Facebook Pixel Ολυμπιακός: Συγκλονιστικός Σωκράτης! Κλείνει στόματα ο Ντόι – Μαχητής ο "Μπούχα" – Όχι καμινάδες στον Πασχαλάκη
Ποδόσφαιρο
| 2022-10-13 22:08:00

Συγκλονιστικός Σωκράτης! Κλείνει στόματα ο Ντόι, μαχητής ο "Μπούχα" - Όχι καμινάδες στον Πασχαλάκη

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
Συγκλονιστικός Σωκράτης! Κλείνει στόματα ο Ντόι, μαχητής ο "Μπούχα" - Όχι καμινάδες στον Πασχαλάκη

Το... τεστ του Μίτσελ ενόψει ΠΑΟΚ και ο ασταμάτητος Βαλμπουενά. Ο Ολυμπιακός ήταν σοβαρός στο Μπακού και ο Μίτσελ έδειξε, ότι έχει... σφυγμό ως προπονητής.

Μπορεί στο Καραϊσκάκη η εμφάνισή του κόντρα στην Καραμπάγκ να ήταν απογοητευτική και να προκάλεσε αρνητικές αντιδράσεις στον κόσμο, στο Μπακού όμως στάθηκε όρθιος και τουλάχιστον διατήρησε ζωντανή την ελπίδα για την 3η θέση που οδηγεί στο Conference League. Ο Ολυμπιακός ήρθε ισόπαλος χωρίς τέρματα με την αζερική ομάδα στην 4η αγωνιστική των ομίλων του Europa League, δείχνοντας ένα πολύ διαφορετικό πρόσωπο, με τον Μίτσελ να δείχνει ότι έχει “σφυγμό” ως προπονητής μέσα στο γήπεδο. Γιατί στην προηγούμενη αναμέτρηση έμοιαζε λες και ήταν σε... κώμα στον πάγκο, αφού δεν άλλαξε ούτε καν τον σχηματισμό που έβλεπε ότι δεν τον πήγαινε.

Στο Αζερμπαϊτζάν ο Ισπανός, όταν είδε, ότι δεν του βγαίνει πλέον το 3-5-2, το γύρισε σε 4-4-2 και από το 25' και μετά είδαμε έναν Ολυμπιακό που κατάφερε να ισορροπήσει, να κρατήσει μακρυά από την περιοχή του τη Καραμπάγκ και να βγάλει απειλές. Στο δεύτερο ημίχρονο, το γύρισε σε 4-1-4-1. Σίγουρα οι Ολυμπιακοί, μετά από τρεις διαδοχικές ήττες, δεν μπορούν να είναι ικανοποιημένοι με μία ισοπαλία και τον πρώτο βαθμό στους ομίλους. Ο Μίτσελ όμως δεν είναι μάγος, για να φτιάξει την ομάδα μέσα σε λίγες εβδομάδες και να παίζει μπαλάρα.

Είναι σημαντικό που η ομάδα του Πειραιά διατήρησε τη σοβαρότητά της! Πρόσεχε πολύ στα μετόπισθεν. Δεν έκανε τη μεγάλη ευκαιρία στο ματς. Αλλά δεν την έκανε ούτε η γηπεδούχος ομάδα.

Πρωταγωνιστής σε αυτό το ματς ήταν ο Σωκράτης, όπως και ο παρτενέρ του, ο Ντόι, τον οποίο τελικά ο Ισπανός τεχνικός διατήρησε στο κέντρο της άμυνας, αφού εν τέλει δεν χρησιμοποίησε τον Σισέ, στον οποίο όπως φαίνεται τα έχει μαζεμένα από το προηγούμενο ευρωπαϊκό παιχνίδι στο «Καραϊσκάκη». Το σχήμα του Μίτσελ στο Μπακού ήταν και ένα τεστ απέναντι στον ΠΑΟΚ, τον οποίο ο Ολυμπιακός υποδέχεται τη Δευτέρα (17/10).

 

 

Δείτε τι σημειώσαμε στο μπλοκάκι μας για κάθε παίκτη ξεχωριστά:

Πασχαλάκης: Δεν αντιμετώπισε ιδιαίτερα προβλήματα. Φάνηκε εξοικειωμένος κάτω από τα δοκάρια. Έκανε κάποια μαζέματα. Στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου σε μία... καμινάδα έδειξε δισταγμό, κάτι που είναι χαρακτηριστικό του στις σέντρες.

Βρσάλικο: Στο πρώτο ματς ήταν τραγικός. Στο δεύτερο ήταν περισσότερο προσεκτικός, αν και στο 39' έκανε φάουλ σε καλό σημείο για τους γηπεδούχους.

Ντόι: Έκανε το ντεμπούτο του με τον ΟΦΗ ως στόπερ και σημείωσε αυτογκόλ. Δεν τον πήρε όμως από κάτω. Γι'αυτό και ο Μίτσελ τον επέλεξε σε δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι ως βασικό στόπερ δίπλα στον Σωκράτη, αναγνωρίζοντας, ότι αυτό το παιδί έχει δυνατότητες. Και ο 19χρονος έκλεισε στόματα. Μάλιστα στο 23' πραγματοποίησε την πρώτη ευκαιρία για τον Ολυμπιακό, απειλώντας με κεφαλιά. Στο 65' έκανε φανταστικό τάκλιν πάνω σε σουτ του Ζουμπίρ.

Παπασταθόπουλος: Ήταν ο ηγέτης στην άμυνα. Έκανε καθοριστικές επεμβάσεις. Η παρουσία του ήταν συγκλονιστική.

Βρουσάι: Έπαιξε στην πτέρυγα. Έκανε ένα καθοριστικό κόψιμο πριν τη συμπλήρωση του 20λεπτου. Είχε προωθήσεις και μεταβιβάσεις.

Ρέαμπτσουκ: Ο Σλοβάκος είναι γνωστό, ότι δεν πατά καλά! Τουλάχιστον δεν τον έκαναν σουρωτήρι οι Αζέροι. Αυτό συνέβη, λόγω Μπουχαλάκη. Στο 33' στην πρώτη στιγμή που μπόρεσε να δημιουργήσει κινδύνους στην άμυνα της Καραμπάγκ, έκανε κάκιστο γύρισμα.

Κούντε: Ήταν από τους καλύτερους παίκτες του Ολυμπιακού στον αγώνα. Είχε πολλή όρεξη. Στο 44' απείλησε με σουτ που έδιωξε δύσκολα ο Μαγκομενταλίγιεφ, ενώ και στο 52' έκλεψε αλλά δεν είχε ψυχραιμία και το σουτ του βγήκε εκτός γηπέδου.

Μπουχαλάκης: Μαχητής στη μεσαία γραμμή! Χτύπησε στο κεφάλι και συνέχισε να παίζει. Στο 79' διόρθωσε λάθος του Βρουσάι που δημιούργησε επικίνδυνες καταστάσεις.

Μπιέλ: Δεν ήταν τόσο απειλητικός όπως στο πρώτο παιχνίδι με τους Αζέρους. Έκανε την πρώτη του επιθετική ενέργεια στο 59' με σουτ εκτός περιοχής που πήγε πάνω στον τερματοφύλακα. Ο Μίτσελ τον έκανε αλλαγή, αφού δεν ήταν τόσο επικίνδυνος.

Ουί-Τζο: Όπως και ο Μπιελ δεν είχε τόσο μεγάλη συμμετοχή στη δημιουργία κινδύνων. Έγινε και αυτός αλλαγή από τον Ισπανό τεχνικό.

Αμπού Καμαρά: Έκανε καλό παιχνίδι σήμερα. Είχε μεγάλη συμμετοχή στο επιθετικό κομμάτι. Στο 33' έβγαλε με υπέροχο τακουνάκι τον Ρέαμπτσιουκ μέσα στην περιοχή. Στο 37' είχε και δοκάρι. Πήγε να μιμηθεί τον Μασούρα που είχε μία παρόμοια απίστευτη προσπάθεια.

Αλλαγές

Μαρσέλο: Έπαιξε στα χαφ, όταν ο Μίτσελ γύρισε το σύστημα σε 4-4-1. Δεν φάνηκε ιδιαίτερα. Πρέπει να καλύψει πολύ μεγάλη απόσταση, για να έρθει σε καλή φυσική κατάσταση.

Βαλμπουενά: Δεν μπορούσαν να του πάρουν τη μπάλα με τίποτα παρά μόνο με φάουλ. Έτρεχε παντού και πίεζε, για να εκβιάσει το λάθος.

Εμβιλά: Μπήκε χτύπησε, έσφιξε δόντια όμως και συνέχισε. Η αυταπάρνηση που έδειξε μέτρησε στην ψυχολογία όλης της ομάδας.

 

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Κλειδώνει" μεγάλη μεταγραφή για Ολυμπιακό - "Οκ" από Μίτσελ, 10 εκατομμύρια στο τραπέζι! 

 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags