Facebook Pixel Παναθηναϊκός - Βοτανικός: Επίσημο: Ο Μπακογιάννης ανακοινώνει την Δευτέρα τη δημοπράτηση του Βοτανικού!
Ποδόσφαιρο
| 2022-10-14 13:11:00

Επίσημο: Ο Μπακογιάννης ανακοινώνει την Δευτέρα τη δημοπράτηση του Βοτανικού!

Sportdog Team
Επίσημο: Ο Μπακογιάννης ανακοινώνει την Δευτέρα τη δημοπράτηση του Βοτανικού!

Συνέντευξη Τύπου θα παραχωρήσει τη Δευτέρα (17/10) ο Δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, στο πλαίσιο της οποίας θα ανακοινώσει επίσημα τη δημοπράτηση του Βοτανικού.

Παναθηναϊκός: Όπως έγινε γνωστό νωρίτερα, η έναρξη του διεθνούς μειοδοτικού διαγωνισμού για τον Βοτανικό θα γίνει τη Δευτέρα 17 Οκτωβρίου, με το μεγάλο όνειρο κάθε Παναθηναϊκού να μπαίνει και επίσημα πια στην επόμενη μέρα!

Μάλιστα στις 12:00 σήμερα (14/10) ο Δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης ενημέρωσε πως θα παραθέσει συνέντευξη Τύπου για το συγκεκριμένο θέμα τη Δευτέρα (17/10), ώστε να δοθούν όλες λεπτομέρειες για όλα τα επόμενα βήματα του σπουδαίου έργου.

Η δημοπράτηση θα αναδείξει μειοδότη και όχι πλειοδότη. Δηλαδή οι εταιρείες που θα διεκδικήσουν να πάρουν το έργο, θα καταθέσουν τις οικονομικές τους προσφορές και πόσο οι ίδιες κοστολογούν την κατασκευή του νέου γηπέδου. Από αυτή τη διαδικασία που είναι μακρά χρονικά σε διάρκεια (σ.σ. πάνω από 10 μήνες), θα επιλεγεί ο ανάδοχος που θα κατασκευάσει τον Βοτανικό με το μικρότερο προτεινόμενο κόστος. Σε ένα υποθετικό σενάριο, δηλαδή, αν κάποιος καταθέσει πλάνο ότι μπορεί να ολοκληρώσει το έργο με 115 εκατ. ευρώ και άλλος με 112 εκατ. ευρώ, τότε ο δεύτερος θα είναι ο μειοδότης που αναλαμβάνει το πρότζεκτ.

Επιπρόσθετα, επειδή γίνεται κουβέντα για τη χρηματοδότηση και αν αυτή όντως υπάρχει, ας ξεκαθαρίσουμε το εξής: Δεν μπορεί να βγει σε δημοπράτηση ο Βοτανικός, χωρίς πριν να έχει εξασφαλιστεί το πως θα χρηματοδοτηθεί το έργο. Με άλλα λόγια όταν η δημοπράτηση γίνει γεγονός, τότε όλες οι λεπτομέρειες για τη χρηματοδότηση του έργου θα είναι αυτόματα γνωστές σε όλους. Επομένως, ούτε εδώ προκύπτει κάποιο ζήτημα.

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags