λα Φουέντε και Τζος Μπόουλερ. Ο πρώτος δεν βρίσκεται καν στις αποστολές, παρότι ο Όλεγκ Ρέαμπτσιουκ είναι τουλάχιστον μέτριος και ο Μαρσέλο δεν υπολογίζεται για μπακ, ενώ οι άλλοι δύο εξτρέμ παρά το πρόβλημα στα άκρα, δεν προβλέπεται να βρουν άμεσα τον δρόμο προς την 11αδα.

Σε αυτή την κατηγορία πάντως δεν φαίνεται να βρίσκεται ο Κώστας Φορτούνης. Ο Έλληνας άσος αν και δεν έχει κάποιο πρόβλημα τραυματισμού, παραμένει εκτός αποστολών, καθώς ο κόουτς θεωρεί πως δεν είναι ακόμα στο επίπεδο που θέλει. Εκτιμά πάντως ότι υπάρχει χρόνος να πάρει την ευκαιρία του, όχι όμως τώρα που τα παιχνίδια… καίνε. Θα χρειαστεί να κάνει υπομονή αυτή τη φορά!

 

***ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Έκλεισε το θέμα Σισέ, "μήνυμα" Μίτσελ σε Σωκράτη - Ο στόπερ που έδιωξε ο Μαρτίνς και τώρα… οργιάζει

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags